1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Calvusta Işık

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde anka tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. anka

anka

Selam olsun,çok kıymetli site üyeleri uzun zamandır calvusa geçiş yapmayı düşünüyordum ve nihayet bugün 5 tane black calvus aldım,dehlizli ve mağralı bir ortam hazırladım,ama ışık olayını tam anlayamadım acaba loş bir ışık olmalı yoksa şuan kullandığım bitki ışığı olan gün ışığı kalsınmı?Bilgilendirirseniz çok sevinirim,saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gün ışığı kalabilir, akvaryuma yeni adaptasyon başldığından ilk zamanlar güçlü ışık kullanmassanız iyi olur. Calvus'un dip balığı olması loş akvaryumda duracağı anlamına gelmez aslında. Doğadan yakalanmıyorlar, akvaryuma alışınca ekleme yaparsınız ihtiyaç duyarsanız. Yeni olduklarından ilk zamanlar ışık temkinli yakılmalı.

Hayırlı olsun.

3. anka

anka

Bu bilgi için teşekkür ederim,şuan ışığın önüne ince siyah bir fon koydum ve ışık biraz kırıldı ve loş oldu sanırım yeterlidir

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Akvaryumda iki adet ışıklandırma kullanıyorum.Biri gün ışığı diğeri ise sarı renkte.Calvuslar biraz değişken hayvanlar.Bazen ışıgı aldırmadan rahatça bir uçtan bir uca geziyorlar.Bazense magara veya kabuktan hiç çıkmıyorlar.Burada yaptıgınız dekorun büyük etkisi var.Şuan benim balıklarım daha çok saklanarak zaman geçirmekteler.Oysa odama ilk girdiğimde direk akvaryumun ışıgınıda asla açmam.Önce oda ışıgı yaklaşık 10-15 dk sonra (balıklardaki hareketlenmeye göre bu zaman değişebilir) akvaryum ışıgını açarım.
    Ayrıca calvustan önce tropheus baktıgım için ve camlardaki yosunlanmanında bir kaynak olur düşüncesiyle ışıklandırmayı günde 12-15 saat yapmaktaydım.Ancak şuan çift floresan kullanmam yosunlanmanın artmasına sebeb oldu.Ve bu da benim görsel anlamda görüntümü bozmaya başladı.Biraz sonra gün ışıgını çıkartmayı düşünüyorum.Pembe veya mavi bir ışık koyacagım.Sonuç olarak calvus çok hareketli bir balık değil.Hayvanı strese sokabilecek; hal hareket veya ışık vs gibi etmenleri en aza indirmek gerek.Benim tavsiyem gün ışıgı kullanmamanızdan yanadır.Hem yosunlanmayı önlersiniz hem de balıklarınız ürketmezsiniz.Daha farklı bir tonda ışık kullanın.Ancak ışıklandırmayı düzenli yapın.Yani balıklarınız ışıga alışkın olsun.

5. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Sadece mavi ışıgı taktım.Calvuslarım çekinmeden yüzmeye başladı :)

6. anka

anka

;)Çok teşekkür ederim bu açıklama için bende bugün gidip aynı florosandan alacağım :heyo:

Sayfayı Paylaş