1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Balıklarınızın ne zaman doğuracağını zamanla anlayabilir hale geleceksiniz.Bence ilk önce balığınızı gözlemleyin,ondan sonra bu yöntemi kullanın.Balığın o kapta 3 günden fazla kalması uygun değil.

2. radenko

radenko

Balığın ne zaman doğuracağını tahmin edemiyorsanız bu sıcak havalarda bu yöntemi hiç denememek daha faydalı olacaktır. Yavrulukta almanız daha iyi olabilir.

3. uyarr

uyarr

Dün iki tane dişiyi sabah a kadar koydum beyaz kaba tık yok diyorya abdullah hoca valla bizimkilerde de tık yok.....

Bu ikiden hariçç

Arkadaşlar dün akşam eve gittiğimde tank ta 4 tanee yavru buldum ama kılıç kuyruktan mı yoksa lepisteslerden mi bilemedim.
    5 tane dişi var hepsininde karnı şişti hangisi doğurdu anlayamadım zaten bir çoğu yenmiş.Bu ilk yavru alışım benim heycan panik şaşırdım yavrulukta yoktu elimde şimdilik idareten bi şeklide tank ta duruyorlar tül süzgeç içinde yavruluk a ayıracam bu akşam
    Ama öbür dişileri ne yapayım başka bir yavruluk a ayırayım mı. Sabahtan akşama kadar evde kimse olmuyor sabah doğursalar akşama yenmiş bitmiş olur.
    Tül yavruluk var ama tank a büyük gekiyor dişiler ve yavrular için ne yapayım akıl verin ama başka bi tank demeyin onu yapma şansım yok

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Balığı kovaya al .Ş.

5. yusufk14

yusufk14

Ya arkadaşlar bu sistemi platyler için de uygulayabilir miyiz?

6. skoca

skoca

Bu sorunun yanıtını ben de merak ettim bakalım arkadaşlar ne diyecek. :)

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sorunun yanıtı başlığın kendisindedir, konu akışı lepistes üzerine olsada başlık canlı doğuranlar üzerine açılmıştır.

8. yusufk14

yusufk14

Teşekkürler bu yöntemle ilk yavrularımı aldım.Yaklaşık 30 tane lepistes yavrusu... :basardim:

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    hayırlı olsun .Ş.

10. yusufk14

yusufk14

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. :cicek:

11. Desert Falcon

Desert Falcon

Bu beyaz kap yöntemini uyguluyorum.Beyaz yarım litre kadar su alan demir bir yemek kabına koydum balığı :D Anlayamadığım nokta ise renkler ışık sayesinde yansıtılırlar biz üzerini kapatınca beyaz renk diye birşey kalmayacak böyle olunca her hangi bir kap ta koyulabilir diye düşünüyorum ve soruyorum.Bu kaba bir tane daha dişi lepistes koyabilirmiyim o da doğuracak ...

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tek koymanız iyi olur.Önce doğuranın yavruları yenebilir.Kapağın ağzını tam kapamıyoruz.Küçük bir yerden ışık gelecek şekilde açık kalıyor.

13. Desert Falcon

Desert Falcon

Teşekkür ederim çak:gif

14. yusufk14

yusufk14

Arkadaşım demir kaba koyarsan tabi ışık almaz çünkü demir opaktır.Plastik yoğurt kapları ise yarı saydamdır az da olsa ışığı geçirirler..

15. yasinugur

yasinugur

Öncelikle hepinize merhaba.

Anlatmış olduğunuz beyaz kap yöntemiyle yaklaşık 200 yavru balık elde ettim. Fakat kafama takılan bir nokta var. Yavrular ne olacak? Sizce yeni bir akvaryum alıp ona mı koyayım. Yoksa kavanozda beslemeye devam mı edeyim? Yavrularımın hepsi birbirinden güzel ve hiç birini kaybetmek istemiyorum. :(

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Öncelikle hoşgeldiniz, yavruların çabuk büyümesini istiyorsanız ayrı akvaryum daha iyidir fakat kendi hallerinde yavaş büyüsünler problem değil diyorsanız yenmeyecek kaar büyüyeni akvaryuma koyabilirsiniz, hayırlı olsun.

17. yasinugur

yasinugur

Teşekkür ederim bilgilendirmen için. Birde yavruların daha sağlıklı olması için neler yapabilirim?

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yeni bir akvaryum al ama cama cam olacak tabanda kum kullanma, bir tane pipo filtre koy içine devamlı çalışsın ve her gün %20 su değiştir, yavruları artemia ile besle biraz büyüyünce kaliteli yemlerle besle, boy atmış olan yavruları ana tanka koy ufaklar daha çabuk büyürler böylece çak:gif

19. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    +10

20. yasinugur

yasinugur

Teşekkürler. :)

Sayfayı Paylaş