1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cüce Vatoz Üretimi Hk.

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde Akgün Cem tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hızlı boylanmaları için büyük akvaryum , taze su ve iyi filtreleme ile beraber canlı yem kesinlikle yeterli.. Renklenme için bişey diyemem.. Benim önce ki mesajımda yazdığım büyüme namına bişey yok kısmı cüce vatoz ve corydoraslar içindi... Endler'slerimde öyle bir durum yok.Ufak tankta kuru yemle ağır ağır büyüyen balıklar artemia , havyar yada kuşbaşı doğranmış tubifexlerle beslendiğinde birden boy atmaya başlıyorlar.Bunu büyük tankta yaparsanız eğer bu çok daha hızlı farkediyor.. İşten eve getirdiğim onca endler's arasında erkeklerde gelmiş ve sanırım 2 hafta oldu ve bu sürede hem boylandılar hemde son renklerini aldılar.. Canlı yemi şu ana kadar 1 kere verdim.. Buda Raif beyin belirttiği gibi balıkların renklenmelerinde kuru yemin önemini vurguluyor olabilir.. Çünkü bu zamana kadar sadece tetra'nın ve jbl'in çeşitli kuru yemleri ile besledim.Aynı şartlarda 2 farklı besleme yapılarak hangisinin renklendirdiği test edilebilir ama tecrübesi önceden yapılmış ise buna gerek yok tabii.. Bana görede satış mantığı ile yapılmadığı sürece açıkçası hangisi çabuk büyütür hangisi çabuk renklendirir benim için pek bir önemi yok.Sağlıklı olsunlar sağlıklı büyüsün ve renklensinler gerisi pek önemli değil.. Tabii ki bilmekte fayda var söylediğim yanlış anlaşılmasın , kendi açımdan söylüyorum..
     
  2. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Burada satışı düşünürseniz normal lepisteslerde ve özel ırklarda fark etmez boy önemlidir. Bu da canlı yemle mümkündür. Yalnış anlaşılmasın ben burda canlı yem verilmesin demiyorum canlı yem haftada bir kere muhakkak verilmelidir. Benim sölemek istediğim sürekli canlı yemle beslenen lepisteslerde balığın boyuna göre renklenmesinin az olmasıdır. Kuru yem özellikle kırmızı granül yem balığın rengini daha güzel bir şekilde ortaya koymasını sağlar. Ama muhakkak canlı yem takviyeside şartır. Ancak sadece canlı yemle beslenen balıklar tam renklerini almazlar muhakkak kuru yemde verilmelidir.
     
  3. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Banada o doğal değilmiş gibi geliyor, sonuçta balıklar doğada sera flora veya tetra bits bulamıyor :)
    Yalnız benim dikkatimi çeken şey; ben ne zaman lepisteslerime canlı artemia versem 1-2 dakika içinde renklerindeki canlanma bariz ortaya çıkıyor, ben aslında bunu kasıt etmiştim renklenme olayında, yoksa rengin koyu veya açık olmasını değil...

    İşte budur... Tek bir cümle ile sağlıklı balık büyütmek için gerekenler...
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akgün Bey, balıkların doğasında bulunmuyor veya doğal değil cümlesini hep duyarız. Aslında balıklarda doğasında değil. Doğasında bulsa bu besinler için 40 takla atmayacağınında garantisi yok. Benim fikrim bir besinin içeriğine, barındırdığı vitaminlerin balıklara faydasına bakarak karar vermek gerek. Aksi taktirde en sağlıklı beslenmenin sadece kuru yemlerden çıkacağını sanmıyorum.
     
  5. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Elbette Temel hocam tek tip beslenme mantıklı değil, mesela bizler içinde en önemli şey sudur, su içmeden yaşayabilirmiyiz? Ama sadece su ilede yaşayamayız, başka pekçok besinleri almamız gerekir, balıklarda sonuçta böyledir. Etçil beslenen balıkların diyetinde canlı yem biraz daha fazla olmalı, otçul olanlarda çok az olmalı, hem etçil hem otçul olanlar için ise kararında olmalı... Yem konusunda da, ne sadece kuru yem, nede sadece canlı yem verilmeli demek mümkün, kararında her ikisinide vermek en güzeli.
     
  6. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Tartışmanın tamamını okumadım ama anladığım kadarı ile canlı yem ile hızlı büyüyor ama renklenmiyor,kuru yem ile yavaş büyüyor ama renkleniyor doğru mudur?
    Nedenini karotende aramak lazım bence bak:
     
  7. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    +1

    Burada dengeyi kurmak önemli balığın doğasında diyoruz ama biz doğayı tam olarak taklit edemiyeceğizden canlı yemin yanında mutlaka balığın ihtiyacı olan diyer besinleri kuru yem olarak takviye etmemiz gerekir.
     
  8. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Aynen öyle Cemcim.

    En doğru beslenme bu şekilde olmalı haklısınız, ama canlı yemin yanında kuru yem... :)
    kuru yemin yanında canlı yem değil :D
     
  9. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Canlı yemin tedariği konusunda çoğu hobici buna bende dahil sıkıntı çeker bu nedenle ikisininde faydası büyüktür. İkinci şık daha mantıklı oluyor. Kuru yemin yanında haftada verilecek iki defa canlı yem bile çok etkili sonuçlar yaratır. Üretiçiler canlı yem kullanmalarında ki amaç daha çok maddi yönüdür. Kuru yemin faydaları zaman zaman canlı yemden üstün bile olabilir. Örneğin sadece su piresi veya sadece artemia verilmesindense çeşitli kuru yemler verilmesi balık için daha yararlı olacağı kanısındayım.
     
  10. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Bir de canlı yem aşırı miktarda verilse dahi(akvaryumda artık olarak kalsa) suyu daha az bozduğu için çoğu cama cam akvaryumlarda üretim yapan kişiler canlı yemi tercih ediyor...
     
  11. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Gülü seven dikenine katlanır hocam... ;)
     
  12. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Volkan hocam bu avatarınızdaki resim bahsettiğiniz leopar vatozun resmimi acaba?
     
  13. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Katlanalımda canlı yem bulcaz diyede tüm İstanbulu tavav etmenin alemide olmaz sanırım. Bu nedenle hafta bir yeterli oluyor benimkilere :)
     
  14. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Çapa Akvaryumdan canlı yem alıp gönderebilirim.Kargoya değecek kadar isteyelim yeter ki bak:
     
  15. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Bende Üsküdar akvaryumdan her salı tedarik edebilirim canlı yem isteyenlere...
     
  16. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yok Akgün bey bu avatarı başka biryerden bulmuştum İmzamda elimde ki mevcut vatozlar yazılı ama resmi yok henüz.. biraz daha belirginleşsinler birde güzel makine ayarladım mı net olarak gösterebilirim size.
     
  17. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Gold form albino ve lonfin(tül kuyruk) vatoz var.
    Lonfin (tül kuyruku) Türkiyede sayılı kişiler üretiliyor.Gold form ise cüce boynuzlu vatozla aynı üremesi.
    Albinoluk genetik bi hastalık olduğu için hassas ve üremeleri daha yavaş oluyor.

    Cüce vatoz konusu geçince inanın beni terler basıyor.Aldığım yavruları dağıtacak kişi bulamıyodum. :D :D
     
  18. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Albino longfinlerde bende sıkıntı yaşamıştım tam ymurtlucakken öldü. Üretmesi zor bir balık. Cüce vatozlar kadar kolay olmuyor üretmesi.
     
  19. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Cüce Vatoz Üretimi Hk.

    En sonunda cüce vatozumun yumurtalarını gördüm ancak 8-9 tane sini yuvadan atmış olarak... :(
    Yumurtaların 6 tanesi sağlamdı dün onları küçük bir yavruluğa koydum ve hava taşı bağladım...
    Lakin bunlardan da 2 tanesi mantarlaşmaya başladı ve ayırdım diğerlerinden, inşallah diğer 4 taneyi kurtarırım. Belkide erkek cüce bunları bozuk olduğu için bilerek kendi atmıştır yuvadan... Yuva olsun diye koyduğum toprak testinin içine yumurtlamamışlar, orta boy bir mango kökünün altına yuva yapmış sanırım erkek, çünkü erkeği göremiyorum ve mango kökünün altındaki kumu oya oya kendisine saklanma alanı yapmıştı bu alanı yuva olarak benimsediler sanırım. Boyları 10-11 cm olduğundan çok yumurta olduğunu düşünüyorum. Tankda sadece 11 adet full gold lepistes ve bu 2 anaç cüce mevcut. 3 gündür erkek cüceyi ortalıkta görmüyordum, şüphelenmiştim. Bu sefer beni hüsrana uğratmayacaklarını düşünüyorum :)
    Gelişmeleri buradan sizlerede aktaracağım.
     
  20. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Yavruluğa aldığım 4 adet yumurtadan 3 tanesinde ki gelişme olumlu arkadaşlar...Larvanın başı ve kuyruğu çıktı, o sarı yumurtada larvanın besin kesesi olacak sanırım.
    Şimdi bir kaç sorum olacak:
    Bu besin kesesi kaç gün sonra erir? yani kaç gün sonra yem vermeye başlamalıyım?
    Hangi yemlerle ve ne sıklıkta beslemeliyim. Su değişimi yapmayı düşünmüyorum çünkü yavruluğun deliklerinden illaki su sirkülasyonu olacaktır.
    Önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
     

Sayfayı Paylaş