1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu nasıl iştir?

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde stablizer tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. stablizer

stablizer

Yeni yeni akvaryum bitkilerine meyilleniyorum bu sıralar.Hatta bir tane ufak bitkili yaptımda.Nette gezinirken bu resimlere rasgeldim.Belki göreniniz vardır ama yinede paylaşmak geldi içimden.Iaplc 2008 yarışmasında derece alanlar.
    Ref: http://entertainment.webshots.com/album/567755577BRFiUD

2. stablizer

stablizer

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Valla güzel iştir Sedar abi :)
    Bu güne kadar kurduğum akvaryumlarımın hiç birinden bitkili akvaryumdan aldığım tadı alamadım, bitkili bambaşka bir olay

4. stablizer

stablizer

Olmazya! Hadi uğraştım yaptım böyle birşey.Sürekliliği ayrı bir dert.Düşünemiyorum bile

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Serdar Hocam,

Verdiğin resilerdeki akvaryumlarda zaten süreklilik arz etmiyor ki... Bunlar yarışma için bir-iki ay içind ekurulup daha sonra dağıtılıyor... Ayrıca bu arkadaşlar çeşitli firmaların ücretli çalıştırdığı profesyoneller... Bizim için böyle tankları kurmak adına ne zaman, ne mekan, ne de imkan var... ;)

O nedenle sen de bizim gibi Amazon kurulumları yap... Karmaşanın hakim olduğu...

6. stablizer

stablizer

Aslında biraz önce soru olarak onuda yazacaktım.Söylediğin gerçekten doğru.Bunlar sanırım sadece fotoğraflık kuruluyor yani sadece sistemi oturtup resmi çekiyorlar.
    Benim bitki akvaryumuda zaten bir karmaşa oldu fakat bu bahsettiğin Amazon karmaşası değil sanırım,sadece karmaşa şimdilik :bilmem:

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Böyle tanklar hepimizin hayali zaten.. Bu tankları yapmak ayrı bir yaratıcılık ve sabır gerektiriyor.. Şimdi ne gerek vardı Serdar yani yeni tank yapma aşamasında olan benim gibi arkadaşların kafasına fena şeyler sokuyorsun :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Resim çekmek için akvaryum kuruyor ve belkide bitkileride balıklarıda bir foto için öldürüyorlar gibime gelyor

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Zannetmiyorum Emrah'çım.. Bu tankın oturması için minimum 2 bilemedin 3 ay lazım.O geçen süredede balıklar için uygun şartlar oluşuyordur.Tank için 2-3 ay bekleyen balıkları suya eklemek için 2 saat bekliyordur heralde.. Bu hobiye gönül verenler bu kadar özenerek böyle bir tank oluştururken o balıkları ziyan etmezler ya zannetmiyorum.Çok mu polyanna takılıyorum bilmiyorum ama benim düşüncem bu şekilde yada umudum diyelim..

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Balıkların çoğu ya Neon Tetra ya da Rasbora... Nadiren canlı doğuran koyan oluyor... Neon Tetra hassas balık ani eklenmeyi kaldırmaz... Rasbora taş gibi balık her halta adapte olur, "fatal" olmadıkça.... Canlı doğuranları zaten biliyoruz... Bilmiyorum ama Rasbora tercihi yapanlar beklemiyor olabilir...

Diğer taraftan tankların hazırlığına en az 2 ay önce başlanıyor... Hakan Abi her sohbetimizde bu yarışmanın özellike Amano'nun firması için bir prestij ve reklam fırsatı olduğunu söyler... Yani yarışma kazanılmalıdır... Amaçları bu... Bu tankları devam ettirmek değil... ADA'nın merkezinde bir tank galerisi var... Youtube'tan aratıp izleyebilirsiniz... Bu galerideki tasarımların hiçbiri yarışmayı kazananlar kadar "sürdürülmesi zor" değil... Yani yukarıdaki resimdeki tankalrın taş çatlasa ömrü 3 bilemedin 4 ay olsun...

Sayfayı Paylaş