1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bunlar Benim Ömrümü Yedi

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 4 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ömrümü yedi bunlar benim başlık adı nerden aklına geldi diyebilirsiniz ama başarısızlıklar ve başarılar ile dolu bir sürenin ardından ortaya çıkan bir akvaryum olduğunu düşünüyorum. Suyum % 100 Doğal Marmara Deniz suyudur...Ve bu suyla kurulmuş ülkenin ilk tropical ithal tür barındıran akvaryumudur.

Video ve Fotoğrafların Linkleri kırılmıştır!

Düzenleme: 18 Haziran 2015
  2. furkan

furkan

Ynt: Bunlar Benim Ömrümü Yedi

Abi ama ömrünü yemeye değerler. Süper balıkların var. Maşallah.

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Maşallah

4. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Benimde böyle balıklarım olsun, varsın tüm ömrümü yesinler. Onlara feda olsun. MAAŞALLAH.

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Hayranlıkla izliyorum.Ne akıllı şeyler bunlar ya :)

6. avşarbeyi

avşarbeyi

Temel abi palyaçolardan ya da diğerlerinden yavru alma şansın oldu mu?

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Temel abi bunlar gerçekmi :hink: :hink:.Akvaryum,balıklar ve çekimler süper abi.
    Temel abi bu balıklar arasında çok bilmediğim türler var.Bizleri aydınlantırsan seviniriz.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu balıklar gerçek :D elbette.

Ama sahipleri biraz kaçık galiba. Ne yapacaksın ki, seviyorum böyle çılgınlıkları biraz. Çılgınlık derken, altını çizerek belirtmek isterim 3-4 yıldır bu tarz gıdaları zaman zaman veririm. Son olarak Tere otunu saksıda yetiştirerek filizlerini balıklara vermeye başladım. Faydasını gördüğümü açık açık ifade edebilirim.

Balıklar şunlar;

French angel (melek), Brezilya kökenlidir ve çok az yakalanır.

İmparator angel, angel sülalesinin en görkemli balıklarından biri, çok agresiftir.

Asfur angel, yine çok agresif bir balık.

Majestic angel, en mülayimlerinden biri diyebiliriz.

Flam angel, kırmızı güzellik. Görünümüne bakıp aldanmamak lazım, can yakar.

Naso tang, kafası bozulursa, kuruk neşterleri ile cerrahlık yapmaya soyunur.

Mavi tang, aşırı iştahlı, ve hareketlidir. Aldığımda 2-3 cm cıvarındaydı.

Perculalar, yandan dansözler, eğlenceli balıklardır.

Uzun burunlu olan kelebek türüdür, narindir, çok üzer, kolay kolay her akvaryuma uymaz.

Cüce melek var bir tane daha , henüz tam tanışamadık. Adını öğrenmedim henüz.

Hemşire hanım var, karides, kafasına göre çalışır.

Saygılar...

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Temel abi teşekkür ederim bilgiler için.
    Bu balıkların hepsi belliki tecrübe gerektiren balıklar.
    Hepsi birrinden güzel balıklar.Bakar bakmaz aşık oldum yani abi

Şimdi yapacağım iş abi saatlerce netten tüm balıkların özelliklerine bakmak olacak

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Özgür , aslında hata bende oldu, balıkları türleri ve isimleri ile tanıtmalıydım. Bir ara düzenler yaparım. Bir çok kez tanıttığım için atladım bu başlıkda. Zira bu başlığı yeniden düzenledim ve bir videoyu unuttum. Dur onuda ekleyeyim tam olsun...
    Saygılar...

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

est abi.Bi bakmıssın abi bende deniz akvaryumu kurmuşum.840 Litre yapma hayalim var işyerine.Abi deniz akvaryumuna karar verirsem senın başını çok ağrıtacagız belliki

12. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Sanırım Temel abini gözünden kaçmış ben söyleyim, hiç birinden alamamıştır. Alsa dahi plankton gerektiği için yavruları erişkin boya getirmesi çok zor, ancak clownlar yumurtlarsan onlara selcon ile zenginleştirilmiş artemia vererek bir kaç tanesini kurtarabilir.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hayır okan, prculalardan yavru almak zor değildir. Ciklit familyasıdır. Tek sorun dediğin gibi minik yavruları yedirmektir. Bu artık zor değil. Rotifer üretilip yedirilebilir. Benim perculalar çok küçük geldi, daha yeni büyüdüler, eş tutukları kesin. Yumurtlayacaklar. Ancak, bunun için ayrı akvaryum ve yem üretmek gerek. Yani kısaca , asla üretilmez değil. Avrupa'da yaşlı bir teyze, bu balıkları kovada üretip satıyor.

14. mgrbz17

mgrbz17

Hocam maaşallah defalarca videoları sıkılmdan izliyebiliyorum . Nedenir , 'iş bilenin kılıç kuşananın' başk sözegerek yok . Fakat o byük melekler aralarında hiç kavga etmiyorlarmı , hepside büyük vesert balık sonuçta .

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu türü beslemek isteyenler çok akıllı balık seçmek zorundadır. Boy oranlarından tutun, ilk ekleme sırasına kadar dikkat edilmesi gerekenler vardır. Ben bu balıkları ilk tanıttığımda bana, frencf ve İmparator angelin birlikte yaşayamayacağını, birinin mutlaka öleceğini söylemişlerdi. Tabi bu sadece diğer arkadaşların düşüncesi idi. Gırtlak sesi çıkarabilen imparator angel'ı daha sonra ekledim. Bunun sebebi gırtlak sesi çok caydırıcıdır. Yeni olduğundan kendisine saldıran diğer büyük meleklerle zorlanmadan baş eder. Durum zaman içerisinde zaten dengelenir. French ve İmparator çok sıkı dosttur. Zaten videolarda dikkat edilirse hiç ayrılmazlar. Büyük melek balıkları yine kendilerine rakip olarak görmeyecekleri küçük boydaki balıkları pek ellemez. Dikkat edilmesi gereken diğer konu renkleridir. Akvaryuma yeni eklenen bir angel, eğer renk olarak diğer türe benziyorsa, tacizler daha fazladır. İlk başlarda bazı tacizler yapılsa da, şu an çok iyi geçiniyorlar.

16. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Nerden biliyorsun abi, gerçek bir olaymı? Merak ettim şimdi biraz açıklarmısın.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Elbette gerçek, dediğim gibi, bu tür cikilt familyasındandır. Bir kere yavru vermeye başlarsa devam ederler. Teoman abi, bu konuyu yakından biliyor, sanırım link varsa, paylaşır hep birlikte bakarız.

18. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Teoman hocam bekliyoruz linkini, valla merak ettim şu teyzemizi.

19. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Temel bey böyle ömür yenmesi bizlerinde başına inşallah..Diğer forumlardanda bu konudaki hassasiyet ve başarılarınızı biliyor ve izliyoruz.Bende uzun süren çeşitli tatlı su balıkları ile geçen üretim yıllarımın ardından akvaryumlarımı elden çıkarıp sadece bitkili karides tankı(150*50*65) ve yine bitkili cüce vatoz tankı(100*50*70) bıraktım..İnşallah ileride bir sponsor bulursam bende sizin gibi ömrümü yedirmek ister ve tuzlu suya geçmek isterim.. :p

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Murat Hocam,
    İnşallah temennileriniz gerçekleşir. Yeni bitkili akvaryumunuz hayırlı olsun. Fotağraflarla akvaryumu ve ekipmanlarını tanıtırsanız seviniriz. Deniz akvaryumları sanıldığı kadar çok masraflı değildir.. Elinizdeki akvaryumların getirisi ile bence çok güzel bir akvaryum kurabilirsiniz. Bu akvaryumu burada birlikte kurmak bize ayrıca mutluluk verir. Ben şahsen elimdeki akvaryumu yıllara yayarak ve yavaşca edindim. Kısaca, başlarken uç noktada başlamak şart değildir. Balık ağırlıklı bir akvaryum kurmak, tatlı suyla çok büyük bir fiyat farkı oluşturmayacaktır.
    Saygılar...

Sayfayı Paylaş