1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Uğur Bey dediğim gibi,bende en uzun kalan dişi 3 gün kaldı,sonra doğurdu...

2. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Bu süre içinde yem verdiniz mi? Ne kadar verdiniz?

Su değişimi yaptınız mı? Ne kadar yaptınız?

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Su değişimi hiç yapılmadı.Zaten kapta koku oluşursa direk tanka aktarıyorum.Anacı ana tanka,yavruları yavru tankına.Yemleme 1 kere yaptım o da 3. gün doğurmayan dişim için 1-2 yaprak pul yem kadar.Yem yedikten hemen sonra da doğurmuştu.

4. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Peki doğumdan sonra dişiye yem verilebilir mi? Yavrularla beraber ne kadar süre kalabilir kovada? Doğurduktan sonra daha ne kadar kalmalı? Kovanın ısısı önemli mi? Ben doğal olması açısından kovayı güneşe bırakıyorum fakat kova yuvarlak olduğu için yarısı gölge oluyor. Kovada 4 parmak kadar su var. Yani su seviyesi düşük. Akşam olunca da içeri alacağım ve odanın ışığı altında bekleteceğim. Molly bayağı şişkin aldığım yerde de aynı yöntemi uyguluyorlarmış. Bana dedi ki bu balık 1-2 gün içinde yavrular kovada. Çünkü hem arkası siyahlaşmış, hem de bayağı şişkin dedi. Su seviyesini alçak tut, güneşe indir dedi. Suyun ısısı kaç derece olmalı? Isıtıcı bağlayıp kaç dereceye ayarlamamı önerirsiniz?

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Isıtıcı bağlamanızı önermiyorum,fazla gelebilir wattı.Yazın uygulanabilecek bir yöntem bu.Kışın yavruluk kullanıyorum.Su sıcaklığı 24 derece.Doğumdan sonra anaç yemlenmeli hatta özenle sık sık yemlenmeli toparlaması için.Güneşin altına koymanızın nedenini anlayamadım.Zaten bu aralar yeterince sıcak hava...

6. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Aldığım yer bir üretimhane ve bütün canlıdoğuranları bu şekilde doğurtuyorlar. Aldığım kişi bunu da güneşe koymamı önerdi. Balık daha az stres yapar ve daha doğal bir ışık olur dedi.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    1. Ben bu yöntemle balon moli ve diğer balon canlı doğuranlar hariç tüm Poeciliidae familyası canlı doğuranlarını doğurttum... Tabii dişilerini... :D Balonlardan hoşlanmadığım için hiç tanklarıma sokmadım... Bu nedenle de herahngi bir deneyimim olmadı...

2. İrice bir kılıçkuyruk dişisine yem vermeksizin 15 gün bir kabın içinde baktım, bir hastalıktan dolayı ölmesini beklerken... Daha küçük balıklar için bu süre kısılabilir...

3. Bu konunun çeşitli mesajlarında balıkları azar azar yemlediğimi ve kalan yem artıklarını bozulmadan yesinler diye kaba adi salyangoz koyduğumu yazmıştım galiba...

4. En uzun süre olarak doğum yapmak üzere kaba konulan ancak doğumu 5 gün sonra yapan ve bu sürenin tamamını kaplarda geçiren iki lepistesten bahsediliyor yukarıda...

5. Sadece 1...

6. Varsa beyaz renkte üçgen dondurma kapları bile olur... :D Kabın rengi önemli, şekli değil... Ancak enlemesine dairesel kesitlere sahip cisimler en az alanda en fazla hacme sahip olacaklarından bence daha çok tercih edilmeli...

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hocam yanlış uygulama...
    Beyaz kap tekniğinde amaç zaten balığı strese sokmaktır, balık strese girecek içinde ne var ne yok atacak sıkıntısından, erken doğum yapmış olacak biraz, yoksa balığı kovaya koymanın bir manası yok bitkili akvaryumda kolay kolay yavru yenmez zaten saygılar...

9. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Tabi ya! Ben bunu neden daha önce düşünemedim! Bir de oturmuş bir güzel çayımı yudumlarken adamı dinliyorum... Neyse adam içini döktü hiç değilse! :D :D

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    :D Oda kendi doğru bildiğini önermiş size, ama ben kapla falan uğraşamam yavrulayan yavrular, yiyen yiyer akıllı olan, güçlü olan yedirmesin kendini :D

11. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Zaten bildiğim kadarıyla mollyler yavrular arasından en zayıf ve güçsüz olanları yiyorlarmış. Ne kadar doğru bilemiyorum... :bilmem:

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Molly ve velifera pek yavru yemez zaten, diğer türlerde ise avcının seçiciliğinden ziyade kaçmaya gücü yetmeyen yeniliyor ben ne lepistes yavruları bilirim gambusyadan bile kaçarlardı akvaryumda bitkili olunca helede demersum varsa o yavruya kimse dokunamaz :)

13. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Valla kendi adıma doğal seleksiyondan yanayım. Yani doğum sonrasında güçlü olan sağ kalır.
    Tabiiki bunu yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
    Öncelikle ortamda yavruların saklanabileceği bir ortam oluşturmalısınız. Boş bir akvaryumda yavruların saklanabileceği bir yer yokken güçlü olan yaşasın gibi bir mantık olmaz...
    Ayrıca balıkları düzenli yemlemekte önemli bir durum.
    Ben bu kurallara dikkat ederek moli ve kılıç olan akvaryumda yavru lepisteslerimi büyüttüm.

Tabiki benim balıklar 2 tl'ye alabileceğiniz yerli lepistesler. Bendede cins lepistes türlerinden birisi olsa bende yavruları ayırmayı düşünürdüm herhalde :)

14. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Benim akvaryumumda şu anda 3 molly, 1 vatoz, 2 lepistes var. Lepisteslerim sizin de bahsettiğiniz gibi yerli lepistes. Çok küçük oluyorlar. Molly yavruları için bir tehlike arz edeceklerini sanmıyorum. Vatoz desen kendi halinde zavallım... :hasta: Mollylerden yana pek endişem yok. Akvaryumda sadece balıklar, filtre, termometre ve beyaz ve sık çuval ipleri var. Yavrular saklansın diye. Rafyadan daha kullanışlı oluyor. Rafyanın arasına erişkinler giriyor ve sıkışıp boğuluyorlar. Aynı zamanda tüm pislikleri rafya çekiyor. Ama çuval ipleri her yönden iyi! Kesinlikle tavsiye ederim! :) Yavrular artık o kadar da kolay yem olmayacak! olta:

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Canlı doğuran besliyorsanız eğer o tankta bitkiden başka birşey konmasına karşıyım.. Rafya , ip vs.. Bitkilerle çok uğraşamam diyorsanızda zahmetsiz bitkiler alın.. Çınar , cabomba , elodea , demersum yada sessiflora ilk aklıma gelenler.. Bu bitkilerin fazla bir gereksinimide yok.Hem göze hem amaca hizmet eder.. Çıkarın şu ipleri rafyaları tanklarınızdan arkadaşlar , hiç mi gözünüzü rahatsız etmiyor yahu huh:

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Rafya ve diğer doğal olmayan malzemeler (yapay bitkiler gibi) pislikleri toplayıp nitratın patlamasına neden olur... Akvaryumdaki suyu orta vadede bozacaktır... Bu nedenle ya tanklar bitkilendirilmeli ya da alternatif yöntemler ile yavru alınıp yavruluk vesaire gibi ayrı bölmelerde büyütülmelidir...

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    +1
    +1

Tek tip canlı doğuran besleyin ve tankınızı bitkilendirin.Yavruluğa almak ya da bitkili tankta yavru almak arasındaki tek fark;bitkili tankta,anne babalarının yanında yavrular daha hızlı büyüyor.Yavruluk ile kurtardığınız yavru sayısı ilk başta fazla olabilir belki ama zaman geçtikçe birkaç yavrunun kaldığını göreceksiniz...

18. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Akvaryum zaten 12 litre! Bir de bitkilerle mi uğraşacağım o akvaryumda. Yok çürümesi, yok dağılması. Zaten küçük akvaryumda denge zor oturuyor. Bir de bitkilerin çürümüş yaprakları uğraştırmasın!

19. TahaTR

TahaTR

Gerçekten güzel ve çok faydalı bir paylaşım..Teşekkürler.. em34:

20. uyarr

uyarr

Arkadaşlar bi destek olurmusunuz 2 nci sayfada Neverlander abdullah arkadaşımız çim yoğurt kabına koymus balıkları illa içim olması lazım :) saka arkadaşlar
    böyle bir kaba koyduktan sonra kaç gün bekletiriz balıkları çünkü ben beyaz kaba koymayı düşünüyorum ama fılıtre hava oksijen bişey ekleyeme üstüne.

ve birde balıklarımın ne zaman doğuracağını tahmin edemedim kıç tarafında siyah nokta büyüyüdü karnıda büyüdü
    bu beyaz kaba en fazla kaç gün bekleteyim
    saygılar

Sayfayı Paylaş