1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu akvaryumdan yavru alınabilir mi?

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde atlantisprensi tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Dostlar s.a. 150-65-50 boyutlarında bir akvaryumum var. 3 aylık 2 cm boyunda 61 tane (11 tür) Malawi türünde cichlid aldım. Şu an hiçbir sorun olmadan yaşıyorlar. (Maşaallah) Büyüdükçe 1 e 4 d yahut 1 e 3 d şeklinde ayrım yapacağım. Ayrım yaptığımda 40-50 tane balık kalır. Bu ölçülerdeki akvaryumda ve bu sayıdaki balıklardan yavru alır mıyım yoksa daha da azaltmalı mıyım? Akvaryumum da bu:

Malawi (cichlid) akvaryumum

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum boyutları çok güzel. Balık sayısı ilerdeki seçimden sonra 40 cıvarı kalması normal olur bence. Ama amaç üretim olursa bazı kendi aralarında sorunlar çıkabilir. Gelişmeler izlenirse zaten kendini belli eder.

Video için teşekkür ederiz. Balıklar oldukça sağlıklı ve yeme istekli.

3. taygun

taygun Guest

Akvaryum büyük olduğu için şimdilik yeterli olur da daha sonra balıklar büyüdüğünde nasıl olur, orası muamma.

Bir de balıklarınız bu kadar kalabalık akvaryumda yavrularına bakabilirler mi? Ya da şöyşe söyleyeyim, yavrular bu kadar kalabalık akvaryumda saklanacak yer bulup da yenmeden kendilerini kurtarabilirler mi?

Bunları gözönüne almak lazım

Saygılar

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Volkan bey akvaryumunuz ve balıklarınız çok güzel Maaşallah. naz:

Akvaryum ölçünüz çok iyi. Bu boyda balıklarda şimdilik sorun yok fakat üreme dönemleri geldiğinde balık sayınız biraz sorun olacaktır. Sarı prenses gibi fazla büyümeyen balıklar beslerseniz o akvaryumda 40 balıktan çok güzel yavru alırsınız fakat yunus vs gibi çok büyüyen balıklar için kalabalık bir akvaryum olur.Yani akvaryum hacminize uygun,besleyeceğiniz balık sayısı ve cinsini iyi ayarlamanız lazım. ;)

5. atlantisprensi

atlantisprensi

İsim:
    Volkan ERİKÇİ
    Görüşleriniz için çok teşekkürler dostlar. Selam ve dua ile...

6. stablizer

stablizer

Sayıdan ziyade tür azaltmanız daha iyi olur bence.Genelde tek yada az sayıda türden hoşlandığım için iç bu kadar büyük akvaryumda bu kadar fazla tür denemedim fakat 11 türden 3 türünden fazlasının üremeyeceğini düşünüyorum.

Sayfayı Paylaş