1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu akşam Kahveye çıkmak istedim

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar, portal kahvesine çıktım bu akşam. Tabi yine hobi dışına çıkmadan sohbet babında sizlere çok taze yeni izlenimlerimi açmak ve içimi dökmek istedim.

Bugün Olcay hocanın yanına gittik, Teoman abi ile birlikte. Tabelacı olan Orhan abinin orda orturduk. Dükkanda abartmadan yazmam gerekirse yaklaşık olarak toplam 2,5 ton su kapasiteli birkaç akvaryum vardı. Bu akvaryumlara Olcay hocanın yaptığı yeni 1,5 tonluk yeni akvaryum eklenecek, yapım aşamasındaki akvaryumu gördük. Tabi konu aslında daha farklıydı. Bir hobi düşünün birçok farklı hobi olmasına karşın bu hobinin farklı bir yanı olduğunu bir kez daha anladım, anladık.

Orhan abi, Tuzlu suya gönüllü olmakla birlikte çekingenlik yaşarken kendisini tuzlu suya ikna etmeye çalışan bizler bu ısrarı neden yaparız?

Bu soruyu kendi kendime düşünürken, farklı yönleri olan hobinin hangi tarafındaysanız kişileri o yöne davet mi ediyorsunuz? Kendi bakmadığımız türler dışında farklı türleri çok fazla tavsiye etmiyormuyuz? Galiba etmiyoruz.

Orhan abiyi ikna uğruna ağzımızdan çıkan şu cümlerdi, herşey olur, o da uyar, onlada yapılır, niye olmasın, sen başla, bırak sen onları, sen beni dinle, bak ben yaptım, daha farklı zevki var, kumda karınca gezer, kayasında ot biter derken kafasına girdik girmesine belki ancak, unuttuğumuz birşey vardı sanki. Platformlarda çok fazla ahkam kesmemiş, kimse ile oluruna olmazına gitmemiş bir kişinin üretimi zor balıkları ne kolaylıkla, ne şartlarda ürettiğini görmezden mi geliyorduk o anda ? Oysa inanın ben hayatımda o frontozalar gibi bir arada bir koloni görmemiştim. Yavrularının bir şişe içerisinde yumurta özüyle beslenmesini bırakmasını beklerken, beklentilerinde doymayan insanoğlun yapısının hobide de devam ettiğini gördük. Bunu kendi açımdan kendim için düşündüm.

Orhan abi, bu duygular içerisinde belki artık doyumunu almış olmanın verdiği hisle, belki zaten bu balıkları yine elinde tutabileceği rahatlığıyla bize tamam demişti. Orhan abi tamam demişti ancak, biz Orhan abiyi ikna etmek için kendimizi paralamış ve akvaryumunu kayıpsız kurması için tonluk akvaryumu gidip kurmak sıkıntısını, yorgunluğunu, sorumluluğunu almıştık bile.

Düşünüyorum biraz, bizler neden bunca yılda bu hobiden kopamadık? Eşimiz istemedi diye kaldırmadık ? maddi giderini az bir sıkıntıda başımıza kakmalarında neden terk etmedik?

Cevabı kendi adıma çok kısa; Orhan abi bu akvaryumdan tek kare yayınladığında, bu hobiyi sevenler yani bizler daha fazla mutlu olacak kadar psikolojik olarak bağımlıyız galiba.

Saygılarımla...

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abi çok güzel ve hepimizin arkadaş ortamında bu muhabbeti yaptığı bir konuya değinmişsin.Sen tuzlu su , ben canlı doğuran ve diğer arkadaşlarda eminim bu hobiye yeni başlayanlara kendi beslediği türleri tavsiye ediyordur.. Ben ediyorum şahsen.. Benden yardım isteyecek arkadaşa kendi beslediğim türü tavsiye ediyorum çünki hem daha fazla yardımcı olabilirim hemde diğer türlere pek kanım ısınmadı ne yazık ki :) çalıştığım yerde o kadar çok akvaryum var ki artık onları görmekten gına geldi bana.. düşünün balık o kadar bol ki dinlenme yerimizde ki havuzda bile sarı prensesler yunuslar vs ler var.. o tip havuzlarda koi falan olur normalde.. malawiciler tanganyikacılar bana kızmasın :) tuzlu su akvaryumuna cesaret edemediğimden tavsiyede edemiyorum kimseye.. o kadar detaylandırmak istemiyorumdur belkide bilemiyorum.. tuzlu su kesinlikle bambaşka bir dal.. nasıl arabalar ve mercedesler diye otomobiller 2'ye ayrılır bana görede tuzlu ve tatlı su diye akvaryumlarda 2'ye ayrılıyor.. akvaryum diye tek çatı altında toplanamazlar... neyse konuyu fazla dağıtmayayımda , abi senin yaptığın yönlendirmeyi bence herkes yapıyordur.. sonuçta sevdiğimiz tarafa çevremizi yönlendirmek insanın doğasında var ve kendi yanımızda görmek istiyoruz.. Opel kullanan opel aldırmaya çalışır çevresine , mazda kullananda mazda aldırmaya çalışır.. Eğer düşünürsek bu her konuda daha çeşitlendirilebilir ..

Ama 10 tonluk akvaryum kurma imkanım olsa gene bitkili canlı doğuran kurarım :)

Saygılar

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam çok güzel bir muhabbet ortamı olmuş.Keşke dün akşam nete girebilseydimde sohbeti derinleştirseydik.Dün senden sonra işbaşı yaptık ve dakika bir gol bir iş kazası geçirip parmağı busefer tam hallettik :D Hastane dikiş felan birde atel taktılar parmağıma oda yetmez gibi acil iş vardı ve o halimle saat 21,30 a kadar montajdaydık.Yani o yüzden muhabbete biraz geç dahil oldum :cekingen:

Hocam;hobide yönlendirmeler herzaman bir avantajdır hobiciler için.Bu yönlendirmeler,tavsiyeler sayesinde yeni türler öğreniyor,besliyor hatta üretiyoruz bile.Hobiye ilk başladığımız yıllara bir bakalım ve şimdiki durumumuza bir bakalım.Ozamanlar ne besliyorduk,neler biliyorduk ve şimdi ne durumdayız.Ben ilk cichlıd beslemeye karar verdiğimde tereddüt içersindeydim.Yaşatabilirmiyim yaşatamazmıyım diye.Sonra bir abimin besle yaa ne olacak ben sana yardım ederim okadar zor balıklar değil diye bir gaz vermesiye bugün beslemediğim ciclıd kalmadı :) Hocam;Orhan abi abartısız benim yaşım kadar balık beslemiş bir adam.Fakat buzamana kadar deniz akvaryumlarında hiç cesaretini yenememiş,yenmeye kalkarsada gözünü korkutmuşlar :hasta: Tabi bu durum benim içinde geçerli. :cekingen: Dün konuştuğumuz gibi, bilip bilmeden atan tutanlar yüzünden birçok kişi sırf bilmediği için cesaret edemiyor ve bazı güzel türlerden mahrum kalıyor.
    Orhan abiyle ben zaten epeydir aklımızda bir deniz akvaryumu vardı ama cesaret yoktu.Taaki seni ve Teoman hocamı tanıyana kadar.Hocam sen geldin içimizdeki korkuyu sildin attın.Keşke herkes senin ve Teoman hocam gibi yardımsever ve açık sözlü olsa.Allah nasip ederse önce Orhan abiye sonra bana güzel bir deniz akvaryumu kuracağız hocam. ;)

Hocam bu arada sizlerle sohbet etmek çok güzeldi.allah en kısa zamanda tekrarını nasip etsin.

Saygılar.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocam hiçbir forumda heralde bir kişiye bu kadar çok geçmiş olsun denmemiştir. :D Dikkat et kendine biraz hocam ya sen bize lazımsın.. Forum sayesinde çok güzel arkadaşlar abiler edindik, her ne kadar yüzyüze görüşemesekte ortamımız çok güzel naz: değmesin..

5. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Sohbet güzel gözüküyor inşallah orhan abinin kafasındaki soru işaretleri kalkmıştır olcay hocam sanada geçmiş olsun dikkat et kendine.

6. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar .Gerçektende güzel bir ziyaretti. Hatta geç kalınmış bir ziyaretti diyebilirim .Ama orda söylediğimiz gibi sırf konuşmakla olmuyor bu işler. Bakmak lazım görmek lazım sistemleri incelemek lazım diyorum .(özellikle Olcay) Çünkü sen kaza yapmadığın yada ne bileyim oranı buranı kesmediğin zamanlarda sürekli bir şeyler üreten birisisin. O yüzden arayı soğutmadan sizleri bekliyoruz.Geçmiş olsun o eller bize lazım :hepiniziseviyorum:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun Olcay, ciddi bir durum yok diye düşünüyorum inşallah.

Düşüncelerime katıldığınız için teşekkür ederim.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel,Teoman hocam;çok şükür birkaç dikiş,atel,sargı,yediğim birkaç iğne dışında ciddi bir durum yok :D Valla ölecek ile olcak önüne geçilmiyor ne diyeyim. :)

Temel hocam;bugün Orhan abi frontozaları verdi.Bugün onunlada uzun uzun konuştuk.Kafasına dert olan tek şey PS yi biran evvel halletmemiz lazım ;) Bu işte en büyük görev sana ve Teoman hocama düşüyor kii bu işi en iyi bilen sizsiniz.Hocam,ivedi olarak Orhan abiye bir Ps bulmamız lazım. ;)

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun tekrar Olcay.

Tamam biz ps araştırmasını yaparız. Frontozoları vermesine şaşırdım açıkcası. Yavrularıda verdi mi?

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok hocam,yavrular duruyor.Orhan abi parayı çarçur etmeden ona bir ps ayarlamamız lazım.Yoka onun huyunu ben iyi bilirim o parayı çarçur eder,deniz işide yalan olur :hasta: Busefer bende atölyede çalışırken,o gördüğün camlara bir kaza geçirtir kırarım ;) :D

Teoman hocam; hiç merak etme en kısa sürede bir çayınızdan buyurmaya ve engin tecrübelerinizden faydalanmak için kapınızı çalacağız ;)i

Saygılarımla.

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abilerim, Hocalarım , Üstadlarım... Bu anlamlı başlık altında bende nacizane fikirlerimi paylaşayım. Ben bir insanı hobiye kazandırmak için önce biraz konuşturur , içindeki hayvan sevgisini kendimce tahlil eder , ona göre hamle yaparım. Ama kimi başlattıysam bu hobiye hep kolay olan türlerden mesela en basit örnekle canlıdoğuranlardan başlattım. Kimisi yıllardır canlıdoğurandan vazgeçemedi kimisi de daha canlıdoğuranları çözememişken malawilere geçti. Konuyu Temel Hocamın dediği yere çekiyorum. Ama kimi kazandırdıysam hobiye bana nasıl dua ettiler anlatamam. Hüseyin içimizdeki hayvan sevgisini dışarıya vurduk. Sayende bu canlıları besleme zevkini biz de tattık. Bunlar bir akvarist için ne kadar güzel şeyler değil mi ? Temel Abi'nin de dediği gibi bu olay biraz da psikolojik. Sonra arkadaşlarım , kardeşlerim akvaryum sayılarını ikiye katladılar ve derken şu an üretim yapıyorlar. Aldıkları yolu düşünüyorum da kendimle gurur duyuyorum. Benim kötü düşünceleri olan arkadaşlarım , psikolojik olarak rahatsız olan arkadaşlarım akvaryum sayesinde normale döndüler. Artık hem hayattan hem de akvaryumlarından feyz alıyorlar. Çok güzel bir sohbet ortamında nacizane fikirlerimi paylaştım.

Sözlerimi noktalarken hobide ilerlememi sağlayan Olcay Abim , Temel Abim ve siz değerli akvaryum portalı üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.

Olcay Abi geçmiş olsun bu arada. Dikkatli ol Abi yaa üzülüyoruz bak :(

Saygılarımla...

12. verko

verko

İsim:
    Orhan ÖZALAN
    5 yaşındaki frontozalarımı sattım fakat hiç üzülmüyorum. Çünkü senelerdir aklımın bir köşesinde duran deniz akvaryumu hayalimi gerçekleştirmem lazım. Bu uyuyan hayalimi de uyandıran Temel ve Teoman hocaya da burdan teşekkürler. Tabi bir de bizim Olcay ıda unutmamak lazım.Onun da vıdı vıdıları hadi hadileri sayesinde giriştik bakalım.
    Allah sonumuzu hayır etsin. :)
    Sevgiler.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu başlık açıldığında Orhan abinin yapılan akvaryumu tatlı su için hazırlanıyordu. Başlığın genel anlamına baktığımda hobicilerle sohbet ederken neden onları bizim beğendiğimiz ve beslediğimiz türlere yönlendiriyoruz sorusu idi. Soruya tam anlamıyla cevaplar gelmemiş olsa da Orah abi artık 1500 litre bir tuzlu su sahibi. Kısaca biz amacımıza ulaşmış onu kandırmışız. :D

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam kandırdık ama Orhan abide bu sayede ancak hayallerinde görebildiği bir deniz akvaryumu sahibi oldu. ;)

Sayfayı Paylaş