1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Calvus Balığı yavrularım

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde james_34 tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Selamlar,

Arkadaşlar , son 4-5 gündür dişi calvusum kabuktan çıkmıyordu.Az önce elma salyangozu kabuga girmeye çalışınca hem erkek hem dişi salyangozu ittirmeye başladılar.Bende bunun üzerine kabugu çıkardım.Yumurtalar çıkmış.Kuyrukları falan sallanmakta.Bunun üzerine ufak bir akvaryuma anne ve yavruları aldım.Ana tankın suyundan ekledim.Ancak kabugu salladıgım için yumurtaların bir kısmı kabuktan akvaryum yüzeyine döküldü.Isıyı ana tankla aynı sıcaklık olan 26ya ayarladım.Pipo filtreyi taktım.

Bakalım ne olacak.Dede olmak güzel :hepiniziseviyorum:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: calvus yumurta döktü.Yavruların kuyrukları çıkmış:)

Hayırlı olsun Calvus yavruların Can.
    Eğer dişinin kabuğa olan aşırı ilgisini önceden fark edebilseydin, kayıpsız olarak taşıyabilirdin. Bir ince delikli kepçe ile dikkatlice kabuğu kompile akvaryumdan alarak diğer akvaryuma aktarabilirdin. Yavrular sağlıklı büyür inşallah.

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Temel Abi,

4-5 gündür takipteydim ancak salyangoz olayından sonra tam teşhisi koyabildim.Yavruları küçük akvaryuma aldım.Annelerinide ayırdım.Edindiğim bilgiler ya anne yavruları yiyiyor ya da anne ölüyor.Zaten yavrular çıkmış benim.Yumurta halinde değiller.Malawilerde 7-8 günlük yumurta evresi diyebilirim.Kuyruklar ve kafaları çıkmış.Anneyi akvaryuma koydum.
    Şöyle bir durum var bir başka balıktada yumurta dökümü olmuş olabilir:)Birkaç bozulmuş yumurta vardı onlarıda ayırdım.Tahminen 40-45 arası yavru var.Bakalım yaşatabilecekmiyiz.Keseler tam olarak kaybolunca artemia vermeye başlayacağım.

4. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Gözün aydın Can Kardeş. İnşallah sağlık ve kayıpsız bir şekilde büyütürsün.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Sagol Muhammed :cicek:

Arkadaşlar diğer kabugu kontrol ettim.Ondada yumurtlar mevcut ancak daha yumurta halindeler.3 adet çıkmıştı onlarıda kabuga geri koydum.Şimdi bu kabugu küçük akvaryuma koyarsam anne , diğer yavruları yer.Ana akvaryumda sizce yuvalıgamı koymalıyım kabugu anne ile beraber.Şişe vs kullanarak?

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    İlk yumurtalar.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Güzel görüntüler Can, ellerine sağlık. Calvuslar yumurtaları asla bu kadar kısa sürede alınmamalıdır. Calvus yavruları kabuk içerisinde gelişimini tamamlasa bile kabuktan bir 15 gün daha ayrılmazlar. Kısaca yavrular kabuk içerisindeyken yavrularla birlikte kayıpsız ayırma şansın olurdu.

Fark edememişsin sağlık olsun. Bir dahaki sefere inşallah.

8. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Deneyimli arkadaşların önerileri tarzında yaptım abi.Eğer dişiyi ayırmazsan ya 2-3 gün sonra yavruları yiyormuş ya da küçük akvaryumda stresten ölüyormuş anne.Bende o yüzden yavruları yüzeye koydum.Çok şükür şuan sorun yok.
    2-3 güne kadar diğer dişinin döktüğü yumurtalarda çıkar.O zaman onları o şekil yapacağım.Çünkü dişiyi kabuktan çıkarmak ölüm :D

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dişiyi kabuktan çıkarmaya uğraşmaya ne gerek var? Doğada bu dediğin tarzda yavrusunu yeseydiler Calvus kalmazdı. Calvus yavruları yumurtadan gelişimini tamamlasa bile, yuvadan 10-15 gün daha ayrılmaz. Anneyide kabukla birlikte alacaktın.

Deneyimli arkadaşları nerden buldun bilmiyorum ancak, sen benden bir selam söyle yine de. :D

10. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Bir boşluk bulursam kabukların uçlarını kırıp cam yapıştıracagım.Ve oradan çıkıp çıkmadıgını takip edeceğimde...İşte zaman yok :dusunceli:
    Bugun yavru akvaryumundaki pislikleri çektim hava hortumu ile.Gene ana akvaryumdan da su ekledim.Damlıyor mu damlamıyor mu diye bakılacak bir hızda:)Şuan maşallah bir sorun yok.Bu ilk yavruların durumuna göre diğer 2. dişi ve yavrularında uygulayacağım stratejiyi belirleyeceğim.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hadi gözün aydın Can. :cicek:
    Kayıpsız büyütmen dileğiyle.

12. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Sağol abi.İnşallah en az kayıpla büyütürüm.İlkler önemlidir ;)

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    İlk dişinin yavruları;

İkinci dişi ile arasında 1 hafta var.Onlarıda çektim ama onlarınki kavanoz gereği çok net olmadı

14. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    calvus yumurta döktü.Yavruların kuyrukları çıkmış:)

Maaşallah Can abi..Çok güzeller. Hayırlısıyla her biri büyür umarım..
    Gelişme kaydettikçe fotoğraflarını bekliyorum şahsen ben :cicek:

Teşekkürler, Saygılar.

15. BLACKKK55

BLACKKK55

Arkadaşım bu yavruları büyütebılırsen nemutlu sana :) Güzel olduğu kadar da nazik ve büyütmesi çok zor bir balık. Benim 20 yavrum malesef öldü.
    Ve şu yeme olayı anne yavrularını yemez ama baba her zaman tehlikedir ve dişiyi yavrularla beraber ayrımak en güzelıdır..
    Baba yavruları goremedıgı zaman anneye saldırabılır..
    ama hayırlısı dıyelım :)

16. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz

Tebrik ederim ve de gözünüz aydın. İnşallah yavrularınızı sağ salim büyütürsünüz. Bu arada yavruları büyütme konusunda Allah size peygamber sabrı versin. :helalolsun:

17. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Benim size tavsiyem, yumurtlama için uygun bir yer yapın, mesela uygun boyda deniz kabuğu olabilir. Tornavide ile annenin girebileceği kadar yuvarlak bir delik açın. Bu delikten kabuğun içindeki kıvrımları kırarak temizleyin. Kabuğun altı kuma denk gelecek şekilde kum üzerine yerleştirin. Mükemmel bir yumurtlama alanı olurken anne bu alannı aşırı korumaya başlamasından sonra takiben bir ay sonra kabuğu ince delikli kepçe ile yavru tankına alın. Yavru kaybınız olmaz.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ozan güzel fikir elbette, teşekkürler. Ben bu sistemi yıllarca Leleupi üretiminde kullandım ve tavsiye ettim. Calvuslar içinde son derece uygun bence de.

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Yavrulardan çok şükür bir kaybım yok. Artemia ile besliyorum.Günde bir öğün bolca. Artemia öncesi dip çekimi yapıyorum yarı yarıya.Ve eklediğim su ana tanktan oluyor.Yavruların keyifleri yerinde :) Büyük dişimde 3 gündür kabukta :) Yeni torunlarda yolda anlayacagınız.Valla şuan için herşey yolunda gidiyor.Mümkün oldukça her gün düzenli olarak su çekiyorum.Yani suyun bozulma riskini minumumda tutuyorum. Sadece bir kere dinlenmiş su ekledim. Daha çok seçimim ana tank suyundan oluyor.

Cevap yazan herkese ayrıca teşekkürlerimi sunarım .

Saygılar...

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Yavrulardan kesit;

Sayfayı Paylaş