1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuran Tanıtımı

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Barış ER tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Barış ER

Barış ER

Farklı Canlı Doğuran türlerimizi tanıtalım mentalitede bir başlık olması vesilesi ile burada tanıtım ve elimizdeki envanteri veyahut internette bulduğumuz güzel canlı doğuran tür ve varyetelerini konu edip tartışabileceğimiz bir başlık olmasını temenni ediyorum.

Paylaşıma ilk ben başlayayım.

Alt kılıç kuyruk endler

Çift kılıç kuyruk endler

Pink paradise lepistes

Mavi neon ve kırmızı neon çift kılıç kuyruk lepistes

Kırmızı neon çift kılıç kuyruk lepistes

Bronze tuxedo lepistes

Ribbon(kurdele) lepisteslerim

Full black Moscow lepistes

Buda benim 7-8 cmlik dişi gambusyalarımdan birisi.

Golden cobra familyası

Buda aşiret dişilerde sarı

2. Barış ER

Barış ER

Ynt: Canlı Doğuran Tanıtımı

Bilirsiniz ben böyle ekzantirik balıkları severim.Platyleriminde normal olması beklenemezdi.Fotoğraflar net olmasada kuyruk yapılarını yansıtması açısından altta fotoğraf yayınlayacağım.Daha sonra tesisatı tam akvaryumuma alınca net fotoğraflar atarım.

Yarım cm lik spear sword tail plati yavrum.Kuyruklarıda bu boyda anne babaları gibi.

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Barış Bey, kendi fotoğraflarınız mı? Hepsi çok güzeller. Bizim yaşadığımız yerde leopar dışında varyete görebilmek neredeyse imkansız.
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Barış Bey, gerçekten mükemmeller. Her birine tekrar tekrar, keyif alarak baktım.

Bir sorum olacak izninizle...Erkek golden cobra acaba kaç cm boylarında?

Saygılar...

5. Barış ER

Barış ER

Koi kılıçkuyruklarım

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Süper görüntüler:)
    Güzel varyateleri besliyorsunuz Barış Hocam :)

7. DuncaN

DuncaN

Nasıl denir?Bu daha buz dağının görünen kısmı.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Barış Hocam,

Bize biraz nasihat et, nasıl yaşatacağız bu koi kılıçkuyrukları? Kala kala elimde 7 tane kaldı ve her an bir ikisi daha gidebilir... Var mıdır bunlar yaşatmanın bir sırrı?

Saygılar...

9. Desert Falcon

Desert Falcon

Bergama'da bu sarı lepisteslerden olsa hiç kaçırmam ama imkansız ! İzmir de nasıl,nerede bulabilirim Barış abi?

10. Barış ER

Barış ER

Bu başlığa çok soru gelmiş.Ben kaçırmışım yanıtları.Bu türleri akvaryumcu arkadşlara ısrarlar sonucu listelerine yazdırarak getirttim.Endlerler Maltepe petten.

240 lt tankta çift kılıç kuyruk lepistes ve platiler bulunmakta.

100 lt tankta endlerler ve değişik ebatlardaki tanklarda diğerleri.Ayrı tutmak saf olarak kalmalarını sağlıyor.Fakat kış girdiğinden beri bazı türleri mecbur bir araya getirdim, bazılarınıda elden çıkardım. Çift kılıç kuyruk ve endler bol miktarda ürediler.Zaman zaman fazlalıkları çıkarıyorum.

Güzel bir çift kulıç kuyruk

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Barış Bey,

Platileriniz -maaşallah- çok güzel... Bunların kuyruk şekillerine Türkçe veya İngilizce ne isim veriliyor?

Saygılar...

12. axu2

axu2

Barış beyin müsadesiyle ben cevap vereyim Spear tail veya Türkçesi mızrak kuyruk deniyor.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Barış abi bende gambusya besliyorum siz gambuzya ile lepistes eşleştirmeyi denedinizmi hiç denedi iseniz tecrübelerinizi paylaşırmısınız

14. Barış ER

Barış ER

Valla inanın denemeyi çok düşündüm.Halada düşünüyorum.Şöyle ki bu tip melezlemelerde çok kişi balıkları yanyana koyup bunu denemişler.Gambusyalar lepistesleri öldürmüş.Ben bu vebale giremem diye denemedim.Beklediğim ise havaların ısınması ile elimdeki damızlıkların yavrulaması.Çünkü ısıtıcı yok tanklarında.Bunları lepistes yavruları ile yetiştirip vahşiliklerini üstlerinden atmaya çalışacağım.Sonrası allah kerim.

Abdullah Bey spear tail yada pin tail geçiyor.

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

yok barış abi biz yavrudan yetiştirdik gambusyaları büyüyünce yine saldırıyorlar, canlı yem verdiğimde daha az saldırgan olsalarda huylu huyundan vazgemiyor
    ben şöyle bir yöntem izledim ekrek gambusyayı uzun müddet tek bıraktım sonra lepisteslerin arasına karıştırdım erkeklere saldırdı dişilerle hemen çiftleşti fakat dişi lepisteslerim daha önce lepistesten yavrulamış balıklar, deneyenlerin tecrübesine göre hi çiftleşmemiş lepistes dişisi olmalıymış bende şimdi yavruların büyümesini bekliyorum erginleştklerinde gambusya ile melezleyeceğim,aynı çalışmayı veliferalarla deniyorum yeni erginleşen hiç eşleşmemiş veliferamla erkek lepistesler çiftleşiyorlar ne olacak ne olmayacak yakında anlayacağım lepistes/gambusya kırması ilede velifera/lepistes kırmasını eşleştireceğim tüm bu projemin baş destekçisi Abdullah abiyede teşekkür ederim bu arada o olmasa bu iş biraz zordu gambusya bulamıyordum eğer başarırsak bende tecrübelerimi paylaşırım burada saygılarımla...

16. Barış ER

Barış ER

Yeni doğmuş gambusya yavrularını lepistes yavrularıylamı büyüttünüz?

Alternatif bir denemede tankı ikiye bölerek gambusya çiftler ve kız dişi lepistesi ayrı ayrı ama aynı suda beslemek şeklinde yapılabilir. Çiftleşen gambusyaların tohumlarını dişi lepistesler alabilir.

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

evet bebek gambusyalar lepistes yavruları ile büyüdü bana geldiklerindede 1 cm bile yoktu boyları küçücük yavru koca balığa saldırmaktan hiç geri durmuyor, az büyüyünce hemen karakterini belli ediyor, ama dediğim gibi tek başına bir iki hafta beklettiğim gambusya dişilere hiç saldırmıyor kendi eşiymiş gibi lepistesin peşinden koşuyor kız dişilerle aynı yere konduğunda sonuç alınabilir, sizin söylediğiniz yöntemde güzel ama sizinki biraz zor bir ihtimal sanki

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bahadır ve Barış Beyler, çok teşekkür ederim...

19. Barış ER

Barış ER

Yeni fotoğraf atayım mı?

20. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla seviniriz Barış Bey...

Sayfayı Paylaş