1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Candiru balığı(Vandellia cirrhosa) içeri kaçan balık :)

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde Emrah Ece tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Seyrettiğim bir belgeselde tanıdığım bu türü sizlerle paylaşmak istedim,elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım

Candiru balığı(Vandellia cirrhosa)

Siluriformes takımının Trichomycteridae ailesinden olan minik bir yayın balığıdır.Habitatı Güney Amerikada Amazon ve Oranoco nehirleri havzasıdır.Boyu genellikle bir iki inç eni ise 4-6 mm dir fakat 14-15 cm ye ulaşmış türüne göre dev sayılabilecek boyutta olanlar görülmüştür, o kadar küçüktürki neredeyse şeffaftırlar,büyük balıkların solungaçlarına yerleşerek beslenen parazit bir türdür. Sudan geçmek zorunda kalan kara hayvanlarının boşaltım sistemine kaçarak ölümlere sebep olabilirler,insanlarında içine kaçtıklarıda olmuş ve doktor müdahalesiyle çıkarılmıştır, bölgede yaşayan insanların korkulu rüyası olmuş, hatta belgesellere konu edilmişlerdir,Akvaryumda beslenmeye uygun boyutta olsada hiçmi hiç tavsiye etmem :)

Seyrettiğim belgeseli youtubeden buldum ne yazıkki türkçesi değil
    http://www.youtube.com/watch?v=eSLKZzuLC00

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Enteresan bir balıkmış Emrah, ilk defa gördüm açıkcası. Zararlı bir balığa benziyor anlatmandan. Tabi ülkemizde bulunabilir mi bilemiyorum. Bırak bulunmasın.

Paylaşım için teşekkürler.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi tercih olması kötü sonuçlar doğuracaktır :) malum balık içeri kaçıyor :D

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah Efendi,

Senin genetik derslerine verdiğin özen, ihtimam şimdi belli oldu... Candiru'yu ilk kez belgeselde duymuş... Çünkü daha önceki Genetik derslerinde arkadaş uyuyormuş... montz:

Sen böyle devam et... Belki uyandığın bir ara genetik de öğrenirsin... kızgın:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu mesajlardan sonra bu başlığa ne yazılabilir diye düşündüm, açıkcası içinden çıkamadım. Bir mesajımı sildim birini düzenledim. :D

Emrah gel sanada bir kıyak yapayım kurtar kendini Abdullah hocadan. :D

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Görünüşe bakılırsa biraz muzır bir balık ama kendi ellerimle onu akvaryuma koyarsam eğer sanırım ilerde sonuçlarınada katlanmam gerekir ki gerek yok.. :D Emrah'ın tanıttığıda iyi olmuş yarın bir gün akvaryumcuda görürsek arkadaşımızın kulağına fısıldayıp bu balığı alırsan eğer........ :hink:

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Aman öyle balık eksik olsun. :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yahu Abdullah abi, tamam ben hatırlamıyorum senin anlatmış olduğunu,ama bir sor başka hatırlayan varmı?, Ama emin olki benim anlatımım daha akılda kalıcı olacak :D Ben balığı pek fazla tanıtmamış olsamda zararından bahsettim biraz :)
    Ayrıca araştırırken bulduğum google yazılarında bu balığın azot ihtiva eden şeylerden hoşlandığı hayvanların makatına kaçtığı ve hayvan gübrelerinin içine girdiği yazıyor.Bu konuyu pek ciddiye almadığımdan aktarmadım çünkü bu kısmı sağlam bir kaynak değildi.Diğer kısımları ise ingilizce sitelerden araştırdım yarım yamalak anlattım işte. Linkini verdiğim belgeseldede adamcağızın bir tarafına kaçmış onu temsili olarak canlandırmışlar :) İkinci kez farklı bir anlatımla paylaşılmış olsada fazla bilgi göz çıkarmaz.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yukarıda kırmızı ve kalın fontladığım kısım kızdırdı beni... Demek ki dedim derslerde anlattıklarımı öylesine okumuş... Yoksa tabii ki anlat ve daha da iyi olmuş çünkü ben onların sadece genetiğine ve birazcık da "içe kaçış" potansiyellerine değinmiştim...

Ha... Bu arada başka hatırlamayanlar da olabilir ama bu kabağın senin kafana patlamasına engel teşkil etmez... Kafandaki kabak inan diğerlerine ders olacaktır... :D

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    inşallah inşallah :D

Sayfayı Paylaş