1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Biz ve Reef central

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Bırakalım artık kısır döngü içerisinde gidip gelmeyi diyoruz bu platformlar bünyesinde. Bunları elbette boşuna söylemiyoruz. Avrupa, hobisinin geldiği noktalara bakınca ve çıtayı kaldırıp koydukları yüksekliğe bakarken başımız dönmesin artık. Akvaryum üzerine bilgi alış verişinin yapıldığı platformları şeffaf gözle inceleyin, bariz olanı şeyi göreceğiz, aynı konular üzerine yorumlar, aynı cevaplar, bir forum ortamından aldığını diğer forum ortamına satanlar. Bunlara itiraz edebilecek arkadaşları bu platforma özellikle davet eder, bize böyle olmadığını anlatması ve ikna etmesini çok ama çok isterim. Fakat bunu yapmak ve anlatmak hiç kolay değil. Açık konuşmak gerekirse, bilgilendirme mesajları içerisindeki bilgiler bile aynı.

Fark yok mu ?
    Evet var, bir cümle birinde üst satırda, diğerinde alt satırda.Elbette bu yazıyı okuyanlar sen ne yapıyorsun da , bunları yazıyorsun, şikyet ediyorsun diyebilir. Fakat kendimi bir nebze farklı şeyler yazan deneyen, hatta bu yüzden bir çok forumlarda eleştiri alan biri olarak görmeme ramen, kendimi ayırmıyorum. Ancak bir platforma eğer biraz farklı açılardan çekilmiş, değişik gıdalarla beslenen çok sağlıklı balıkların videoları ile katılmış olsanız bile, Malesef, araştıran deneyen, üstelik bunu yıllara yaymış olduğunu bas bas bağıran birine saygı bu platformlar içinde sıfır. Üstelik ortaya canlı ve görsel olarak faydalı gıdalar çıkmış olmasına ramen, yine bu gıdaları mantıklı şekilde Ülke doktarlarının makaleleri ile desteklenmiş olunmasına ramen, yermekte, kulaktan dolma internet balıkçıları gibi davranmaktayız.

Bu bizi nereye götürebilir ?

Bu bizi hiç bir yere götürememez. Gideceğimiz yer sadece ve sadece daha önce hep gördüğümüz yerler olacaktır. Bir fikir ve deneme ile karşımıza çıkacak akvarist arkadaşları, yermek ve platformlardan soğutmak yerine anlamak, anlatmak, doğruyu hep birlikte bulmak gerekir. Eğer bu deneyen ve üreten insanlara anlatacağımız ve ikna edeceğimiz bilgi ve tecrübemiz yoksa, bu kişileri soğutucu mesajlar, saldırılar yerine yorum yapabilecek, doğruyu varsa anlatabilecek akvaristlere bırakmalıyız. Varsda doğrusu taktir etmeli, varsa yanlışı anlatmalıız.

Bu gün reef central içerisinde biraz bakındım sağıma, soluma. Açık açık ifade ediyorum. İtiraf etmeliyim ki, Ülkemizde bulunan internetnet balıkçısı sayısıyla kıyaslayınca bu platformlarda neredeyse hiç yok. Sahip olduğum akvaryum içerisindeki balıkların boyutlarına, sayısına hayretle bakanların ve sağlık durumları karşısında tebrik edenlerin yanında tenkit edenlerin çoğunlukta olması üzücüdür ve beni destekler niteliktedir. Videolarımda ki şaşırılan gıdalara, çok daha fazla çeşit ekleyeceğim ve video çekip paylaşacağım bu platform bünyesinde. Emin olun orada internet balıkçısı, bizim ülkemizdeki kadar çıkmayacaktır.

Çok güzel bir çalışmaya denk geldim. Sizlerinde bu çalışmayı görmesini isterim. Artık bunları ülkemizde görmeliyiz diye düşünüyorum. Milletin denediği gıdalarla uğraşmayı bırakıp ne yapabiliriz buna bakmalıyız.

Link:
    http://reefcentral.com/forums/showthread.php?s=7deb98c63ffb48d7ada09738cda68d19&threadid=1330053
    Sayfaları ilerlemeyi unutmayın.

YIKIKTEMO,
    Saygılar...
    www.akvaryumportali.com

Saruman, Erman Pehlivan ve ilo840 bunu beğendi.
  2. ilo840

ilo840

İsim:
    ilhan baştürk
    Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar,çünkü aslı ayrandır). = akvaryum portalı ve yıkıktemo. (anlayana) yıkıktemo derki, bilen bilir,bilmeyen aslı var sanır. (anlayana) !!!!!

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    abi konu 46 sayfa ve sadece metal sehpalar var? Dikkatimizi çekmek istediğini anlayamadım pek. Sistemlere mi bakmamızı istedin?

4. Fatih BARLAS

Fatih BARLAS

Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Cidden bende reef centralı 2 ay boyunca gezdim, gözlemledim tankların kuruluşlarını aşama aşama usanmadan tek tek inceledim. B.Arapemirliklerinden biri 19000 galonluk tank kurmuş adamın canlılarına bir bakın bence inceleyin. REZALET sırf para ile yapılmış gösteriş görmemişlik. Ama muazzam tanklarda var özellikle reef bölümünde. En az hacim 300 galon. 1000 litrenin üstünde yani. Maliyet yüksek. Onlardan çok gerideyiz. Malzememiz kısıtlı pahalı imkanlar az. Bi boru tesisatı bulmak için uğraşırız, lamba bulmakta zorlanırız, esnaf az sayıda onlarda da sağlıklı canlı bulmak ayrı bir dert. Heleki İstanbul 'da bide. Anadoludaki kardeşlerimi düşünemiyorum. İmkanlar kısıtlı olsada malzeme sıkıntısı olsada maddiyattan önce bu işi SEVEREK AMA BİLİNÇLİ yapmak hergün neleri geliştireceğimizi bulmak kafa patlatmak en güzeli buda TEK başına olmaz tabiki. Tartışmak kafa patlatmak fikir sunmak bizi daha iyi yerlere götürecek. O zaman belki tanklarımızı forumumuzu yarışmalara sokarız nedersiniz.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Fatih abi bende o siteyi inceledim tamamen sana katılıyorum...

Sayfayı Paylaş