1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı doğuran mı yoksa

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Canlı doğuran türü mü ? çok enteresan bir balık türü, üzerine araştırma yapmaya başladım ve uzman canlı doğurancı arkadaşlara konuyu açma ihtiyacı duydum. Malum canlı doğuranlar ilgi alanıma girmesede, bu balıklar girdi. :D

Anupias bitkisiyle birlikte ve yemi alma görüntüleri çok hoş bir görüntü oluşturmuş gerçekten. Var mı bilen ? ;)

Düzenleme: 15 Mayıs 2016
  2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ynt: Canlı doğuran mı yoksa

Temel Hocam,

Sende de süpriz bitmiyor... Resimlerin orijinal linkleri var mı? Koyabilirsen ben bir bakmak istiyorum...

Yoksa bu balıklar sende mi halihazırda... Eğer öyleyse ve canlı doğuruyorlarsa bana ayırdın bunların yavrularından demektir... :cicek:

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Temel Hocam... Buldum galiba...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam şu linklere bak bir bakalım... Buradakilere benziyor mu senin resimlerdeki balıklar? Özellikle ilk linkteki 2. ve 3. resimlerdekileri seninkilere çok benziyor diye düşünüyorum...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cüce pufferlar, tatlı ve tuzlu sular arasında bir tuzluluğa sahip (brackisk) sularda yaşıyorlarmış... Maksimum boyları 22 mm, bu nedenle cüce deniliyormuş... Sadece ve sadece -kan kurdu ve cam kurdu (bu nedir ben bilmiyorum) başta olmak üzere- canlı kurtları yiyorlarmış... Denizdeki pufferlar gibi balon gibi şişip dikenlerini çıkarabiliyormuş, aman dikkat!... :hink:

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Çok şirin bu ya, benim un kurtlarından ziyafet çektirmek lazım buna :D

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Abdullah hocam, süpersin ellerine sağlık, ben buffere anında benzettim fakat, tatlı suda olması ve akvaryumunda anubias olmasından deniz balığı olmadığını anlayınca, tatlı suya uyumlu akrabası olabileceğini düşünmedim. Hocam, tatlı ve tuzlu su karışımı yani düşük tuz oranında yaşadığını belirtmişsiniz, fakat akvaryumlarında anubias gibi tatlı su bitkileri var, bu çelişki değil mi?

Çok güzel bir türmüş gerçekten, Ülkemizde bulunuyor mu acaba? Bir araştırma yapalım.
    Niye bu canlı ülkemizde yaygın olarak beslenmez, tatlı su akvariristleri neden tercih etmez anlamadım. Bence keyifli bir canlıya benziyor. Fotoğraflar nette yayınlanmamıştır arkadaşlar, bu yüzden link yok.

Teşekkür ederim Abdullah hocam ellerine sağlık, bende bir araştırayım bakalım, neler çıkacak.

Ekleme:
    Arkadaşlar cüce amazon buffer, zehirli değil, en fazla 4 cm boya ulaşabiliyor ve Ülkemizde normal tatlı su akvaryumlarında tutuluyor. Güzel balıkmış.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Açıkçası benimde çok hoşuma gitti bu ya bulabilsek keşke

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam, sen bizim “Tembelim ve İkna Edilmeye İhtiyacım Var” serilerini okumuyorsun galiba...

Ayrıca balığın kendisi de daha tatlı suya adapte olmuş olabilir akvaryumun içinde...

MESUT_KERİM bunu beğendi.
  10. axu2

axu2

Çok güzel bir balık bulunmasında bir sıkıntı yok, agresif olması nedeniyle karma akvaryumlarda önerilmiyor. Suda asılı kalıyor aynı anda iki gözüylede farklı farklı noktalara bakabiliyor, bukalemun gibi. Buda ona sevimli bir hava katıyor. Salyangozla mücadele içinde önerildiğini duymuştum. Türe özel akvaryum kurma imkanım olmadığından edinemediğim ama sevdiğim bir tür.

11. ALBATROS

ALBATROS

Salyangozlar için genelde alınan bir balık türü puffer. Bahadır Bey'in de dediği gibi Çanakkale'de bulmak zor olabilir ama bir İstanbul , bir İzmir , bir Ankara için zor değil.
    Diğer balıklarla anlaşamadığı için karma akvaryumlarda beslenilmiyor, belki küçük bir bitkili nanoda tek başına bakılabilir.

12. Barış ER

Barış ER

Mertcan gerekeni söylemiş.Dwarf puffer olarak geçer adı.Ttalı su tanklarında saşyangozlara karşı kullanılır.Zaten salyangoz biterse dişleride uzuyor.Dışarıdan salyangoz eklemeniz gerekiyor bu durumda.Küçük balıklara karşı agrasiftir.Yakaladımı affetmez.Zor bulunan bir balık olması nedeniyle elden ele bitki tanklarında salyangoz temizlikçisi olarak gezer.Bulan olursa haberim olsun.

13. ciklet1

ciklet1

Akdeniz bölgesinde Balon balığı diye geçiyor.

14. cihat35

cihat35

Latince adı : Tetraodon Nigroviridis (Green Spotted Puffer)
    Habitat ve anavatanı : Asya ve Srilanka'dan Endonezya'ya kadar uzanır.
    Beslenme biçimi : Etcil
    Davranış biçimi : Agresif
    Yüzme seviyesi : Dip ve orta
    Cinsiyet ayrımı: Belirgin bir ayrım yoktur.
    Üreme : Yumurta dökerek ürerler. Yumurtaları çoğunlukla erkek korur. Yumurtadan çıkma süresi 5-6 gündür.
    En fazla büyüdüğü boy : 17 cm.
    En az akvaryum hacmi : 100 litre suda en fazla iki Puffer bulundurulabilir.
    Su değerleri : Amonyak:0 Nitrit:0 Nitrat:10
    Sıcaklık : 24-28°C
    Ph :7,5 - 8,5
    Genel yorum :Puffer’lar hızlı bir metabolizmaya sahip balıklardır. Ana yiyecek olarak, karides, krill, deniz kabukluları ve balık verilmesi uygundur. Puffer’ların üstte 2 ve altta 2 olmak üzere toplam 4 dişi mevcuttur. Bu dişler mercanı dahi parçalayabilecek güce sahiptir. Puffer’ın dişleri kemirgenlerde olduğu gibi sürekli uzamaktadır. Bunu önlemek için düzenli olarak salyangoz ve sert yemler kullanmalıyız. Aksi takdirde dişler gereğinden fazla uzayacak ve balığın yem yemesine engel olacaktır. Bunun sonucunda ölümle karşılaşabiliriz. Bölgeci balıklardır. Sürekli aynı yerde uyur ve bu yeri diğer balıklara karşı bölgelerini korurlar. Bölgelerine karşı herhangi bir tecavüz olayında ölümle sonuçlanabilecek kavgalar olur. Bu yüzden uyumaları ve sahiplenmeleri açısından her bir Puffer’a ayrı bir mağara veya oyuk hazırlanmalıdır. Vücutlarında bulunan bir bakteri yüzünden, bu balıkların eti ve iç organları önemli miktarda Tetradotoxin içerir. Tetradotoxin, hücrelerin iletişim kabiliyetlerini durdurabilecek güçte bir toksindir. Bu balıklar çok sert ve esnek bir deriye sahiptir. İki gözü birbirinden bağımsız olarak hareket eder. Sürekli ayrı yönleri tarayarak kabuklu arayan gözleri, hedef buldukları zaman aynı noktaya kilitlenir. Size alıştığında akvaryumun yanına geldiğinizde bir çift gözün üzerinizde olduğunu hissedersiniz. Çenelerinin altında bulunan bir kemik yardımı ile korktukları yada tehlikede oldukları zaman su yutup bu kemik ile kilitleyerek boyutlarını iki katına çıkartabilirler. Bu balıkların tehlike anında su yutup şişme mekanizmaları kepçe ile yakalandıklarında tetiklenir ve sudan çıkartılırlarsa hava yutarlar. Bir çok Puffer bu havayı geri çıkartamaz ve ölebilir. Bu yüzden suda kepçe ile yakalandıktan sonra suya daldırılan bir kap ile çıkartılmaları gerekir. Puffer'lar 4-5 cm’e ulaştığında acı su yani 1.010 civarı tuzlulukta bir akvaryuma geçmesi gerekir. Daha sonra tuzlu su yani 1.022 civarı tuzlulukta bir akvaryuma geçmelidir. Tuz oranı arttıkça balığın renklenmesi ve büyüme hızı artar. Bu balığın gelişimi, sağlığı ve uzun ömürlü olabilmesi için mümkün olduğunca çabuk bir şekilde tuzlu suya geçirilmesi şarttır. Aksi halde boyutları küçük kalacak ve ömrü kısa olacaktır.

15. axu2

axu2

Resimdeki balık o değil Cihat kardeşim cüce puffer olarak bilinen tatlı su versiyonu
    Merak eden arkadaşlar bu linkte gerekli bilgiyi bulacaklardır.

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Aman uzak dursun benden.100lt'lik tankta 2 balık...Oldu...Başka??? :D
    Ayrıca canlı doğuran da değilmiş (görünce ben de balon balığına benzetmiştim)
    Nedense bende hiç salyangoz olmuyor Allah'tan ;)

Sayfayı Paylaş