1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

bu akvaryuma hangi balıkları koyayım?

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde atlantisprensi tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Dostlar 150-65-50(en) boyutlarında bir akvaryum oluşturdum. suyunu koydum şu anda beklemede. dış filtre ve iç filtre çalışıyor. önceki akvaryumumdan su koydum yaklaşık yarım kova. 4-5 tane dip yemi attım. malawi akvaryumu yapacağım. şimdi sorularım şunlar:
    1) 2 ya da 3 gün böyle bekletmem yeter mi?
    2) çok çeşit koyarsan yavru yapmazlar 4 çeşit balığı geçme diyorlar doğru mudur?
    3) bu akvaryumda en çok kaç balık beslemeliyim?
    4) sarı prensesler hem etçil hem otçul icemanler sadece otçul. bunun gibi balıkları birarada beslemek sorun çıkarır mı?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar;

Bu konu tamamen sizin zevkinize kalmış. Etçil ile otçul türleri bir arada bakmak sadece belli türlerde mümkün. Mesela Tropheus ile Frontoza bu anlamda sıkıntı yaratır. Ancak Malawi türlerinde bu konu biraz daha esnektir. O boyutlarda bir akvaryumda 20-25 orta ölçek boyutta balık beslenebilir. Ama yine bir hatırlatma olarak balık sayısıda aslında beslenecek türün beslenme alışkanlığıyla değişir. Şöyle düşünün, tamamen etçil balıkların atık yükü daha fazladır sayı düşürülürse iyi olur, otçul türlerde atık yükü nispeten düşüktür sayı daha yüksek tutulabilir.

Akvaryumunuzun kurulumu düzgün ve sağlıklı yapılmışsa 3-4 gün içinde bir anda aşırı yığma yapmadan balık eklemesi gerçekleşebilir.

Tatlı su balık Rehberimize göz attınız mı, Malawi için ? Beğendiğiniz türleri bulabilirsiniz. ;)

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Peki akvaryumu ne kadar bekleteyim. 3 gün yeter mi ?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tüm akvaryumlarda balık eklenme süresi diyatom döneminin ( Kahverengi yosun oluşumu ) ardından gelir. Ancak tatlı su bakterileri daha hızlı oluşurlar. Bu açıdan kurulumun düzgünlüğüne bağlı olarak 4 günlük bir süreçte canlı eklemesine başlanabilir.

5. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılar...

Sayfayı Paylaş