1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu akvaryum hayal oldu.

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde atlantis tarafından 3 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Evet dostlar..Hep güzel olaylar ,birbirinden değerli paylaşımlar,cevap bekleyen sorular,bilinmezler paylaşacak değiliz ya...Bazende acı veren,bizleri üzen ama azmimizden birşeyler kaybetmediğimizi gösteren paylaşımlarda yapmalıyız değilmi?
    Bir çok acemi arkadaşımız yaptığı hatalarla balıklarının ölümüne,bitkilerinin erimesine sebep oluyorda,bizler hiçmi hiç hata yapmıyoruz sizce..Tabiki yapıyoruz çünkü bizlerde bir insanız..Her nekadar bilgi olursa olsun,önlem olursa olsun bazen konunun olacağı varsa oluyor işte..
    Benimde başıma geldi,bende üzüldüm..Üzüldüm ama yıkılmadım haa..Dimdik ayaktayım ve yeniden başlayacağım tankın heyecanını içerimde taşıyorum.

Akvaryumumla ilgili bilgileri sizlerle burada paylaşmıştım.Dağınık ve serbest düzenle diktiğim bitkilerim ve 3-5 bin adet karides doluydu tankım..Dip çekimi yapamıyor,yeni filizleri dikecek yer bulamıyordum.Bazı akvarist dostlarım bolca karides istiyor ama ilanım olduğu halde yakalamak zor geldiğinden veremiyordum..Sonunda karideslerin bir kısmını yakalayabilmek,bitkileri azda olsa bir düzende dikebilmek ve iyice kirlenen zemini temizlemek için bir gayret göstermeye ve tankı bozmaya karar verdim..
    Akşamdan yedek bir tank kurdum ve ana tanktan içerisine su doldurdum..Yedek bir ısıtıcı ve hava motoruna bağlı birde filtre ilave ettim.Bitkileri tek tek söktüm ve yeni doldurduğum geçici akvaryuma serbest olarak bıraktım..Karidesleri yakalamaya başladım yaklaşık iki üç bin kadar sonra sıkıldım ve bıraktım ..Sabah yedek tanka hiç bakmadan satılacak olan 1000 kadar karideside ayırdım..Ana tankta yaklaşık 500 civarı daha karides kalmıştı onları öylece bıraktım ve karidesleri dağıtıma çıktım.Saat 4 gibi eve geldim ve diğer karidesleri yakalayıp temizliğe başlamaya hazır hale getirmek için kolları sıvadım..O ara gözüm diğer yedek tanka ilişti..Anubiaslarım erimiş gibi yüzüyorlardı..Hayret içerisinde bakmak için elimi suya daldırdım..Adeta elim yandı..Isıtıcı bozukmuş ve muhteşem derecede suyun ısınmasına tüm bitkilerimin erimesine,karideslerimin ölümüne sebep olmuştu.Adeta yıkıldım,inanmak istemedim..Uzun uğraşlar sonucu yetiştirdiğim karideslerim,bir birinden güzel gözbebeğim gibi gördüğüm bitkilerim hepsi gitmişti,ardında nasıl yaptım der gibi anlamsız bakışlarımın önünde.

Ne yapmalıydım bilmiyor bilemiyordum..Bir kaç saatte bilemeyecektim..Olan olmuştu..Yapacak bir şey kalmamıştı artık kalanları kurtarmak,yeniden bitkilendirmek ve yeniden tankı ayağa kaldırmaktan başka..
    Kalan karidesleri tek tek yakaladım bir başka artama taşıdım..80 cm lik javamoss,Nilüfer,Lotus ve zeytinlerimin olduğu tanka koydum karidesleri.Akvaryumu düzenli bir şekilde temizledim dezenfekte ettim..Kumda az miktarda olan aquaclay kumu 10 litre daha arttırdım.Bazı arkadaşlarımdan sağolsunlar bitki edinmeme yardımcı olanlar oldu..Yeni bitkilerimi edindim..Bu arada reklam gibi olacak ama Kansoy akvaryum kulubü sahibi Mücahit kardeşim ve Bayram kardeşime,dostum Hakan Karataş ve diğer dostlarıma bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
    Şimdi nemi yapıyorum;Suyu doldurdum, değerleri için bakımı yaptım,bitkileri tamamen diktim..Çokta düzenli sayılmazlar ama diğer şeklinden daha iyi olduğu kesin..Karidesleri cuma günü ekleyeceğim tankıma.Tankımın tüm işlemleri bittikten sonrada resimleri sizlerle paylaşacağım inşallah..

Allah hiç birimize emeklerinin eriyip gittiğini göstermesin ve gösterdiğide son olsun inşallah.
    Saygılarımla.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. DuncaN

DuncaN

Ynt: Bu akvaryum hayal oldu.

Geçmiş Olsun.Umarım tez zamanda daha güzeline kavuşursunuz.

3. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Abi inan çok üzüldüm.
    Isıtıcı yüzünden geçmişte az balık kaybetmedim. O anın şokunu çok iyi bilirim...

Tekrardan geçmiş olsun...

4. Barış ER

Barış ER

Geçmiş olsun.

5. discusman

discusman

Geçmiş Olsun.Ben sarı prenses beslerken 9 adetini 2 günde kaybetmiştim.(sebebi canlı yem) :hayir:

6. avşarbeyi

avşarbeyi

Geçmiş olsun hocam.Yeni tankınızın daha güzel olacağına eminim.

Isıtıcının markasını ve arıza sebebini yazarsanız biz de aklımızın köşesine not edelim.

Saygılarımla.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Çok geçmiş olsun.Yedek tanklarda uzun bir aradan sonra bir ısıtıcıyı çalıştırdıgımızda bu tip olaylarla çogu kez karşılaşıyoruz.

Isıtıcıyı ayarlayamıyor kendini ve istenilenden çok daha fazla suyu ısıtıyor.Ben de seneler önce bu sebeble cichlidlerimi kaybetmiştim.Sabah bir baktıgımda su kaynıyordu resmen.Ve o dönemin iyi ısıtıcılardan sayılabilecek Champion marka ısıtıcı idi.Yaklaşık 10 sene önce

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Çok geçmiş olsun Murat Hocam.
    Ben de bilirim insanın değer verdiği, özen gösterdiği canlıları kaybetmesinin ne demek olduğunu. O an ki durumu kelimelerle ifade etmek çok zor.
    Dediğiniz gibi hocam;
    Allah hiç birimize emeklerinin eriyip gittiğini göstermesin ve gösterdiğide son olsun inşallah.

Saygılarımla...

9. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

hocam çok büyük geçmi olsun umarım biz akvaryum severler için son üzücü olay olur.insanın çocuğu gibi bakıp,gözü gibi sakındığı emek verdiği değerinin gözünün önünden eriyip gitmesi çok üzücü ..dediğim gibi hocam inşaallah bu son kötü haber olur.
    allah kimsenin başına vermesin :( :( :( :( :(

10. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Hocam ısıtıcının markası konusunda bilgi istemişsiniz..Hemen yazayım ama markayı görünce sizde şaşıracaksınız..Orjinal Atman 300 w. idi ısıtıcı..Yani kaliteli markalar arasında sayılabilecek bir üründü..Aslında hata bende işin doğrusu..Neden derseniz ben üreticilik boyutunda hobi ile uğraşırken 20 civarı ve üzeri ısıtıcı olurdu elimde..Kış sonunda ısıtıcıları çıkardığımda tüm ısıtıcıların ayarlarını sıfıra getirir,içerisine su almış olanların camlarından çıkarıp bakım yapar,çatlak veya kırık camları yeniler, başlıkları takıp yeniden silikonla bakımlarını yapardım..Akvaryum sayım azaldıktan sonra zamanım daha fazla olmasına rağmen geçen kış sonu bu bakımları yapmadan kaldırdım ısıtıcılarımı..Yapsaydım kimbilir belkide bunlar gelmeyecekti başıma..Saygılar.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Geçmiş olsun Murat abi.

Hobinin üzücü yanları elbette bulunmaktadır. Bizler ekipmanın ne kadar kalitelisini alırsak alalım, arıza yapmayacağının bir garantisi malesef yok.

Bu üzücü olay için tekrar geçmiş olsun.

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Geçmiş olsun Murat abi :( :( :(

13. taygun

taygun Guest

Murat Bey,

Merhaba. Mesajını yeni okudum. geçmiş olsun.

yakında eskisinden daha güzel yeni bir akvaryum kuracağınıza eminim.

Saygılar

14. avşarbeyi

avşarbeyi

Teşekkür ederim hocam.Artık yeni tankınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

15. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Yeni akvaryum daha güzel olur inşallah abi sıkma canını. :(

Sayfayı Paylaş