1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bronz çöpçülerim (Acill)

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde ciklet1 tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. ciklet1

ciklet1

4 adet bronz çöpçülerim var 4-5 cm boyunda 2 dişi 2 erkek galiba.erkek sürekli kur yapıyor.Bunların damızlık boyları ne kadar oluyor.Erkek devamlı dişinin peşinde sizce yavru alabilirmiyim?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: Bronz çöpçülerim (Acill)

Harun kardeş konu hakkında bilgisi olanlar er geç konuna cevap verirler, belki gözden kaçmış olabilir. ;)

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Harun Bey,

Benim bronz çöpçülerim de benzer şekilde davranıyorlar ancak hiç çöpçü yavrum olmadı...

Valla çöpçüler dahil kedi balıklarından hiç anlamam... Ancak daha önce okuduğum bazı kaynaklarda çöpçüleri üretmek için doğal ortamlarının taklit edilmesi gerektiğini okumuştum... Yani bulundukları ortamın ısısının aniden düşmesi gerekiyormuş üremelerinin yani yumurtlamalarının tetiklenmesi için...

Bilgi sahibi arkadaşlar yakında detaylı cevap verecektir...

Saygılar...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Harun kardeşim corydoras sürü balığıdır birbirlerinin peşine hep yüzerler her peşine gideni kur yapıyor sanmamak lazım hiç T şeklinde durdukları oluyormu ?
    eğer oluyorsa o zaman konuşalım neler yapmak gerektiğini

5. ciklet1

ciklet1

t değilde ı yada L şeklinde duruyorlar

6. ciklet1

ciklet1

Çöpçülerde kızışma döneminde renk değişimi olur mu?

7. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Ben kendi çöpçülerimde renk değişimi algılamadım varsa bile dün itibarı ile yavru alıp büyüttüğüm 50 adet çöpçüyü akvaryumcuma geri sattım karşılığında bir şeyler alırım, bende de durmadan ürüyorlar ama yukarıdada denildiği gibi bu hayvanlar sürü hayvanı çoğu yerde 6 adetten az beslenmez deniliyor, bende 12 tane damızlık ayırdım onlar sürekli yumurta veriyor, ancak çok küçük olmamk kaydı ile çoğu yumurta veriyor ama sayı az olabiliyor benimkiler camları resmen dolduruyor ama onları camlarda bırakırsam cıkanları çöpçüler geri yiyor kurtulan az oluyor cam dan kazırsam da telefat çok oluyor ama genede her partide 50 tane falan yavru elde ediyorum, yumurtladımı bir kaç dişi bir den aynı günde yumurtluyor bende ondan sayı fazla oluyor. Birde yumurtadan çıkıp 3 ayda devasa boyuta gelen lerin yanı sıra aynı seriden olup 1.5 cm yi aşmayan balıklarda oluyor. onları elden çıkarıp irileri saklıyorum. Bende bu son seriden gerçi bir kısmı mantar oldu bozuldu ama genede mutlaka cıkanlar olur, pandalar ila bronz çöpçüler bir arada idi bakalım melez bir yavru layı olacakmı bu çıkanlardan gerçi pandalar küçük ama çiftleşme dansına katılıyorlar. Birde birbirlerini kovalarken yerde değilde belli bir yükseklikte yüzüyorarsa çoğu kez burdan sonuç cama yapışık yumurtalar oluyor, yakınlarda denk gelseydik sizin çöpçüleri 6 ya tamamlardım ben ama dün 50 sini birden akvaryumcua verdim. Umarım yavru alıp büyütürsünüz başarılar dilerim.

Sayfayı Paylaş