1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bu tür Boru Kurdu mu acaba?

Başlığı 'Tridacna ve Diğer Yumuşakçalar' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar bugün dalışta bu canlıyla karşılaştım.
    Belki hep vardı ama benim dikkatimi çekmiyordu , artık dalışta balıktan çok akvaryuma malzeme arar oldum o sayede fark ettim:)kayalarda açan bir şemsiye gibiydi.Dokununca içine kaçıyor garip bir yaratık.Forumu inceledim boru kurduna benziyor ama rengi farklı dediğim gibi almak için dokunduğumda tüpünün içine kaçtı,çok yumuşak bir boru kısmı var lastik gibi hiç zorlanmadan yerinden çıktı.
    Sizce akvaryumda yetiştirmem uygun olurmu?
    Akvaryum boş olduğu için koydum ama yaşar derseniz yetiştirmeyi ve sayısını 3 e çıkarmayı düşünüyorum çünkü çok hoş bir görüntüsü var.Üstelik bulduğumda kökü bir kayanın deliğindeydi yani zorlama filan olmadı alırken bende aynı şekilde akvaryumdaki kayanın deliğne sokarak bıraktım.Kısacası doğal ortamı bozulmadı bence.
    NOT:Videoyu kırpmışlar biraz gövdesi pek gözükmüyor ama tüp şeklinde.
    [izlesene=432,344]1133781[/izlesene]

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bu tür Boru Kurdu mu acaba?1133781

Güzel bir canlıyımış. İnşallah sorunsuz bir şekilde yaşar. toka:gif

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tube worm Hoca'm aldığın canlı. Suyu süzerek yaşarlar bünyelerinde bir çeşit bakteri bulunur ve besin üretir canlıya. Benim akvaryumda var bu canlıdan. Güzel canlı almakla iyi yapmışsın. Tüpünü terk etme eğilimleri görülüyor bazen. Yerel tür hiç görmedim ve beslemedim ama zaten ithal edilenlerde aynı tür. İnşallah yaşar sorunsuzca. burda:gif

Video için teşekkürler ellerine emeklerine sağlık. em34:

4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Temel Abicim gözlemliyorum sürekli şimdilik iyi gidiyor ama aydınlatmam yeterli olurmu bilmiyorum.
    Birde dikkatimi çekti bazen ip gibi bir sıvı salgılıyor yaklaşık 5 6 cm uzunluğunda sonra bırakıyor ps motoru içine çekiyor.Bu salgıladığı sıvı sorun olur mu.
    Gerçi verdiğin isimden hemen araştırmaya başlıyorum gerksinimleri ve yaşama şartları nelermiş diye. huh:

tube wormlar deniz kurdular ve çok çeşitleri ve renkleri var,hafif akıntıyı severler ve beslenme ihtiyaçları yok,ayrıca mercan değiller ve fotosentetik olmadıkları için akıntı alan her yere koyabilirsiniz,genelde akvaristler boş olan yerleri değerlendirmek için kullanıyorlar bu bilgiye ulaştım

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Aynen katılıyorum Hocam, aydınlatmanla canlının ilgisi yok. Kısaca ışık ihtiyacı yok. Ancak tül şeklinde açtığından fazla akıntıyı sevmediğini bilmeni isterim. Hafif sallanacağı bir yer güzel olur.

6. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Tamamdır Temel Abim mesaj alınmıştır. ;)
    2 adet daha eklemeyi düşünüyorum. burda:gif

Sayfayı Paylaş