1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Calvus mu dediniz

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Değerli Ülkem akvaristi,

Sohbet tatında amacım kafanızı karıştırmak, gözlerinizi pörtletmek, bana bunları getirin dedirtmek vs vs.

Sevdiğimiz bir hobi içerisinde bazı balıkları ve türleri beslemeye çalışıyor ve üretmeye çabalıyoruz. Ne yazık ki kısır döngü içerisinde alışıla gelmiş düzene ayak uyduruyor ne beslediğimizi tam olarak bilmiyoruz. Alış verişe gittiğimiz esnaf arkadaşımıza bir balığın adını acemi bir akvarist sorduğunda örnek olarak Calvus türü için sadece Calvus diyerek balığı müşterisine tanıtıyorlar. Böyle olunca doğal olarak tüm varyasyonları aynı adla tanıtılıyor. Oysa o kadar türü var ki Ülkem akvaristi bilmediğinden Calvusu sarı veya siyah diye biliyor, yazıyor, anlatıyor. Kısaca kısır döngü devam ediyor. Halbuki tam adlarını ve türlerini bilmek ve daha ne türlerinin olduğunu öğrenmek bazı açılımları getirecek. Örnek olarak, Size tanıtacağım türlerini belkide esnafımızdan isteyecek, talep edeceksiniz ve bu kısır döngü belki son bulacak. Su şartları üzerine fazla birşey yazmayı düşünmüyorum, Platform içerisinde bu bilgiler bulunmaktadır. Zaten size genel değerler fikir verecektir. Su kalitesi: Isı 24 - 27 - su sert - dH 8-18 (12), pH 7.2 - 9 (8)

Tanganika gölünün büyük kayalık kısımlarında yaşayan bu türlerin çok değişik varyasyonları mevcuttur, zaten amacım size bunları tanıtmak ve bu türe hayran olanların kafasını biraz karıştırmak ve esnafına baskı yapmasını sağlamaktır. Hani belki diyorum ufkumuz açılır. :bilmem:

A. Compressiceps Goldenhead (Altın kafa:)

Compressiceps Shel( Mavi gövde)

Compressiceps Shel( Beyaz gövde)

Compressiceps Burundi( Redfin kırmızı kanatlı tip:)

Compressiceps Chaitika( Sarı portakal türü:)

A.Calvus Nkamba( Sarı tip:)

Arkadaşlar, bu balıklar ithal edilsin 50 tanesinin 49 tanesi erkek gelir bu Ülkeye. :cekingen: Tabi bunun bazı sebebleri var. Bu sebebler profesyonel düşünmeyen akvaristten tutunda, İthal edileceği ülkede ithalatçılarımızın çalışan elemanı olmamasına kadar giden sebebler var. montz: Bu varyasyonlar Tanganikanın etrafına yayılmış ve her bölgenin ekolojik yapısına ayak uydurmuş türler. Kongo, Tembwe, Kapemba kıyılarına kadar yayılmış durumda. Kuzeye doğru gövde daha kırmızı tonlar görülüyor. Brichard Kongo ve yakın sahillerinde portakala dönen renkler olduğu raporlara girmiş. Paylaşması benden fikirlerinizi beyan etmek sizden.

Peki Sizce biz NEbesliyoruz?

www.akvaryumportali.com

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Ülkemizde hobi gün geçtikçe gelişmekte.Hobiyi yürütenler daha bilinçli ve dikkatli şekilde bu hobiyi yürütme çabasındalar.Geçmişe göre sunulan imkanlarda iyileşmekte.Ve bu imkanlarlar dogrultusunda balıklardan yavru alma şansı çok ama çok artmaktadır.Eskiden üretilmesi hayal olan balıklar şu an çok rahat üretilmekte.
    Araştırma ve başarıyı hedefleme dogrultusunda hobiciler artık daha farklı türleri besleme isteğindeler.Talep çok olunca balık ithalatçıları da bu işe önem vermeye başladılar.En basiti artık Tropheus'un ikola-bemba-duboisi'den oluşan varyatelerinin dışında farklı farklı türleri hobicilerin akvaryumlarında dolaşmaya başladı.
    Calvus, Tanganyika'nın asil bir türüdür.Bence ülkemizde hobicilerin besleyeceği bir balık türüdür.Balık ithalatı yapan kişilere calvus türlerinin artması yönünde bir istekte bulunur isek bu nadide türleri de ülkemize ve akvaryumlarımıza kazandırmış oluruz.

Benim favorimde;

Compressiceps Shel( Mavi gövde)

3. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Anlamlı bir başlık. Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Şahsım adına konuşayım ben bu kadar farklı Calvus türünün olduğunu bilmiyordum. Bu başlık sayesinde öğrenmiş oldum. Bizim buralarda sadece Yellow ve Black Camerun Calvus ( bildiğimiz siyah kalvus ) diye adlandırılan türler mevcut. İnternet sayesinde olmasa belki de farklı türlerinin olduğunu bile bilemeyecektim. Artık her tür balığın özellikle de ender türlerin ülkemizde üretilmesinin vakti geldi de geçiyor. Şahsım adına artık farklı balık tüleri üretmeyi hedefleyeceğim. Başlık için tekrar teşekkür ederim. ALLAH her daim yardımcımız olsun.

Saygılar...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Calvus mu dediniz

Teşekkür ederim arkadaşlar,

Bu tarz konular benim kafama geçmişten itibaren takılan bir konudur. Alış veriş esnasında balıkları müşteriye düz bir şekilde tanıtmak yanlış oluyor. Calvus olmayan balığı Calvus diye satmak ne beslediğini, ne üretmeye çalıştığını bilmeyen bir akvarist gurubu yaratmak demektir.

Başlık içerisinde görüldüğü gibi Compressiceps türüne yani Calvusla alakası olmayan balığı bile Calvus diye satın alıyoruz. Yukarıdaki türler bu durumda bu Ülkeye asla gelmez, gelmeyecek.

5. stablizer

stablizer

Calvus mu dediniz

Abi olayın en acıklı tarafıda bu zaten! ağla:gif Birde uluslararası tür sınıflandırmalarında kabukcu türlerde değil belirttiğin gibi alt seviye kayalık balıkları olarak geçiyor.Biz kabuk içerisinde yumurtlattığımız için hep kabukcu diye adlandırıyoruz.
    Netice itibariyle Türk Akvaryumculuk Sektötünün yine kalbine kalbine ateş etmişsin abi. saygılar:gif

Sayfayı Paylaş