1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cam temizliği yapacak canlı

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 25 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Camlar çok çabuk kirleniyor.Ön camı silebiliyorum ama yanlar ve arkalar problem oluyor.Cam temizliği yapabilecek canlı ne eklemek gerekiyor ? Ve kaç adet olmalı ? Benim akvaryumda şuanda 1 temizlikçi karides ve 4 nemodan başka birşey yok.Tabanı biraz hareketlendirmem lazım.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cam temizliği yapacak canlı

Levent tuzlu su akvaryumlarında camları temizleyecek temizlik ekibi olarak turbo Snail ekleyebilirsin akvaryumuna. Tabi pırıl pırıl bir cam beklememek lazım. Mevcut akvaryumda alg oluşumu fazlalığına göre sayı artırılabilir. Akvaryum 5 adet ekleyebilirsin. Yine bu aşamada çok faydalı olacak bir balıkta var Eater Goby, akvaryumun oturma aşamasında oldukça faydalı olur.

Bazı taban temizliği yapacak canlılar var ancak camlar için faydası olmaz sanırım. Yosun oluşumu tamamlanıp coraline alg kaplamaya başlarsa inşallah bu artık sorun olmayacak.

Sayfayı Paylaş