1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranların Tedavisinde Kullanılabilecek İlaçlar

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde MR_EREN tarafından 23 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    VİTAMİNLER:
    Bemiks Ampul: İçeriğindeki B gurubu vitaminler ile balıkların sinir yapılarında olan bozuklukların ve metobolizmalarının düzelmesine yardım eder.Balıklarınızın iştahını açar.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda ampulün 4/1'i
    30-50 litre arası akvaryumlarda ampulün yarısı
    50-100 litre arası akvaryumlarda ampulün tamamı.

Evigen Ampul: Bünyesinde bulunan E vitamini ile,kuyrukları parçalanmış zarar görmüş veya doğum sonrası felç geçirmiş veya pulları parçalanmış canlı doğuranlarınızın kısa sürede toparlanmasını sağlar.Balıklarınızın renklerinin belirginleşmesinde önemli rol oynar.
    Kullanımı (Aylık)
    50-100 litre arası akvaryumlarda ampulün tamamı.

ACD3 Damla : Bünyesinde bulunan A-C-D vitaminleri ile balıklarınızın kaslarının,kemik yapılarının ve vücut direncinin artmasını sağlar.
    Bu vitamin,yapısında bulunan şeker ve portakal nedeniyle,Kılıçkuyruk gibi şekere duyarlı canlı doğuranlara verilirken çok dikkatli olunmalıdır.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda yarım damla
    30-50 litre arası akvaryumlarda 1 damla
    50-100 litre arası akvaryumlarda 1.5 damla.

Devit3 Ampul: Yapısında bulunan D vitaminleri ile,balıklarınızın kemik yapısının güçlenmesine %100 etki etmektedir.
    Kullanımı (Aylık)
    50-100 litre arası akvaryumlarda ampulün tamamı

Avicap Kapsül : A vitamini içeren bu ilacı,balıklarınızda ağız ve yüzgeç bölgesinde çıkan yaralarda kullanabilirsiniz.İlaç yumuşak kapsül halindedir.Kullanımında ise bir şırıngayı batırarak içindeki kapsülün sıvıyı çekip vermeniz gerekmektedir.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda yarım cc
    30-50 litre arası akvaryumlarda 1 cc
    50-100 litre arası akvaryumlarda 1.5 cc

Ferplex Damla : Bünyesinde bulunan demir ile,akvaryumunuzdaki balıklarınız ve bitkileriniz için gerekli demir miktarının artmasını sağlar.Ayrıca,balıklarınızın iştahının artmasını ve renklerinin belirginleşmesinde rol oynar.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda yarım cc
    30-50 litre arası akvaryumlarda 1 cc
    50-100 litre arası akvaryumlarda 1.5 cc

Badem Yağı : Bünyesinde bulunan E vitamini ve afrodizyak maddeler ile,balıkların cinsel güçlerinin artmasını sağlar.Ayrıca içinde bulunan yağlar ile,balıklarda kabızlığın gidermesini sağlamaktadır.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda yarım damla
    30-50 litre arası akvaryumlarda 1 damla
    50-100 litre arası akvaryumlarda 2 damla

Tüm vitaminleri ve badem yağını,akvaryumunuzda kullandıktan sonra ışık tertibatınızı 1 ila 2 saat arası açmayınız.Ayrıca sıcak yaz günleri,vitaminler hızlı bozulabileceğinden dolayı,akvaryumda kullanma işlemini gece yapınız.
    Vitaminleri verdikten sonra tavsiyem,yemleme yapmanız ve böylece balıkların vitamini yem sayesinde oral yollada almasını sağlamanızdır.
    Vitaminlerin kullanımından 2 saat sonra iç filtrenizi,sudaki bozulmaları engellemek amacıyla en az 2 saat boyunca çalıştırınız.
    Tüm bu vitaminler,bitkilerinizin de gelişimine hızla etki etmektedir.

ANTİBİYOTİKLER :

Bactrim Süspansiyon (Şurup) : Bünyesinde bulunan sulfamet etkin maddesiyle,balıklarınızın iç ve dış hastalıklardan kurtulmasına yardımcı olmaktadır.Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
    Kullanımı (Aylık)

0-30 litre arası akvaryumlarda çay kaşığının 5/1’i
    30-50 litre arası akvaryumlarda 5/2’si
    50-100 litre arası akvaryumlarda 5/3’ü veya 5/4’ü

Tetra Kapsül : Bünyesinde bulunan tetraksilin ile,akvaryumdaki,balıklarınızdaki bakteriyel hastalıkların sona ermesine ve akvaryum parazitlerinin ölmesine yardım eder.
    Kullanımı (Aylık)
    0-30 litre arası akvaryumlarda tabletin 4/1’i
    30-50 litre arası akvaryumlarda tabletin 4/2’si
    50-100 litre arası akvaryumlarda tabletin 4/3’ü

İlaçları kullanırken lütfen dozlarına çok dikkat ediniz.
    Verdiğim doz ayarları dışında doz ayarlaması yapmayınız.
    Hatalı doz ayarlarınızda hiç bir mesuliyet kabul etmiyorum.

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Ynt: Canlı Doğuranların Tedavisinde Kullanılabilecek İlaçlar

Bemiks Ampul, Evigen Ampul, ACD3 Damla, Ferplex Damla...

Yukarıda yazdığım vitaminleri aynı anda akvaryuma eklemek doğru olur mu?
    Yoksa bir vitamini ekledikten belli bir zaman sonra mı diğerini eklemeliyiz?

Saygılarımla...

3. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Aynı anda ekle, birşey olmaz Türker...

Yeter ki dozunu kaçırma...

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Balıklar vitamin komasına girmesin :DBence herşeyin fazlası zarar.

5. Assamite

Assamite

Sayın Eren evigen ampül kullanımında sudaki yağlanma ve sonrasında gelen bozulmayı engellemek için formuülünüz nedir.Zira 3-4 su değişiminde zor geçiyor yağlanma.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yüzeye akıntı vermek ve bununla birlikte aktif karbon kullanmak bu sorunu çözecektir. Yüzey yağlanması, yüzey tabakasının filtreye yönlendirilememesi sonucu uzun süre kalıcı oluyor. Yüzeyi dalgalandırarak suyu filtreye yönlendirirsek sorun çözülecektir diye düşünüyorum.

7. Assamite

Assamite

atman 3338 dış filtre + pipo filtre + 30 cm hava taşı + gap 1000 iç filtre ile 240 lt tankta 3 . su değişiminde yağ oluşumundan kurtuldum evigen direk suya ilave edilmektense yeme emdirilirse daha etkili olur yada şöyle bir durum var son zamanlardaki favorim katı meyve sıkacağı yardımı ile suyunu aldığımız meyve ve sebzelerin fosasından uygun vitaminlere sahip olanları balıklara yedirerek kimyasaldan uzak bir vitamin takviyesine ulaşabiliriz.
    Bu benim fikrim tabi ama üstadlar daha iyisini bilir. :horon:

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yeme emdirerek balıklara vitamin kazandırılması, zaten benimde tavsiye ettiğim bir uygulamadır. Konunun özü vitamin ise, zaten vitamini aktif kömürde alamaz sudan. Ancak, ilaç olarak balıklara verilecek olan ve paylaşımda adı geçen antibiyotikler, yem almayan balıklara bu şekilde verilemez.

Genel olarak suya atılarak veriliyor. Şahsım adına akvaryumuma girecek olan bir tek damla ilaç veya benzeri sıvı beni çok rahatsız eder. Bu akvaryumun suyunu belli bir sürede tamamen değişmem için yeterli bir sebebtir.

Bu gibi ağır ve yem alınmayan durumlarda benim yine bir dönem uyguladığım, şırınga ile balıklara ağız yoluyla vitamin veya ilaç verilebilir. Bu sayede su bozulmaz. En güzeli bana bu yöntem gibi geliyor.

Ağızdan şırıga ile vitamin ve ilaç verilmesi, Lepistes balıkları için ne derece geçerlidir bilemem. Küçük balık oluşu sanırım bunu zorlaştıracaktır. Genel olarak uygun boydaki türler için geçerlidir.

9. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Sayın Assamite,

Evigen içerisindeki bulunan yağ asitleri nedeniyle yağlı bir ilaçtır.
    Zaten ilaç, içerisindeki bulunan bu asitlerinden, muhteviyatındaki vitamini karşılar...

Evigen, sıcak aylarda su yüzeyine damlatıldığında ve miktarı fazla kaçırıldığında suda bozulmalara neden olur.
    Suyun üst yüzeyinde beyaz renkte porlanmalara neden olur.

Bu porlanmalar kepçe yardımıyla toplanabilir...

Yeme karıştırıldığında ise, ısıdan ötürü ilacın reaksiyona girmesiyle meydana gelen bu porlanma dipte kalan yem taneleri etrafında devam eder ve bunları toplamak zordur (Özellikle kumlu ve bitkili akvaryumlarda).
    Evigenin yağını engelleyecek hiçbir yöntem yoktur çünkü yağlı bir ilaçtır ve vitamini bu yağ barındırır.

Özetle gülü seven dikenine katlanır.
    Bu ilaç böyledir...

Bundan sonra konularıma beni hedef alan, benim bilgimi sınayan mesajlar yazmaktan vazgeçiniz.
    Eğer böyle davranacaksanız, mümkünse konularıma yorum yapmamanızı istirham ediyorum...

Zira, internet dünyasında akvaryum konusundaki egosal içerikli mesajlardan aşırı sıkılmış bulunuyorum...

Önemle belirtmem gerekir ki ben burada ve daha önceden paylaşım yaptığım sitelerde hiçbir zaman egosal amaçla bir paylaşım yapmadım veya mesaj yazmadım.
    En fazla, yanlış bilgi yazan bir kaç kişinin, yanlış bilgisini kendisinin anlaması amacıyla mesajlar yazdım.

Yaptığım tüm paylaşımlarda, seneler içerisinde edindiğim tecrübelerimle canlı doğuran besleyen arkadaşlara yardımcı olma amacı güttüm.
    Zira, o insanların 1 balığı ölünce çektiği can sıkıntısını-üzüntüyü çok iyi biliyorum.
    Benim dahi şu an 1 balığım, yaşlılık dışı bir nedenle ölünce canım çok sıkılır...

Eğer konuya dair, gerçekten öğrenme amaçlı bir sorunuz varsa, çekinmeden sormanızı istirham ediyorum...

Gerçekten öğrenme amaçlı ise....

İyi günler...

10. tusan

tusan

Bende bir ilaç önermek isterim. Canlı doğuranlarda genel olarak görülen bir kaç hastalık için beyaz benek kuyruk erimesi
    Conrta-Ichthyo

Sayfayı Paylaş