1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Buda benim soğutucu.

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde tol-x tarafından 26 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Bence problem soğutmak değil aşırı soğutmamak, 5 fanla başlayıp 3 fanda durdum. biri dışarı emiş yapıyor aydınlatmanın sıcağını tahliye ediyor 2 taneside suya üflüyor havalar iyice ısındığında yetmezse 1 çift daha eklenebilir. ama asıl kilit bence termostat, bu gün aradığım termostatı da buldum; mekanik 12,5 TL dijitaller 40-45 TL. ben mekanik aldım ama itiraf etmeliyim aralığı biraz fazla dijitallerin nasıl bilmiyorum.

ucu (prob) bakır değil yada kaplama.
    0-60 derece aralığında
    çift kontak hem sıcak hem soğuk termostatı
    benim tank kapalı tip filtre borusunun yanına sığdı. daha uygun bir yer olabilir ama nasıl çalıştığına emn olmadın delmeçakam yapmak istemedim.
    görünüyormu bilmiyorum ama ucunu filtre motorunun yanına sallandırdım.
    bunlarda fanlar biraz iptidai bir birleştirmeoldu ama tam oldu.

Bakalın performanslı çalışacaklarmı +/- aralığının biraz fazla olması canımı sıkıyor ama bakalım göreceğiz. amaç ucuza mal etmek olduğu için dijital almadım ama olmazsa onuda denerim.

fanları geçen sene almıştım 2 TL filan, adaptör vardı ama 5-10 TL'ye kırtasiyelerde bile satılıyor. termostat da şimdilik 12,5 TL.

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    İbrahim bey gerçekten güzel sistem yanlız prob sanırım krom olması lazım .

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi termostatı bulmuşsun hayırlı olsun :cicek:

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Elinize sağlık İbrahim Bey.Bende de bir buzdolabı termostatı var ama nasıl bağlanıyor bilmediğim için benimkinde kullanamadım.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerinize sağlık İbrahim Bey, güzel çalışma olmuş. Termostat eğer düşündüğünüz verimi verirse, bizim yapmayı düşündüğümüz araç buzdolabından soğutucuda kullanılabilir sanırım. Sonuçları merakla bekliyoruz.

Paylaşım için teşekkür ederiz.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yazılan yorumlara katılmamak elde değil , gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş... Elinize emeğinize sağlık , paylaştığınız içinde teşekkürler.. Verimi hakkında konunuzun devamını merakle takip ediyor olacağım..

Saygılar

7. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Mesajlarınıza teşekkür ederim ama sistemin hala içime sinmediğini söylemeliyim çünkü termostat aralığı 4-5 derece gibi gözüküyor, ben suyu 26-27 aralığında sabit tutmak isiyorum ama bu termostat ile mümkün görünmüyor yeterince hassas değil. sanırım ya dijital yada aralığı daha kısa olan bir termostat denemem gerekecek. ama şu hali ile en azından aşırı soğutma riskine karşı sigorta görevi görebilir...

aramaya devam soğutucuya binlerce TL vermek yok :)

8. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    Arkadaşlar 1-2 günlük test'ten sonra bu termostatın uygun olmadığını söyleyebilirim. çok güzel açıyor 27,5 - 28,0 derecelerde ama 26 kadar düşmesine rağmen kapatamıyor sanırım açma kapama aralığının geniş olmasından. gün içinde kullanılabilir en azından öğlen yada öğleden sonra kendi kendine çalışır akşam yatarken elle kapatırsınız ama izin tatil vs gibi uzun süreli durumlarda ya 24-25 dereceye kadar soğutur yada ısıtıcının sürekli çalışmasına sebep olup başka sıkıntı çıkarabilir. 0-60 değilde 0-30 yada suya girecek prob'u olan dijital bir şey daha uygun olacak gibi gözüküyor. bu tarz bir şey bulursam yine paylaşırım.

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İbrahim bey projenin gelişimini takip ediyoruz merak etmeyin.. Olumlu olumsuz sonuçlarıda yazmanız iyi olmuş.. Kolay gelsin...

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Arkadaş nedir bu akvaryumlardan çektiğimiz.Yazın soğutmaya uğraş,kışın ısıtmaya uğraş yanmışız Valla. :D :D :D

İbrahim kardeşim çalışmanın olumlu yada olumsuz tüm gelişmelerini ve sonuçlarını paylaşmanı bekliyoruz. Eminim güzel bir sistem çıkartacaksın ortaya. gud:

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Pratik bir yöntem. Beğendim. Paylaşım için teşekkürler kardeşim...

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yinemi olmadı İbrahim abi ?
    abi havalar gittikçe ısınıyor, yakın zamanda çözüm bulursun inşallah

13. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim

:) sıcak sorunu çözdük en azından hiç değilse işteyken aklım evdekalmıyor, otomatik açıyor akşam yatarkende kapatıyorum. Vaktim olmadı kablolamayı yapmaya ama illa tatil vs gibi uzun süreli ayrılmalarda önce timer sonra termostat yaparsam sanki daha fazla kurcalamaya gerek yok gibi gözüküyor. misal 12:00 timer açar, hava sıcaksa termostatda açar değilse açmaz, diyelim açtı gece 12:00 gibi timer kapatır gece serinlikte termostat kapatmasada fan durur ısıtıcıyı zorlamaz...

14. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    tamamdır. timer + termosat ile çözdüm sıkıntısız bir şekilde çalışıyor.

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İbrahim bey tebrik ederim.Azmin elinden birşey kurtulmuyor em34: Ben birşey sormak istiyorum ; çubuğun kaç cm'i suyun içinde acaba ? acaba daha derine inse bişey farkeder mi ?

16. tol-x

tol-x

İsim:
    İbrahim
    15 cm kadar indirdim ama derinlikten ziyade termostatın yay gibi olan probun devamının su üstünde kalan kısmı lambaların ısısından etkilendiği için (sanırım) su ısısı düşsede termostat lambaların ısısı nedeni ile kapatamıyor ama timer gece lambaları kapatınca suyun sıcaklığını daha doğru ölçüp termostat kapatıyor. fanları açması içinde doğru noktayı (aarı) yakalarsanız benim gördüğüm sıkıntısız bir soğutma (yada seriletme daha doğru olur) sağlayabiliyor, önümüzdeki günlerde hava daha sıcak olursa 3. 4. üfleme fanı ekleyerek bence durum idare edilebilir.

ama ricam kimseyi üzmek istemem, ben yanlış ölçüm yapıyor olabilirim,yanlış çıkarımlarda bulunuyor olablirim, neticede hayli uydurma ve zorlama bir şey oldu denemek isteyenler lütfen kendi gözlemlerine öncelik versinler.

17. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İbrahim bey zaten yaptığınız çalışmanın püf noktasınıda , eksiğinide fazlasınıda söylüyorsunuz.Belirttiklerinizde zaten dikkat edilmesi gereken hususlar ve hassasiyetinizi dile getirmişsiniz.. Bu tip konularda teknik bilgisi olan başka arkadaşlarda konuya katkıda bulunduklarında yapmış olduğunuz ve herkesin işine yarayacak soğutma sistemi bence kusursuz hale gelecektir.Bir şekilde hep beraber yardımcı olmak isteriz.Sonuçta böyle güzel bir çalışmayı herkes canı gönülden destekler.Mevye veren ağacı taşlamak gibi bir hareket tarzımız asla olmaz emin olun ;) Saygılar

18. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Elinize kolunuza sağlık,güzel bir sistem olmuş.

Sayfayı Paylaş