1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu Balık Gerçek mi?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde jonerr tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. jonerr

    jonerr

    Mesajlar:
    151
  2. ciklet1

    ciklet1

    Mesajlar:
    144
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Ben bu balığı guramiye benzettim.
     
  3. jonerr

    jonerr

    Mesajlar:
    151
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Hocam.Gurami ağzından su fışkırtıyormuydu?
     
  4. axu2

    axu2

    Mesajlar:
    153
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Evet böyle bir balık mevcut acısu balıklarından okçu balığı.
     
  5. cihat35

    cihat35

    Mesajlar:
    68
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Arkadaşlar balık Bahadır beyin söylediği gibi acı su balıklarından Toxotes jaculatrix (Okçu Balığı)'dır. Anavatanı, Avustralya ve Güney Doğu Asya’dır. Bu balığın genel özellikleri, su dışında yaşayan canlıları (böcekler, ufak sürüngenler,…), ışığın kırılmasını hesapladıktan sonra ağızlarıyla oluşturdukları su toplarıyla vurup avlamalarıdır.  Çok hızlı ve çeviktirler. Ayrıca çok meraklıdırlar. Genellikle suya düşmüş ağaç yapraklarının veya suya sarkan ağaç dallarının altına saklanıp avlarının gelmesini beklerler. Göz yapıları diğer balıklara göre oldukça gelişmiştir. Suyun dışındaki canlıları hem net görürler hem de suyun kırılmasını çok iyi hesaplayabilirler. Suyun yüzeyinde dolaşırlar ve genellikle tabandaki hareketlilikle ilgilenmezler. Sosyal canlılardır. Grup halinde dolaşıp avlanmayı severler. Kendi türlerine ve avlayamayacakları balıklara karşı barışçıldırlar.
      Bu türün yaşama ortamına uygun akvaryumların kurulması, balıkların doğalarını daha iyi yansıtır. Akvaryumun yüksekliği çok önemli değildir. Dikkat edilecek husus akvaryumun geniş ve uzun olmasıdır. Geniş yüzme alanları oluşturulmalıdır. Ayrıca saklanacakları gölgelik (ağaç köklerinin arası, ağaç dallarının altı, yüzen ağaç yaprakları) alanlar oluşturulmalıdır.  Okçu balıkları, acı su balıkları oldukları için suyun yeterince sert ve tuz oranı bakımından yeterli olması gerekir. Suyun sertliği: 12 dH, Ph: 7-8, Litre başına 2-3 gram tuz atılması uygundur.  Balıkların beslenme biçimi etçildir. Kurutulmuş karides, kan kurdu, iri taneli kuru yemler ve en sevdikleri yiyecek olan böceklerle diyetlerinin sağlanması onları mutlu edecektir. Eğer akvaryumun koşulları müsait ise balıkların avlanmasına olanak sağlanmalıdır. Bu sayede balıklar vahşiliklerini ve hareketliliklerini koruyacaklardır.  Balıkların hayatlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için gereken sıcaklık 25-31 derece arasıdır. Daha yüksek sıcaklıklara tolere edebilirler. Ancak yüksek sıcaklığın varolduğu sürenin uzaması balıkları sağlıklarını olumsuz etkiler. Yaz aylarında ısının düşürülmesi için en doğal yöntem yağmurlama sistemiyle yapılan soğutmadır. Bu uygulamayla balıkların ne kadar heyecanlandıklarını görebilirsiniz.
      Akvaryumun dekorasyonu için bitkiler kullanılabilir. Çünkü bu tür kesinlikle bitkilere zarar vermez. Acı suya dayanıklı bitkiler, ağaç kökleri, yarı sucul bitkiler, ağaç yaprakları, kayalar ile dekorasyon yapılabilir.
      Bu türün cinsiyet ayrımı zordur. Akvaryum şartlarında üretilmesi ise oldukça zordur. Bu yüzden bu tür, doğal ortamından yakalanarak akvaryum ortamına taşınır.
     
  6. jonerr

    jonerr

    Mesajlar:
    151
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar.Peki bu balık Türkiye'de bulunur mu?
    Ben daha önce hiçbir akvaryumcuda görmedim.
    Eğer bu balıktan burda varsa kesinlik beslemek istiyorum bu balığı.
     
  7. cihat35

    cihat35

    Mesajlar:
    68
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Şahsen İzmirde bir çok akvaryumcuda gördüm. Sipariş üzerinede geliyor.
     
  8. ciklet1

    ciklet1

    Mesajlar:
    144
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Latince Toxotes jaculatrix, ingilizce archer fish diye bilinir. Yaşam alanları Avustralya ve Güney Asya'dır. Tropikal diğer balıklar gibi 25-30 derece arası yüksek su ısısına ihtiyacı vardır. Doğal hayatında nehirlerin denizlere dökülen bölgelerinde yaşadığından acı su balığı olarak nitelendirilir. Akvaryumda yaşatabilmek için litre başına 2 gram kaya tuzu atılması gereklidir. Etçil bir balıktır, adından da anlaşılacağı üzere avlanması çok ilginçtir. Su dışındaki avlarının üzerine su tükürerek düşmesini sağlar ve onları avlar. 2,5 cm üzerinde avlanmaya başlarlar doğal hayatlarında boyutları 20 cm üzerine çıkabilir. Akvaryum ortamında daha küçük kalacaklardır. Sürü halinde beslenirse ve tankında acı su bitkileri bulunursa daha sağlıklı olur. Ayrıca akvaryum geniş olmalı, hareket serbestliği verebilmeli ve üzerine sinek konabilecek bitkilerle yukarısı dekor edilmelidir.
     
  9. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Enterasan.İlk defa böyle bir balık gördüm.
    Eyvallah Caner.
     
  10. taygun

    taygun Guest

    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Merhaba,

    Enteresan ve güzel bir balık. Birara ben de beslemeyi düşündüm. Ama acısu balığı olduğunu öğrenince vazgeçtim.

    Eminönünde ben görüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatları 15-20 ytl gibiydi.

    Saygılar
     
  11. jonerr

    jonerr

    Mesajlar:
    151
    Ynt: Bu Balık Gerçek mi?

    Acı su balığı olması biraz kötü oldu :(
    Ama ben bu balıkları çok beğendim.Süperler.
    100 litre boş duran bir akvaryumum var.50*50*40 inşallah bir sorun olmassa ve kararım değişmesse beslemek istiyorum bu balıkları.Keşke tatlı su balığı olsalardı :(
     

Sayfayı Paylaş