1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu türü duyan var mı?

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 26 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar perculaları aldığım akvaryumcuya Yelow tank sordum alg oluşumunu biraz engeller diye.O da bana living stone diye bir balık önerdi ya yanlış anlatıyor' canlı kaya 'demek, internette araştırdım böyle bir balık türü çıkmadı.Fiyatları 3 5 7 tl arası değişiyormuş ve alg oluşumunu bir nebze yelow tang gibi engellemeye yardımcı oluyormuş.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu türü duyan var mı?

Tuzlu su akvaryumlarında alg oluşumu aşamasında çok faydalı olacak bir diğer tür Eater Goby olabilir Hocam. Yellow tang yine bu anlamda faydalıdır ancak bu tür daha yoğun tüketir. Hatta kuru yem zor kabul eder, alg oluşumu kalmadığında zayıflamaya başlayabilir. Alternatif olabilir ve kolay bulunur.

3. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Bu türü duyan var mı?

Diğer bir konuda bu balığı inceleyip acaba benim akvaryumcubu balığımı anlatmak istiyor demiştim içimden.
    Abi latince adı horozbina olan kıyılarda taşların arasında yaşayan kabaca bizim sümüklü dediğimiz balık türüne çok benziyor.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu türü duyan var mı?

Hem de çok benziyor hocam haklısın. Bizim yerel türünde aynı faydayı sağlayıp sağlamayacağını bilmiyoruz açıkcası ama araştırmak lazım para verip ithal ediyoruz. Belki beslenme şekli aynıdır.

5. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Bu türü duyan var mı?

Horozbina etçildir yosun yemez :heyo:

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu türü duyan var mı?

Demekki aynı görevi görmezmiş o halde. Deniz kenarlarında çok gezenler nasıl belli oluyor. :D

7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Bu türü duyan var mı?

:DTecrübe etmiş olduk :D

Sayfayı Paylaş