1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 2 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ

merhabayın aranıza yeni katıldım daha önceden 1m akvaryumda jopan onları bırakıp lepistes we 50cm akvaryumdada ciklet türü balıklar beslemiştim şimdi yeniden başlamak istiyorum.
    hayalimdeki şey şu 40 cm civarında bi akvaryum alıp 3 dişi 1 erkek lepistes koyup bol bol yavru almak istiyorum.ama canlı bitki istemiyorum aslında istiyorum ama bütçem kısıtlı . fakat akvaryumda lepistesleri doğurduğunda yavrularun saklanacakları bir yer yok rafyayı okudum forumda fakat sağlıklı olmadığını düşünüyorum plastik bitki düşünüyordum ama malesef ondada sorun olur demişler ne yapmam gerek akvaryum 40 cm boyunda akvaryumcuda bi kampanya başlamış :)
    40 cm boyunda bi akvaryum , kum , 4 adet lepistes weya japon balığı , 1 adet mavi bi kutuda ilaç wardı adını hatırlamıorum , filtre ama şelale şeklinde => bunların hepsi 39 TL :) filtre hoşuma gitmedi ama bütçem 50 TL olduğu için yapıcak bşy yok :) bide ısıtıcı wardı atman oda 10 TL idi yani 49 TL ye hepsi tamamlanıyor sizce fiyat uygunmu ? bence uygun :)

!!!!!!!!!!! birde hamile başığın beyaz kaba alınması söylenmiş mesela ben balığı aldım diyelim 1 hafta geçti bunu beyaz kaba koydum bu kapta filtre we ısıtıcı yok balık nasıl yaşacak ? ? ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eğer akvaryumunu bırakıcak akradaş warsa benimle iletişime geçebilirmi ? ( ücretsiz wericek warsa bende o parayı bitki we balıklara harcarım ) yada ücretsiz bitki wericek arkadaşlar warsa iletişime geçsinler ....
    yanıtlarınızı9 bekliyorum...

2. thegameyou

thegameyou

Yazmış olduğunuz makale daha çok kişiye faydalı olsun diye akvaryum.comda paylaşmak istiyorum altına alıntıdır diye yazacağım...Saygılar

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Makalelerimizin daha çok kişiye ulaşması bizim için uygundur ancak zaten arama motorunda konularımız ön plandadır ve ihtiyacı olana ulaşmaktadır.

Bu konuda anlayışınıza sığınıyoruz ve sizden yayınlamamanızı rica ediyoruz. Bu tarz makalelerin altında alıntı yazısı değil bağlı bulunduğu sitenin linkini eklemek gerektirir. Etik ancak bu şekilde yerini bulur. Ayrıca her platform buna layık olmayabilir.

Sevgiler...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Sayın thegameyou ...
    Zaten daha evvelden paylaşımı kopyalayıp başka platformlara taşımışsınız buraya gelip sormanın alemi nedirki ?
    İzinsiz bir şekilde paylaşımı yapmışsınız zaten üstelik ne olduğunu bile bilmediğiniz bir yöntem üzerine, aslında konunun muhatabı Abdullah bey'dir o daha uygun konuşurdu sizinle aslında ama neyseki buralarda değil ağla:

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Akvaryum.com'da 3 gün süre ile banlandığım için arkadaşa gerekli hatırlatmayı yapamadım... Banım kalkar kalkmaz bu içten ve dürüst ancak yeteri kadar aydınlatılmamış arkadaşı değil de orada güya yorum yapmış bir arkadaşı fena benzetip kendimi tamamen banlatacağım...

Bu arada MİLLİ -olmuş- OLDUM... :D

6. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Hocam ben izniniz olmadan konuya dahil olmuştum.

Umarım sevgili büyüklerimi kırmamışımdır çılgın: :D

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Bakayım ne demişsin ona göre bir ceza düşünürüz sana...

Baktım geldim... Eline sağlık çok güzel yazmışsın...

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Haberiniz olmadı sandım hocam. Oysa ki başka konular varmış...
    Bu konuda Emrah Abimin başının etini yedim. Kendisinede sabrı için teşekkür ediyorum :)

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sağolasın Türkerciğim...

Emrah'ın yazısını görünce ben de gidip baktım... (Çaktırma birşeye bakmak için misafir olarak portala girmiştim de o zaman gördüm yazıyı...)

Valla alan arkadaşın hareketi çok masumane... Ve kendisi de -eğer sen uyarıp da buraya yazdırtmadı isen- dürüst... Ama malum forumun üyelerinde izan eksikliği var... Hadi biri kasıtlı olarak o yorumu yapmış çünkü yazının benim olduğunu biliyor... Diğerleri senin de orada çok iyi belirttiğin gibi konunun amacını anlayamamış... Sanki biz 200 lt bitkili tankı olanlara da "beyaz kap" önermişiz gibi yazmışlar... Ne diyeyim?... Bu kadar izana hobiden o kadar nasip...

Tabii bize de ders oldu... Başka bir başlık altında adamları bir de uyarmaya çalışıyorduk doğadan bitki toplanıp satılıyor diye... O zamanda bu DERECİ arkadaşın bitkilerini alanlar bizi dövecekti... Neden? Çünkü arkadaşlar bizim DERECİ'nin sattığı her bitkiye laf söylediğimizi sanmışlar... Nasıl sanmışlarsa... Çünkü hangi bitkilerin toplama olduğunu açıkça yazıp resim de koymuştum...

DERECi tabirine de bayıldım... Sen biliyorsundur bu tabirin nereden geldiğini... ;) Mesajını gördüm çünkü... :)

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Kesinlikle hocam. Kendisi genç ve araştırmayı seven bir hobici sanırım. Onun dürüstlüğünü sorgulamak bana düşmez.

DERECİ'nin namı bayağı yürüdü hocam güzide ilimizde :) Bilmiyorum niçin medet umarlar böyle şeylerden...( umarım medet ummak uygun olmuştur. Bu aralar kelime ve kelime gruplarının anlamlarına biraz takılıyorumda :bilmem: )

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Medet ummak olmamış... Ama neyse... :D

Umdukları "medet" heralde sahte itibardan da daha kötü... Direk duygusal...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  12. Toprak Akalın

Toprak Akalın

Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    Peki bir sorum olacak. Ben hamile lepistesimi buraya koydum, hangi zaman aralıkları ile hava vermem gerekiyor?

13. Toprak Akalın

Toprak Akalın

Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    30-40 adet yavru aldım bu yöntemle. Teşekkürler. :)

14. cintwiz

cintwiz

İsim:
    can ozturk
    Cevap: Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Bilgilendirme için teşekkürler.

15. Kemal Kardaş

Kemal Kardaş

İsim:
    Kemal Kardaş
    Cevap: Canlı Doğuranlarda "Doğumhane"lerin Kıyaslanması ve Yeni Öneri "Beyaz Kap"

Neden balığı stresi sokup erken doğuma zorluyorsunuz ki ?
    Erken doğum yapan balık zaten bitkin ve vucutu deforme olarak doğum yapacak dır ve zamanla yıpranacaktır. Zaten ortalama 30-40 günde bir doğum yapan bir balık. Biraz sabrederek normal doğum yapmasını sağlamak hem daha fazla yavru hemde hem anne balık hemde yavru balıkları için sağlıklı olmalarını sağlar. Tekrar söğlüyorum sakın erken doğum yaptırmayın yazıkdır günahdır.

Sevgi ve saygılarımla.

16. erensarac

erensarac

İsim:
    eren saraç

öncelikle emeğinize sağlık ama benim bir sorum olacak.bildiğim kadarıyla canlı doğuranlar ısı değişimine cok duyarlı.1 derecelik farklarda bile hasta olabiliyorlar.doğum için ayıracağımız balığın suyundada 10 dereceye kadar değişme olabilir.bu sakıncalı değilmi?

17. Ankaraguclu

Ankaraguclu

Yer:
    Ankara
    İsim:
    Miraç küçükerdem

Abdullah abi ellerine sağlık dert görme abi vallahi zevk alarak okudum.

18. MOVACIKLI

MOVACIKLI

İsim:
    Mustafa ovacıklı

Abdullah bey emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Keyifle okudum.

19. erensarac

erensarac

İsim:
    eren saraç

Çok faydalı ve güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim. Fakat bir konuda çelişkiye düştüm. Canlı doğuranlar ısıya cok duyarlı balıklar. Bu teknikte beyaz kaptaki suyun ısısı en az 10 derece düşmez mi ?

20. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY

Kışık oda sıcaklığı sabit bir yerde kaloriferin yanına ama kalorifere değmeyecek şekilde konulanilir kap. Yazın sorun olmayacaktır.

Sayfayı Paylaş