1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda Cinsiyet Değişimi

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 13 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
  2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ynt: Canlı Doğuranlarda Cinsiyet Değişimi

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

:D Hiç başıma gelmedi.Gelmesini de istemem.Barındırmam akvaryumumda öyle dönmüş balığı ben. Benim balıklarım Türk kültür ve ahlakına sahip.Dönme çıkmaz :hayir:

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Valla benim başıma geldi... Bir velifera dişim erkeğe dönmüştü... Hem de akvaryumda erkek varken... Tabii yoğun kimyasal ilaç kullanmıştım, ondan oldu da... Şu anda kendisinden çok sayıda kız torunum var ve olmaya devam ediyor... Meğer halis mulis dişi veliferamın içinde azgın, iflah olmaz bir erkek yatıyormuş...

:D :D :D :D :D

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Bu karikatürden ne tartışma başlatılır varyaaaaa :) Akvaryum haberleri.. Acaba balıklar bizden daha mı medeni ?? Az sonraa :) 400 lt'lik mahallenin çekingen dişi kılıçkuyruğu nasıl ortadan kaybolduktan sonra mahallenin kabadayısı olarak geri döndü .. Az sonraaa :) Tek kılıcı bile olmayan ve hifin'e dönüştüğü halde estetik değil doğal halim diyen güzide kılıç kim ? Az sonraaaa :)

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Pekala bir soru ? Neden erkeğe dönüşen dişilerin çiftleştiği dişiler sadece dişi yavru yapar?Erkeklik hormonları nereye kayboldu? :bak:

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Erkeklik hormonla oluyor da, yavruların erkek olarak büyüyebilmesi için erkeklik kromozomu lazım... Var mı dönen dişilerde erkeklik kromozomu ki yavrularına verip de erkek olmasını sağlasın?

Var mı? :sopa: Var mı, ha? Var mı? :sopa:

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Buradaki şiddet sadece Emrah'a özgüdür... Aramızdaki arkadaşlığa binaen...

Kimse yanlış anlamasın...

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Yok yok! :D Kafam acıdı be!Kötü vurdun.

12. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Herşey iyi güzel dişiler erkeğe dönüşüyor ya benim lepisteslere ne demeli hem dişiler hem erkek :D bir taraftan yavru doğurup öbür taraftan dişilere saldırıyorlar( gonopodları mevcut). Akvaryumumda bir kaç tane var böyle. Veteriner olan kuzenime sordum tıp dilinde bişeyler söyledi telafuz edemiyorum şimdi, olabiliyormuş.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Buyur burdan yak. :cicek:
    Bunun nasıl olduğu ile ilgili bir fikriniz var mı?Akvaryumda herhangi bir ilaç kullandınız mı? Bunu inanın ilk kez duyuyorum.Erkeğe döneni duydum da sizinki gibisini duymadım.
    Peki balıklarınız dişi miydi?Başta saçma bir soru oldu sanırım.Yani çift cinsiyetli mi doğdular yoksa sonradan mı böyle oldular?

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Başımıza akvaryum kumu yağacak :)))

15. Barış ER

Barış ER

Bu balığın cinsiyeti konusunda ki fikriniz nedir?Fikirler gelsin bende bir iki gözleme dayalı bilgi vereceğim.

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

dişi bir koi kılıçkuyruğa benzemekle beraber genopod var yoksa Muhammed Ali beyinkler gibi hem dişi hem erkekmi
    erkeğe dönenlerde kılıç çıkıyor diye bilityorum ama bunda yok

17. Barış ER

Barış ER

Evet bu balık 3 dişi 1erkek olarak aldığım kılıçkuyruklardan dişi olanlardandı.Erkek ölünce 3 dişiyi başka tanka aldım ve bu balıktaönce gonopod çıktı.Bir görüş derki erkeğe dönsede üreyemez.Bir görüş der ki bu geç gelen bir ergenlik.İkinci görüş olması imkansız.Öyle olsa idi gonopod her daim olurdu.Kuyruktaki kılıca gelince bugün fırsat bulursam son durumunuda çekerim.Kılıcı oldukça belli olmaya başladı.

Yıllar öncede aynı durum başıma geldi fakat ayırarak üreme etkinliği gösteriyormu , gösteriyorsa yavruları dişi oluyormu gibi gözlemleme şansım olmasada yıllar önceki tankımda üreme devam etmişti.Mutlaka bilimsel açıklaması vardır.Fakat bu balık seçerek aldığım 3 dişiden biridir.

18. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Emrah kardeş akvaryumu kuralı 1,5 yıl oldu. Bundan 3-4 ay önce evigen ampul kullandım, onun haricinde akvaryuma bir damla ilaç girmedi. Bu olay evigeni kullanmadan önce vardı. İlk başta bir dişide vardı, gonopodu tam değildi. Sadece arka yön yüzgecinin üzerinde 0,5 mm kadar bir parça vardı. Onu gonopod olarak kullandığına şahit oldum. Daha sonra doğan yavrular büyünüce bir kaç tanede bu olayı tam olarak gördüm. Balık kesinlikle dişi ve doğurgan, üstüne bir de gonopodu var dişilerin peşinde geziyor:D

19. Barış ER

Barış ER

Bakın erinmedim arkadaki kılıcı çıktığı için hemen fotoğrafladım.Fotoğraf net değil ama kuyruk en güzel bu fotoğrafta belli oluyor.

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Uzvu erkeğe benzemesine sebep olsada yüzgeçten devam eden bir çıkıntı olduğu göze çarpıyor.. Ben dişi diyorum hocam..

ilk 2 resim içindi yorumum :) ne çabuk mesaj gelmiş :)

Sayfayı Paylaş