1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

bu nasıl bir illet:(

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde ceno tarafından 28 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Biraz daha açarmısınız konuyu, balığın kafa kısmında bir kırmızılık gördüm ama sorun tam olarak nedir ? Açarsanız iyi olacak ? Diğer balıkların durumu ve akvaryumun genel durumu nedir ?

3. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    az önce kaybettiğim balığım.dün birşey yoktu.öbür erkekle dalaşıyolardı.bu gün işten geldiğimde
    yarısı suyun dışında fitre hortumunun orda sıkışmış yada saklanmışgördüm.Daha sonra ayırıp başka bir tanka aldım.İnanılmaz (çok üzücü Allah kimseye böyle bir olaya şahit olma fırsatı vermesin) bir şekilde çırpınarak can verdi.videosu var ama koyamadım. :( ağla:gif
    Belki başkalarına bir fikir verir diye resimleri paylaştım.

4. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Temel Bey merhaba,
    200Lt tankım var daha önce akvaryumun suyunun daha sağlıklı olması konusunda sizin tavsiyelerinizi uyguladım.Diğer balılarımda hiç bir(li bunda da öyle)belirti anormal bir durum gözlemlemedim.
    Ölen balıktan daha iri damızlık buz prensesi var akvaryumda o yapmış mıdır diye düşünüyorum?

2yetişkin 6 adet sp ve 2 er. yetişkin buz p. ve bir yavru buz p.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sanıyorum olanların izahı aslında sizin alıntı yaptığım cümlenizde. Erkek ağırlıklı bir akvaryum veya erkek sayısının fazla oluşu. Yarısı su dışında ve filtrenin arasına sıkışmış olmasının açıklaması belli...Bir balık aşırı kovalamış ve kaçma eğilimi sonuçsuz kalınca hazin son gelmiş. Elbette üzücü bir durum ama bizler aynı tür olmasa bile aynı familyaya ait erkekleri seçerken dikkat etmeliyiz.

Akvaryumda herşey sakin olabilir, dün değil yarım saat önce sakin olabilir ama bir dişinin üremeye hazır olduğu sinyalini alan baskın erkek anında faliyete geçer ve diğer erkek veya erkeklere zarar verir.

Geçmiş olsun. canım.gif

6. ceno

ceno

İsim:
    Profil eksik
    Asıl acı olan bu sona şahit olmak.
    Umarım haklısınızdır ve bir bölge mücadelesinin neticesidir.Bir hastalık değildir.
    İlginiz için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş