1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Buda Benim Akvaryumum

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde Tolga55 tarafından 2 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Merhaba arkadaşlar.Akvaryumum 40 litre( 60x27x25 ).Bu gün aldığım bitkilerle akvaryumum birazda olsa yeşillendirdim.Şuan akvaryumda ;

2 dişi lepistes
    2 komando çöpçü
    4 tanede prestilla tetra(x-ışını tetra) var.Yem olarak pul yem ve kan kurdu yemlerinden kullanıyorum.Ara arada canlo yem veriyorum.1,2 haftada %10 su değiştiriyorum.Akvaryumda bir tane iç filtre var.İlerleyen zamanlardada bir adet ısıtıcı alıcam.Bitkilerim; saz,çam,gül bitkisinden var.Birazda resim ekliyim resimler net değil ama kusura bakmayın;

Bunlarda 1-2 hafta önceki resimler ;

Fotoğraflar net değil kusura bakmayın.Bitkileri daha bu gün ektim.Bu akşam veya yarında 2 tane 18 watt florasan alıcam ve ışıklandırmayıda yapıcam :)

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Buda Benim Akvaryumum

Üst kapak ve arka fon ile dahada güzel bir hale getirilebilir. ;)

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buda Benim Akvaryumum

Fotoğraflar için teşekkürler. Arka fon lazım diye düşünüyorum. Canlı bitkiler hayırlı olsun. Akvaryumda aydınlatma göremedim. Canlı bitki eklediğinize göre artık bir aydınlatmaya ihtiyaç var.

4. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Evet üst kapak var resim çekerken çıkarttım :).Tabiki Temel bey :).Bu akşam veya yarın aydınlatma işinide halledicem.Resimler net değil kusura bakmayın.Dediğim gibi bu akşam veya yarın aydınlatmayıda halledicem yorumlar için teşekkürler.

5. baksu

baksu

İsim:
    Bahadır Aksu
    Buda Benim Akvaryumum

Su çok temiz görünüyor.Balıklar tam görünmüyor ama güzel balıklarınız var.Aydınlatma ile daha güzel görünür.Arka fonda yaparsınız. :basardim:

6. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Evet Bülent bey su gerçekten temiz.Resimde biraz bulanık gibi görünüyo ama öyle değil.Elimde foto makinesi olmadığı için böle resimler kötü telefondan çektiğim için :).Dediğiniz gibi arka fon ve aydınlatma ile daha iyi olucak inşl. :).

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Buda Benim Akvaryumum

Hayırlı olsun Tolga Bey. Aydınlatmanın yapım aşamalarını fotoğraflamayıda unutmazsınız umarım :)
    Toplamda 36 watt lık aydınlatmaya gübrelemede eklenirse bitkiler alır başını gider sanırım.

Arka fonlu ve aydınlatmalı halinide bekliyoruz :)

Saygılar.

8. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Buda Benim Akvaryumum

Hayırlı olsun , zaman içinde daha güzel bir hal alacaktır. Ancak lepistes ile tetrayı aynı akvaryumda bulundurmayın lepisteslerin yaşamları açısından ;)

9. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Evet Türker bey dediğiniz gibi aydınlatmanında fotoğraflamsını yaparım :).Can bey şuan için hiç bir sorun yok tek sorun geçen sefer doğuran lepistesimin yavrularını çerez niyetine yemeleriydi :).Lepisteslere bir rahatsızlık vermiyorlar ama eğer akvaryumcu alırsa tetraları verip plati almak istiyorum.Yada 1 erkek 1 dişi lepistes alırım.Akvaryumda erkek lepistes yok zaten :).

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Buda Benim Akvaryumum

Aç kaldıklarında diyete lepistes yavrularından sonra cezbeden kuyruklarıda eklenecek.. Hiç şüpheniz olmasın.. Forumlara o kadar çok bu tip konular açılıyor ki inanmazsınız.Herkes beraber yaşıyor bir sorun yok diyor ama bir kaç ay sonra malum olay cümle arasında geçiyor..

11. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Volkan bey şuan için bir sorun yok ama :) zaten tetraları akvaryumcuya verip 1 çift plati almak istiyorum.Bakalım akvaryumcu alırsa öyle birşey yapmak istiyorum.

Akvaryuma ışıklandırma olarak benim haberim olmadan babam bu floresanı almış ;

Bunun aynısı floresan.Üzerinde 20 watt yazıyor ve penbemsi bir ışık veriyor.;

Resimler net değil kusura bakmayın.Akvaryumun son hali bu.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Buda Benim Akvaryumum

Bu su altı labması değil mi yaa. Bende de aynısı var ben su altı diye biliyorum. Ama resimlerden anladığım kadarıyla siz su altına değilde suyun dışına takmışsınız lambayı. Yanılıyor muyum ?

13. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Evet akvaryum kapağına taktık.Bir sorun teşkil eder mi ?

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buda Benim Akvaryumum

Sorun olacağını sanmıyorum. Su içinde çalışmaya ayarlı olan ekipmanların tamamı için geçerli değildir sadece su içinde çalışması. Su içinde çalışırken su sayesinde soğuyan ekipmanlar ve kuru çalışmaması gereken ekipmanlar hariç.

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Buda Benim Akvaryumum

Kullanma kılavuzuna bakmanızı öneririm.Sitesinde bile su içinde kullanılır diyor.. Aldığınız florasan doğal ışık veren bir florasanmış.. Bitkilere ne fayda sağlar orasını bilemiycem.. Moraliniz bozulmasın ama ben hiçbir bitkili akvaryumda su altı florasanı görmedim.. Görüntüden ibaret biraz..

16. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Buda Benim Akvaryumum

Su altında kullanılması gereken bir lamba çeşidi bu. Suyun dışında muhakkak ki bir takım sorunlar teşkil edecektir. Fazla ısınmaya dayanamayan lambalardan bunlar. Su içinde bir nebze de olsa ısıyı dengeleyebiliyor. Lambanızı suyun altına almanızı tavsiye ederim.

Not: Bitkilere faydası tarafımca gözlenmiştir. Müsterih olun.

Sevgilerimle...

17. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Buda Benim Akvaryumum

Bence çok şirin bir akvaryumunuz var eksikleri tamamlanınca daha da güzel olacaktır.

18. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Buda Benim Akvaryumum

Önerilerin için teşekkürler Hüseyin abi.Kamil bey sevindirdiniz beni :).

Akvaryumcudan aldığım bir miktar Java Moss'u kayanın üzerine sardım.

Diktiğim bitkilerden Gül çok iyi bir gelişme gösteriyor :)

2 tane dişi lepistesim var.İşte onlar ;

Pristella Tetralarım ;

Akvaryumun Genel Görüntüsü ;

Şuan için arka fon eksik gibi duruyor.İllaki eksiklerim olabilir.Hobiye tam olarak yani böle bilgili başlayalı 1-2 ay oluyor :).Resimler fazla net değil kusura bakmayın.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buda Benim Akvaryumum

Açıkcası zamana yayılarak düzenlenen akvaryumlar çok daha güzel oluyor. Fikirler arasındaki çok faydalı olanları zaman içinde uyguladığınızda akvaryumların çehresi değişiyor. Balıklar gayet sağlıklı, bitkiler gelişip akvaryuma yayıldıkça daha güzel olacaktır.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Buda Benim Akvaryumum

Tank zamanla çok daha güzel olucak inşallah..Benim tek korktuğum üzerinde durduğu zigonun bacaklarının akvaryumu daha ne kadar taşıyacağı.. Allah korusun en ufak sallantıda bacaklar zayıf bir yerden kırılabilir..

Sayfayı Paylaş