1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Amin ve sağolasın Hüseyinciğim...

Yavruları özellikle saymıyorum Hüseyin... Buna batıl inanç diyelim... Yavruları saymanın kötü şans getirdiğini düşünüyıorum... Bugüne kadar saydığım tüm yavruları kaybettim...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Maşallah Abdullah Abi,iyi yavru almışsın.Ben çatlayacak balık alıyorum 30-40 tane verip patlıyor :(
    Eski lepistesleri özledim.1 doğumda 60-70 nerdeee :(

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cuma akşamı saat 19:00 gibi Üküdar'a gel arzu ettiğin bol yavrulu lepisteslerden alalım sana...

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hadi sizin gidecek Üsküdar'ınız var. Ya ben ne yapayım :( Ayrıca saydığın bütün yavruları kaybetmen de çok ilginç abi. :hink:

Saygılar...

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kankaaaa platilerini yeni gördüm.. Kayınpederime kurduğum akvaryuma aldığım platiler bundan ve üst yüzgeci daha uzundu bu o tür mü ? bizim burda ki akvaryumcularda çeşit olmadığı için bunu hiç görememiştim eğer o türden ise kardeşine ayırıyosun teşekkür ederim ;)

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

X. variatus'ların hi-finleri var... Heralde onlardan aldın kayınpedere... Türkiye'de henüz görmedim ama no5rmallerden istediğin zaman sana alır getiririm... Gerçi deplase olma sırası sende ama... pala:

Hüseyin,

Yavru saydığım zamanlar acemiliğime denk gelen zamanlardı ama ben yine de yavru saymanın uğursuz olduğuna inandım... İlk kez saymadığım yavrularımın yavrularını bile aldım... ;)

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    ALLAH daha çok sağlıklı yavrular nasip eylesin abicim. Yarın bu yöntemle bir plati doğurtmayı düşünüyorum. Dua et bana inşallah başarırım. Saygılarımla...

8. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    İnşallah bol yavrular alırsın Hüseyinciğim...

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, çok sağlıklı bir doğum süreci geçirilmiş kutlarım. Bu görüntüleri ve özel anları paylaştığın için teşekkür ederiz.

Nisan'a gelince vardır bir bildiği. :D

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ne demek şimdi bu :D :bilmem:

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Evet kanka hi-fin'di.. senin kilerde resimde ona benzer gözüküyordu dedim yoksaa :) Nişanlım 1 temmuz'da geliyor acaba şansımı denesem mi getirebilir mi yanında.. Ordan buraya zor gerçi ama bakiyim.. Acorus decorus diye bir bitki var tanıtımını yapmıştım , kayınpederime o bitkidende almıştım ondan kesin getirticem.. Plase , şut , orta , penaltı hepsini yapıcam kanka :) renklenmeleri uzun sürdü sadece bekliyorum bende valla.. bu arada yeni bireyler katılıyo falan , işlemler devam ediyor ;)

12. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka,

Variatus çok fazla dayanıklı bir tür değildir... En azından ORDAŞ'ınkiler dayanıklı değil... Ama Amerika'lı yaptı ise sağlam yapmıştır... Bu arada hi-fin genetiği konusuna bir bak da öyle variatus üretme çalışmalarına geç...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kanka dediklerinde haklılık payın çok yüksek , neden diceksin çünkü kayınpederime aldığım balıklar hamileydi ve doğumdan hemen sonra ölmüşler.. Ben gerçi uyarmıştım doğumdan sonra ölebilirler diye nitekimde öyle oldu... Ama ben bunu hormonlu balık olma ihtimalini düşünerekten söylemiştim senin söylediğin detayı bilmiyordum.. Valla kayınpederimde ki yavrular büyümüşler bile nişanlımın başının etini yiyorum resimleri kesin çek et diye çekicek inşallah :) Kanka ben asıl olayları evlendikten sonra yapmaya çalışıcam iş yerinde bi yere kadar oluyor.. Co2 ile ilgili sana mesaj atmıştım ilk etapta o olucak bitkileri patlatmak için sabırsızlanıyorum.....

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abiiii sopa:
    :D :D :D

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Eee, kız ne yapsın? Babasını pazar pazar alıp korulara giden adama ne yapacaktı? Emrah dua etsin ki Nisan insaflıdır... Yoksa onu iyice bir benzetedebilirdi...

:D :D :D

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yüzümü çırmıkladı benim :hasta: :(
    çok acıdı ama nisan hevesini alsın cırmıklasın diye ses çıkarmadım pala:

17. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Abdullah Bey, birkaç sorum olacak;

1- Bu yöntemle normal plati ve balon molly üretilebilir mi?

2- Balık bunun içinde ne kadar süre yemlenmeden durabilir?

3- Azar azar yemlesek olur mu?

4- Balık 1 gün içinde doğurmadığı takdirde daha ne kadar kalmalı? Bu süre içinde yemleme yapılabilir mi?

5- Bir kapta en fazla kaç balık bulundurulmalı?

6- 1 Litrelik dikdörtgen, yayvan dondurma kutuları kullanılabilir mi?

18. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ben kendi gözlemlerimi aktararak birkaç sorunuza yanıt vermeye çalışayım.
    Yoğurt kapları bu yöntem için biçilmiş kaftan gibi.Ortası yukarı doğru olduğu için yavrular kabın kenarlarında kaldığında anne hiçbir şekilde göremiyor.
    Ben 3 gün boyunca hiç yemleme yapmadan anaçların yaşadığını gördüm(Ölen olmadığı için tam sınır veremeyeceğim).Yavrular ise az yemleme ile(eğer yer sorununuz varsa benim gibi) 1-2 hafta kayıpsız devam edebiliyorlar bu kapta.Hergün kabı koklamanızı öneririm,eğer suyun kokusunda bir değişme farkederseniz hemen değiştirmelisiniz suyu veya yavruları başka bir yere nakletmelisiniz.
    Çeşitli türlerin beyaza karşı tepkisi farklı oluyor.Denemeden farklı türler hakkında konuşmak yanlış olur.Lepisteslerde durum bu,çok yararlı bir yöntem.Tekrar teşekkür ediyorum Abdullah Abi...

bahogs123. bunu beğendi.
  19. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Peki dişi balık doğurmadığı takdirde kaç gün daha kalabilir? Azar azar yemleme yapar daha sonra ise su değişimi yaparım. En geç kaç gün içinde doğurur bu kapta? Eğer doğumuna 1 hafta kadar süre varsa bu kapta bir haftayı geçirmesi uygun mudur?

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Doğuracak balığınızı iyi gözlemlediğiniz takdirde doğumun yaklaştığını anlayabilirsiniz.Her zaman capcanlı olan balığınız kuytu yerler aramaya başlar ve yanına kimseyi yaklaştırmamaya çalışır.Yukarıdada belirtildiği gibi salgıladığı koku ile erkekler daha bir istekli şekilde dişiyle çiftleşmeye çalışırlar.. O zaman dişiyi ayırırsınız 1 hafta erken koymak zorunda kalmazsınız.. Aşırı yüksek sayıda lepistesiniz yok ise şayet 4 haftalık periyotlarıda takip ederek az çok kestirebilirsiniz. Yukarda ki diğer bir sorunuz plati üretilebilir mi demişsiniz , Abdullah bey platide doğurtmuştu gene o beyaz kapta.. Molly'dede sorun olacağını pek zannetmiyorum..

Saygılar

Sayfayı Paylaş