1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bugün ki gezim ve elde ettiklerim,

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde gokhanaltintas tarafından 17 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. gokhanaltintas

gokhanaltintas

İki gündür kaz dağları civarında idim durmadan yanından geçtiğim bazı sulak mekanlarla bu gün daha yakından haşır neşir oldum ve günün bilançosu aşağıdadır :)
    Hiç bu günkü kadar çok yılanı bir arada görmemeiştim çoğu suçul yılanlar.

Kühli olduğunu tahmin ettiğim balıklar, farklı kaynaklardan aldıklarımın desenleri azda olsa farklılık gösteriyor bir yerden aldıklarımdan da hepsi çok küçüktü yavrularımı farklı türmü bilmiyorum.

Ben adını bilmiyorum ama taşısıran deniyor olabilir ama tam olarak goby lerede benzemiyor ama yüzüşü benziiyor umarım akvaryumum da yaşarlar suları çok soğuk değildi aldığım yerlerin yoksa alabalık tarzı soğuk su isteyen hayvanlar olsaydı sanırım yaşamazlardı.

Bu gün çok yorulduğumdan sanırım cevap yazamam 2 saatlik uyku ile duruyorum ama cinslerini bilen arkadaşlar yazarlarsa bende tam olarak öğrenebilirim. Bu arada kühli dediklerimin makrakanta ve botya larda olduğu gibi göz altı dikenleri var küçükte olsa...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel türler Gökhan Bey. cinsleri hakkında fikrim yok, ancak bu gün aynısından veya benzerini Aydos'da gördüğümüzü sanıyoruz. Emrah öyle belirtiyor diğer bir deyişle... Sizin söz ettiğiniz gümüşlerden topladı arkadaşlar.

Gezinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bizim gezi görüntülerini paylaşırız inşallah, size uzak türler olmayacak sanırım.

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bugün Emrah ın gayretle yakaladığı taşısırana çok benziyorlar. huh:

Paylaşım için teşekkürler Gökhan bey.

4. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Ben teşekkür ederim bir süre takip etmeyi düşünüyorum balıkları bakalım nasıl davranacaklar yaşıyacaklarmı yavru yiyeceklermi vb.
    Selamlar.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Benim inciler hala hava motoru ile meşhur sarı kovamdalar :D
    birkaç kayıp verdim ama şimdilik iyiler.

6. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Bu gümüş veya inci denen balığı hemen hemen gittiğim her yerde istisnasız gördüm oldukça yaygın bir türmüş bende üzülüyordum gambusyalar bunları kurutacak diye.. Ama yeni balıklarım çok yakışıklı izmi,r forumunda japon ve çin loach ları ile ilgili yazıda geçen balıklara çok benziyor benimkiler.:)

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet gerçekten çok ilginç ve güzeller. Tabi yöre farkıda çok önemli. Bu gezide kambur diye benim lanse ettiğim, arkadaşların Gambusya olduğunu iddia ettiği türü göremedik. Yavrulama dönemi sanıyorum gelmedi veya kayalığa rüzgar yüzünden biriken pislikten çekildiler. Sizin türleri zaten ben ilk defa gördüm, ama gerçekten ilginçler. Sağlıkla büyütün.

8. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Çok teşekkür ederim sizi bahsettiğiniz balığın resmi varmı ?
    Selamlar.

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bizim balık sizinkinden değil hocam bizimkisi Gobius fluviatilis sanırım sizinki ise cobitis taenia

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Maşallah Gökhan Bey. Yılan bolluğuna denk gelmişsiniz. İlginç kareler. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akşam inşallah forumda detaylı bir başlik altında bizim gezi detayları forumda olur Gokhan Bey. Tamamen farklı türler. Sizin gümüşlerin salyangoz yediğini belirtmeniz sonucu bu balığı akvaryumlarına eklemek icin aldı arkadaşlar.

Not: Cep mesaj...imla klavyedendir...

12. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Yanlız gümüşler biraz büyük olsun bende büyüklerin olduğu akvaryumda zerre salyangoz kalmadı ama daha 2-3 cm civarında olanların olduğu akvaryumda salyangozlar da bir eksilme yok ama büyükler de kalmadı. Selamlar.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gökhan Hoca'm, gezimiz tamamlandı başılığa bakmanızı rica ederim. Yorumlarınızı türler üstüne orada belirtirseniz daha iyi olacaktır. Gümüşler pek büyük değildi bence.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Gökhan Hocam ben zaten at surat botia'lara benzettim kendisini...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  15. gokhanaltintas

gokhanaltintas

Aslında hepsi loach ya :) çekiyorlar birbirlerine..
    Selamlar.

Sayfayı Paylaş