1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı doğurancı arkadaşlara sorulur ve önerilir

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Saksıda su bitkilerinin kökleri arasında beslenen bir tür gördüm. Açıkcası türünü bilmiyorum ve sizle tanıştırmak istedim. Bu türü akvaryumcularda gördüğümü hatırlamıyorum. Kuyruk yapıları farklı geldi bana. Ama beğendim balığı açıkcası. Belki sizlerin ilgisini çeker dedim. Yaşadığı ortam belki o kadar büyük değil, ancak bir hayli keyifliler.

Yaşadığı ortam ve o ortamda yetişen bazı bitkiler.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Alt yüzgeci kısa olsa lepistesi andırıyor diycem ama lepistes değil tabii ki.. Bakalım bilen çıkacak mı ben tanımıyorum bu arkadaşı.. Salatalık yetiştirmesine katkısı olan bir birey galiba :) Canlı doğurgan olduğu kesin mi abi bu balığın ? Abi eğer japonya menşelli bir balıksa geitirtmeye çalışabilirim kuzenim orda yaşıyor...

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Anüse kadar lepistes,gerisini ben de tanımıyorum Abi :D

4. radenko

radenko

Mavi gözleri çok andırıyo.

5. tolgacetin72

tolgacetin72

Çok ilginçmiş, nerede buldunuz balıkları acaba?

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Canlı doğuran değil Temel Hocam... Ama ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok...

7. tolgacetin72

tolgacetin72

Anüs yüzgecinden bir Killifish olabileceğini düşündüm ben.

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tolga Hocam ben de taksonomi de killifish ile canlı doğuran arasında bir yere sahiptir diye aradım ama bulamadım... Temel Hocam söylemeden öğrenemeyeceğiz... Ah Japonca karakterlerin gözü kör olsun... ağla:

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Raif Bey in bu mesajını dikkate alarak 'blue eyes fish' diye arattım. Sanırım bunlar gökkuşağı türü oluyor...
    Büyüdüklerinde Pseudomugil furcatus' a benzeme ihtimalleri var mıdır acaba? :bilmem: Yada Pseudomugil furcatus dişisi bunlar :heyo:

Pseudomugil furcatus

10. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
  11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
  12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Türker haklı... Bunlar en azından pseudomugil cinsine ait balıklar...

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Temel abi verdi konuyu kayboldu :) Türker senin tahmin ettiğin değil zannedersem kuyruk çok farklı , gambusya değil evet ama ne bu acaba ? Hiç duymadım görmedim daha önce..

Kanki senin mesaj geldi ben attıktan sonra , resim açılmıyor bende google'dan arattım ama kuyruk çok farklı gözüküyor bende çıkan resimlerde.. eğer öyleyse hiç heves yapmıyalım :(

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka kesinlikle Pseudomugil yani cüce rainbow grubundan...

Birincisi anal ve dorsal yüzgeçler uzun... İkincisi ve çok spesifik olanı baş boyun arasında açı olması... Evet kesinlikle pseudomugil cinsinden...

Bu arada Türker, senin gibi biyolog olmak için yaratılmış birsinin makine mühendisi olacak olması beni derinden üzüyor... Allah bir biyolog yaratsın o gitsin makine mühendisi olsun... İnanılacak gibi değil...

15. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Pseudomugil yani cüce rainbow grubundan ya yavru balıklar yada hepsi dişi bunların, bence tabi ki...Yavru olabilme ihtimalleri bana biraz uzak geliyor, erkekler gibi gösterişli olmadıklarından dişi olduklarını düşünüyorum.

Teşekkürler Abdullah Hocam. Ama beni baskı altında bırakıyorsunuz :cicek: Hayırlısı neyse o olacak inşallah...

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, balıklar saksıda yaşıyor ve ürüyorlar. Ben açıkcası lepistese benzettim. Durun iyice bir araştırayım.

17. tolgacetin72

tolgacetin72

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
  19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, kuyrukları çok değişik ve bence güzel. Bakıyorum hemen nedir diye, belki bulurum.

20. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Sayfayı Paylaş