1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Blephamide

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Geçen sene, bir sabah kalktığımda sol göz kapağım balon gibi şişmişti. Neredeyse tamamen kapanmış olan sol göz kapağımı büyük acılar sonucu aralayabildiğimde göz beyazım , artık beyaz değil kan kırmızısı olduğunu farketmiştim. Kurum doktorumuz konjonktivit teşhisi koydu ve sağlık karneme Blephamide adlı bir göz damlası yazdı. Damlayı kullanmam sonucu 1,5 gün içinde sol gözüm tamamen eski sağlığına kavuşmuştu…
    Şimdi gelelim hikayenin bizleri ilgilendiren kısımına; Aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra bir arkadaşım kırmızı yanaklı su kaplumbağasının her iki gözünün de balon gibi şiştiğini; hatta artık mantarlaşmaya başladığını, akvaryumcudan bunun için Contra-Ichthyo(!) ve Sera Ectopur satın alıp kullandığını ancak hiçbir işe yaramadığını, durumun giderek kötüleştiğini söyledi. Benden, mümkünse tedavi etmemi, yoksa artık kaplumbağasının yemleri göremediği için hastalıktan olmasa bile kesin açlıktan öleceğini söyledi.
    İş başa düşmüştü. Öncelikle google’da uzun araştırmalar sonucu elde edebildiğim kayda değer bilgi sıfırdı. Yukarıda da belirttiğim gibi hayvanın iki gözü de tamamen kapalı ve yer yer mantar oluşumları vardı. Sonuçta hastalıklı bölge göz olunca durum daha da çıkmaza giriyordu. Ne yapabilirim diye kara kara düşünürken, birden aklıma daha ¼ ünü bile kullanmamış olduğum Blephamide geldi. Hayvanın her iki gözüne de enjektörle çektiğim Blephamide'den 1er cc damlattım. Bu arada hayvan aç olduğu ve vücut direncinin de yüksek olması gerektiğini teorik bilgiler doğrultusunda bildiğim için küçük kızım için kullandığım multivitamin şurup supravit pediyatrik ten bir iki damla tetra bist yeme emdirdim ve cımbızla kaplumbağanın ağzına götürüp, zorlada olsa yemesini sağladım. Elimden gelen buydu. Geriye beklemek kalmıştı…
    Neyse lafı fazla uzatmadan sonuca gelirsek; ertesi sabah kalkar kalkmaz ilk işim kaplumbağayı kontrol etmek oldu. Şişlik yarı yarıya inmiş hatta artık göz kapakları tamamen olmasa da , idare edecek miktarda aralanmıştı. Bu sefer cımbız yardımı olmadan supravit emdirilmiş tetra bits yemleri hayvan kendi kendine yedi. Ardından çok az miktarda kaya tuzunu ılık su içinde erittikten sonra kulak çubuğu yardımıyla göz kapaklarının üzerine sürdüm ve ardından her iki gözede birer cc Blephamide damlattım. Mucize gerçekleşti ve ertesi gün iki gözde tamamen açıldı. Ortalıkta mantardan eserdekalmamıştı. Kaplumbağasının tamamen iyileştiğini ve gelip almasını söylediğimde arkadaşımın tepkisi “yalan söyleme öldü mü?” olmuştu. Hatta geldiğinde bile öldüğü için onun üzülmemesi için yeni bir kaplumbağa alıp onu kandırmak istediğimi düşünmüştü…
    Bu tedavinin kesinlikle bilimsel bir dayanağı yoktur. Ben yaptım oldu da demek istiyorum. Demek istediğim sadece son çare kaldığı zaman denemeye değer bir uygulama olduğu ve tecrübemle sabit olduğu yönündedir. Sürç-i lisan ettiysem affola.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar…

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben kullandığım Betnovate merhemden, hasta balık sağlığına kavuşmasına ramen faydasından tam emin olamadım. Ancak senin tedavinin işe yaradığı düşünülebilir. Ellerine sağlık Mehmet. Malum konu ben onunca ve üstüne üstlük çok kısıtlı ekipman, bilgi yoksunluğunda çaresizlik içersinde bu denemeler fazlasıyla oldu. Elimden geldiğince paylaşmaya çalışacağım bunları.

Betnovate:

Düzenleme: 15 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş