1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu Piranhanın cinsi ve türü nedir?

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde MertBalim tarafından 26 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bugun balıkcıdan 2 adet pirana aldım.

Bunların Cinsi nedir?

Önceki gibi bıraktım malavi tankıma piranhaları. :D

/Resimler\

2. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Resimlerden net göremedim ama pacu ya benziyor.

Malavi cichled'leri ile bakılması yanlış..

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Murat abi, ben piranayı malavi ile çok besledim. :D

Çok iyi yaşıyorlar. :D

4. tuyluoglu

tuyluoglu

Resim çok net değil ama sanırım pacu değil

5. achilles

achilles

Evet resim net değil, tam olarak anlıyamadım ama galiba pacu değil. huh:

6. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Mert, moralin bozulacak ancak Pacu onlar.

Bazı arkadaşlar bilir, ben de ilkkez geçen sene bu zamanlar beslemeye başladım bu canlıları. Öylesine 2 tane almıştım ve 1 senedir beraberim Pacularımla.

Bir sene içerisinde bu balıklar hakkındaki gözlemlerim şunlar oldu :

-Pacular aşırı korkak balıklar. Saklanmaları için muhakkak bir aksesuar koy akvaryuma. Benim gibi inat ve ısrarla koymazsan, birbirlerine dayanarak saklanmaya çalışırlar.

- Protein değeri yüksek yemler yediklerinde (Ölü balık gibi) hızla büyüyorlar.

- Su değerleri konusunda gördüğüm en dayanıklı balık türü. Her türlü su ortamına adapte oluyorlar. Şöyle ki, ben askerdeyken suyu sapsarı ve bulamaç haline gelmiş, havalandırma-filtre sistemi olmayan akvaryumda dahi sorunsuzca yaşadılar.

- Akvaryumda genellikle dipte, dibe yakın yüzen balıklardır. Benimkilerin daha su yüzeyinde yüzdüğünü göremedim.

- Pacular birer sürü balığıdır. Yanına muhakkak kendi türünden bir veya birkaç tane daha balık al.

- Akvaryumun suyu değiştiğinde, ağır ağır suya adapte yapmadan temiz suya koyarsan şapşallaşıyorlar. Ancak buna rağmen hiçbir şey olmuyorlar.

- 24 derece ile 28 derece arası ısı değerleri, Pacular için en ideali. Ani ısı değişimine maruz kaldıklarında balık hastalanabiliyor.

- Beslemek istiyorsan, en az 100 litre hacme sahip ayrı bir akvaryumda beslemeni şiddetle tavsiye ederim.

- Işıklandırmalı akvaryumu pek sevmiyorlar.

- Akvaryum dünyasının gördüğüm en dayanıklı ve en az ilgi isteyen balığıdır, Pacu.

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Eren abi, çok teşekür ederim. Farklı bir akvaryuma ayıramam zaten beraber sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. Ben cins ve türünü öğrenmek için sormuştum. Ekstralar için çok teşekür ederim.

8. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Mert, Pacular da saldırgan balıktır.
    Kendi boyutuna yakın balıklara hatta kendi aralarında saldırganlık yapabiliyor.

Neyse sen bilirsin...

9. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Eren abi pacuları çıkarttım akvaryumdan. :)

Haftaya gelicek büyük boy onu koycam. :)

Küçüklerde fazla renk yoktu. :(

10. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Malawi ve Amazon balıkları bir arada! Aradaki alakayı anlayamadım... Bir taraf bildiğim kadarıyla serin su seviyor, diğer taraf ılık su seviyor. Şimdilik bir arada yaşamaları sorunsuz gibi gözüksede bir kural vardır: Büyük balık, küçük balığı yer! Yani o pacular büyüyünce(ki çok hızlı büyüyorlar) malawi cichlidlerinize rahat vermeyecektir. Hatta bir sabah uyandığınızda akvaryumu kıpkırmızı görebilirsiniz. Ben de birçok kez Natteri ve Pacu beslemiştim...

11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Uğur hocam, yeni getittirdim pacu benimkilerin 2 kat büyüğü sorunsuz yaşıyor. En yakın zamanda resimlerini ekleyeceğim.

12. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Sorunsuz...

Şimdilik! :)

13. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Neden sorun çıkarırmı diyorsunuz?

Sayfayı Paylaş