1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

CİNS BELİRLEME

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde t_b tarafından 11 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. t_b

t_b

Sevgili arkadaşlar, ağabeyler bir akrabamdan akvaryum hediye geldi 170 lt ıçındekı balıklarıyla beraber bütün balıkların cinsini oğrenebildim ama yanlız şu ikisinin ne olduğunu çözemedim. O kadar araştırdım bunlara benzer yok, biraz istisna dersemde bütün cichlitler buna benziyor. Yardımcı olursanız cok sevinirim.

resim: http://rapidshare.com/files/172380562/KIF_0551.JPG.html
    imageshack Pek bilmediğim için biraz uğraştırıcam kusura bakmayın Saygılar

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: CİNS BELİRLEME

Latice adı: Tilapia Buttikoferi

Balığınız, Zebra türlerinden Hornet Cichlid, Oldukça büyür.

Güzel bir balık bence.

Mesajınızı düzenlemeye çalışacağım.

3. t_b

t_b

Kusura bakmayın mesajı pek iyi yazamadım Allah sizden razı olsun..Bir şey daha soracağım. Cinsiyet ayırımı ya da detaylı bilgi bulabileceğim bir adres özel mesaj atarmısınız reklam yasaktır sanırım. Birde yanındaki eşine sürekli saldırması normal bir davranış mı?
    Teşekkürler..

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dişi ile erkek arasında belirgin bir fark yok. Erkeklerin sırt ve alt yüzgeçleri biraz daha uzun olur. Yine erkekler dişilere göre daha iri olur. Bu konuda en iyi sonucu akvaryumdaki gözlemleriniz verebilir. Kavga durumları, kur olup olmadığı, kavgaların çok şiddetli olup olmadığı, balıklardan biri dişi ise, bölgeye davete cevap vermediği gibi. Sizi sonuca götürecektir.

Rahat ettilkeri su değerleri PH : 8 to 9.0 , ısı 22 to 29 0 C . Hızlı büyüyen bir tür. Zaman zaman kayalar arasında yatıp keyif yaptığı görülür. Yem konusunda seçici değildir.

5. t_b

t_b

Çok teşekkürler ellerinize sağlık. Ama vereceğim bu balıkları. Tecrübesizim ve çok kavga ediyorlar. Daha küçük renkli balıklar alacağım. Ticari bölümü ilan vereceğim, inşallah biri çıkar alsın götürsün yeter ki.

6. avşarbeyi

avşarbeyi

Tuğrul hocam konumuzla alakası yok ama burası akvaryumportalı.Bu sitede - yönetici olarak söylüyorum- istediğiniz akvaryum sitesinin linkini vermekten veya sormaktan çekinmenize gerek yok.(Usul gözetmek şartıyla)Yeter ki hobi adına hizmet etsin.Benlik ve şahsiyet ön plan çıkmasın.

Saygılarımla..

7. t_b

t_b

İlginiz için teşekkürler saygılar

Sayfayı Paylaş