1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

BOMBA SOGUTMA SİSTEMİ

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde okan058 tarafından 15 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Bugün iş yerinde depoları gezerken eski sogutma sistemimiz gözüme takıldı ve akvaryum için uyarlamaya karar verdim .

Resimde anlattığım gibi iki tür boru kullanıyoruz

1 Tesisat borusu

2 Bakır boru

Depomuzdaki gaz bakır borulara temas edince boruları soğutuyor. Bakır boruları sump içinde ayrı bir bölmeye yapabıliriz tabi bu bolümdeki su tankımıza karışmamak şartıyla çünkü bakır salımın yapar ) Gaz dolaşımını ise bir adet vakum pompası yapıyor. sistemimizdeki otomatik klepe kapanınca gaz çıkışı duruyor ve vakum pompası klepeye endeksli 5 saniye gecikmeli duruyor . Bu gecikmenin sebebi borulardaki gazı çekip depoya taşımak . Çalışma prensibi böyle anlatımım için özür dilerim ama isteyen arkadaşlar anlatımı düzeltebilir.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Paylaşım için teşekkürler. Olcay hocam yazıda bir hayli uğraş vermiş, ben de resim hatasını düzenledim.

Bu sistemi kafamda canlandırınca salınım konusunun bir şekilde sorun olmaktan çıkarılabileceğini düşündüm.

Ancak ondan önce sözünü ettiğiniz buzdolaplarında da kullanılan gaz bakır boruları soğutması için, ince kılcal boru adı verilen çok ince bir bakır borudan püskürtülmesi gerekir. Aksi taktirde soğutma gerçekleşmez diye biliyorum, zira buzdolaplarında sistem budur. Bu kısmı üzerinde yoğunlaşmak gerekecek sanırım. Yahut sizin buna bulduğunuz bir çözüm var mı?

Saygılar...

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi bizim ihtiyacımız olan sadace boruların soguması olduğu için o kadar ince olması önemli değil . Zaten bu gaz sadece bakıra değdiğinde buzlanma yapıyor . Onun için sistemi başka bir yerde kullandığım zaman sorun yaşamadım . Bu arada fan sistemı sorunsuz çalışıyor en kısa zamanda akvaryumuma taşıyacağım . En kısa zamandada fan sistemini resimlerle paylaşacağım .

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Önümüz yaz ve ısı sorunu başlıyor. Özellikle sıcak iklime sahip bölgelerimizdeki hobiciler için ciddi sıkıntı. Hani ne itiraf edeyim aynen kara kara düşünüyordum son birkaç gündür. Akvaryum mercan dolu artık.

Burası akvaryum portalıysa ısı sorunuda en kolay ve ucuz şekilde burada son bulmalı. :horon: oyna:

Birçok hobicinin bölgelere göre büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Sizlerle artık bu platform altında bu soruna ucuz, efektif bir şekilde son vermeyi düşünüyorum. :hepiniziseviyorum:

Yakında sorunların çözüm kaynağı, yapmayı hayal etmediğiniz ekipmanların zeytin ekmek gibi yapıldığı, kısaca kumda top oynamayanların platformunda. ateş:

Saygılar...

Sayfayı Paylaş