1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bozulan İç Filitrenizi Atmayın

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde reis tarafından 14 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bu bozulan iç filitrelerimizi atmak yerine,gayet kullanışlı birer pipo filitre haline getirmenin detaylarını sizlerle paylaşıyorum.Özellikle yavru akvaryumlarında çokta güzel randıman verdiği tarafımdan defalarca denenip ispatlanmıştır.

Hem böylelikle sadece elimizde bulunan malzemeleri değerlendirip sıfır maliyetle bir filitre yapmış,hemde azda olsa bütcemizi bu anlamda azda olsa korumuş olacağız. ;)

Elimde motoru yanmış bir iç filitrenim gövdesi var ve bunu birlikte bir pipo filitresi yapalım.

İç filitrenin sünger konulan kısmına '' kabin'' diyorum.

Kabinin motor takılan üstteki kısmına borumuza uygun olması için daraltmak maksadıyla iki parça su hortumu kesip,yerleştiriyoruz.(Daraltmak için)

Bu kestiğimiz parçaları iç içe giçirip kabinin üst deliğine yerleştiryoruz.

Elektirikçilerden aldığımız elektirik tesisat borusundan 10 cm kadar bir paça kesip,alt kısmına delik açıp buraya uygun hava vanası yada hava hortumunu bağlayabileceğimiz bir aparat takıyoruz ve alt kısmına boşluğu almak için izole bant sarıyoruz.

Sonra bu parçayı kabine monte ediyoruz.

Ve artık iç filitremiz kullanıma hazır. :basardim:

Akvaryumdaki hali.

Nekadar iyi su bastığını görmeniz için filitreyi bir miktar suyun dışına çıkartıyorum.Görüldüğü gübü su çok güzel bir şekilde yukarı basıyor. :basardim:

Discus,melek,ve yavru akvaryumları için mükemmel bir pipo filitremiz sonunda hazır hale geldi.Ve sonuç mükemmel.

Şimdiden hayırlı olsun.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Bozulan İç Filitrenizi Atmayın

Güzel bir eski ekipman değerlendirme metodu olmuş. Çalışma prensibi olarak pipo fltre ile aynı zaten.
    Faydalı bir çalışma ellerinize sağlık. :alkis:

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Olcay hocam, herhalde o filtre gap7 değil mi?

Ellerinize sağlık diye diye yorulduk size. :D

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Bunun gibi onlarca DIY çalışmalarım var.Fırsat buldukça ekleyip,siz dostlarımla paylaşmaya çalışacağım.

Tebrikleriniz için teşekkürler.

5. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Bunu çok taktir ettim. Çok basit bir düşünce fakat herkesin aklına gelmez.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hoca ne yapsın Şenol, o kadar akvaryum varki adamcağız her şeyi değerlendiriyor. :cicek:
    Gerçekten ne olursa olsun taktirlik uğraşlar bunlar. Yedikleri yemi, aylık masraflarını öğrendim deniz akvaryumu tavsiye ederim hepinize, söylediği masrafın yarısı bile gitmez. :D
    Saygılar...

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Eline koluna sağlık Olcay abi.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Teşekkür ederim arkadaşlar :hepiniziseviyorum:

9. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay Abi; taşı sıksan suyunu çıkarırsın. :helalolsun:

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sende benden aşağı değilsin Sezgin ;) :)

11. omuryavuz

omuryavuz

Sadece tebrik etmek istiyorum. saygılar:gif naz:

12. MenOfWar

MenOfWar

Arkadaşlar kusra bakmayın okudum ama anlamadım, suyu yukarı pompalıyor sanırsam. Ama motor kullanmadı! havadan yararlanıyor sanırsam, biri çalışma mantığını anlatabilir mi ?

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Çalışma mantığı şöyle, İç filtrenin kabına takılan hava hortumundan oksijen veriliyor. Oksijen yukarı doğru çıkarken yanında bir miktar su taşıyor yani borunun içindeki suyu dışarı atıyor. Bu durum karşısında boşalan alana filtre kabının atalıklarından yeni su giriyor ve bu şekilde sürekli bir sirkilasyon oluyor. Tabi filtre kabının aralıklarından giren suyu filtre kutusunun içine koyulan elyaf veya sünger karşılıyor. Bu malzemeden geçen su atıktan arınmış oluyor. Belli bir aralıkla eski filtre kabının içindeki süngeri veyaelyafı yıkamak gerekiyor. burda:gif

14. MenOfWar

MenOfWar

Teşeküür ederim yarım litrelik pet şişeden yapılabilir gibi duruyor. Bende kendime bir edet yamak istiyorum 4 lepistesimde hamile yakında doğururlar. 29 tane yavru lepistesimi kaybettikten sonra 20 lt akvartum yapmaya karar verdim onda kullanıcam inş.

Tekrardan teşekkürler.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Pet şişeden olur, plastik uygun boy bardaktan olur, normal bir plastik kab kullanılabilir. Seçenek çok fazla ve 'DIY Filtre Portalı ' gerçekten örnekleri ile dolu, bakmanızı öneririm.

Kolay gelsin. burda:gif

16. shadow_bey

shadow_bey

Filtreden yukarı doğru çıkan boru suyun içinde mi kalıyo yoksa dışında mı ?

17. taygun

taygun Guest

Merhaba,

Sanırım elinizde bir iç filtre var. Bahsettiğiniz boru eğer su dışında kalırsa dışarıdan aldığı havayı/oksijeni suya verir. eğer böyle bir şey yapmak istemezseniz hortumu takmaya gerek yok.

Sayfayı Paylaş