1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı Doğuranlarda En Etkili İlaç - Ürün

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde MR_EREN tarafından 25 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Babamın şans eseri keşfettiği bu sırrı yazmayı hiç düşünmüyordum, ancak internet dünyasında akvaryum konulu paylaşımlarımdan hala ders almadım...

Çünkü bir akvaryum meraklısının aldığı balığın ölmesinin yaşadığı sıkıntıyı senelerce çektim...
    Şu an dahi elimde yüzden fazla balık olmasına rağmen bir balığım ölünce, canım sıkılıyor...

Neyse, ben gene bir keşfimi yazayım...

Bu ilacı akvaryumda uygulayan ilk insan babamdır.
    Dozaj ayarlarını ise babamla beraber bulduk...

Sizlerden istirhamım, evvelimde yaptığım çeşitli ilaç paylaşımlarımda-akvaryum tecrübelerimde olduğu gibi önceleri bin türlü laf edip sonra HAKLIYMIŞSIN dememenizdir.

Bu arada şunu belirtmem lazım ki, diğer ilaç paylaşımlarında olduğu gibi bunu akvaryumda ilk uygulayan kaleme alan benim!
    Lütfen kimse sahiplenmesin....

İlacın Adı: Neo-Terramycin
    İlacın Bulanabileceği Yerler : Eczaneler ve veterinerler
    İlacın Dozaj Ayarlaması : Akvaryumunuza ve balık sayınıza bağlı olarak alıştırma döneminde toz haline getirdiğiniz yeme 1 çay kaşığı bu ilaçtan katın, karıştırın...İlerleyen dönemlerde 0-100 litre arası akvaryumlarınızın suyuna 1-2 çay kaşığı arası katabilirsiniz.
    İlacın En Etkili Olduğu Yem Çeşidi : Karides kurusunu havanda ezin ve içine 1 çay kaşığı (Tepeleme olmasın! Normal ölçüde olsun) bu yemi katın.
    İlacın Özellikleri : A vitamininden K vitaminine ve çeşitli minerallere dek tüm hepsi mevcuttur.Balıkların gelişmesini ve renklenmesinde de önemli rol oynamaktadır.Ayrıca içerdiği terramisin ve sülfat ile tüm balık hastalıklarını yok etmektedir (Kabızlık hariç...Kabızlık için badem yağı en etkili ilaçtır).
    İlacın Yan Etkileri : Hiçbir yan etkisi yoktur. Yeter ki, ölçüyü kaçırmayın.
    İlacın Balık Tarafından Beğenilme Oranı : İlaca alışma döneminde karides kurusu içeren tüm yemlerde severek bu tozu oral yolla almaktadır.İlerleyen dönemlerde ise tek başına dahi bu tozu yer.
    İlacın Fiyatı : 7-8 ytl arası
    İlacı Saklama Koşulları : İlaç poşetini buzdolabında saklayınız....Yeme karıştırdıktan sonra ise, yemi kapalı bir kutuda muhafaza ediniz; vitaminlerin ölmemesi açısından.

İlacın İçeriği

brkfrt bunu beğendi.
  2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: Canlı Doğuranlarda En Etkili İlaç - Ürün

Eren Hocam, bu ilacı yalnızca kabızlık harici diğer tüm hastalıkların olduğu dönemlerde mi, yoksa normal zamanlarda balıklarımız sağlıklıykendemi kullanmamızı öneriyorsunuz? Bence denemeye değer, bir paylaşım. Teşekkürler.
    Saygılar...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu ilacın içeriğine baktığımızda, aslında ilaçtan çok vitamin olduğunu görüyoruz. Bağışıklık istemine güç katacağı içeriğinden düşünülebilir. Zaten yaşanmış olan tecrübeyi hesaba katarsak, Eren, bize bu ilacın veya vitaminin kullanımından sonra balıkların daha dayanıklı olup olmadığını anlatırsa, daha açıklayıcı olacaktır.

Paylaşım için ellerine sağlık Eren.

4. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Mehmet Hocam, bu ürünü her daim güvenle kullanabilirsiniz.
    Tabii dozajını kaçırmadığınız sürece...

Ben dükkandaki japonlara, evdeki canlı doğuranlarıma ve piranalarıma kullanıyorum.
    Yeni doğan 1 günlük lepistes yavrusuna bile bu tozu karıştırdığım yemi veriyorum...

Özetle hiçbir yan etkisini görmedim, dahası faydasını gördüm fazlasıyla...

Temel Hocam, ilaç hem vitamin hem antibiyotik.Normalde ineklerde, koyunlarda, kuzularda, tavuklarda ve güvercinlerde kullanılan bir ilaç... Bu hayvanlarda da tıpkı balıklarda yaptığı etkiyi yapıyor. Yani hem hızla büyümesini hem de hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlıyor...

Size şunu diyim, Babam Akvarist Olursa köşesine yazdıklarımın hiçbirisi abartı değil...

Misal Japon balıkları babamın çeşmeden yaptığı tam su değişimi ile 5 dakikada 10 derece ısı farkına maruz kalıyorlar ama ne beyaz benek oldular ne de öldüler...Dahası koç gibi oldular...

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Nihayet o gizli formul.Eren hocam bilgi paylaştıkça güzeldir ;)

Yarın yada daha sonra alıcam bu ilacı yavrularda deneyeceğim balakılm gelişmelerini nasıl etkileyecek...

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Eren Hocam,yarın kesin bu ilacı almak şart oldu.

7. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Hocam bu tür tecrübeleri duydukça, okudukça bir an önce denemek istiyorum. En kısa zamanda gerçekleştireceğim bu işi.

Benim iki sorum olacak... 30 ve 70 litrelik iki adet canlı doğuran akvaryumumda bitkilerde mevcut. Bu ilacın vitamin ve çeşitli mineralleri içerdiğini göz önünde bulundurursak bitkilere faydaları/zararları söz konusu olur mu?
    İlacın içeriğinde büyümede etkili olduğu yazıyor.Yeni doğan yavruları bir süre sadece bu ilaçla beslemek yanlış olur mu? Tabi kabul ederseler...

Saygılarımla...

8. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Türker sağolasın.Önemli bir noktayı es geçmişim hatırladım sayende...

Bitkili akvaryumlarda bitkiyi öldürüyor bu ilaç.
    Nedeni de içindeki sülfat ve teramisin maddesi yüzünden.

Ben 1 günlük lepistes yavrularımda dahi bunu kattığım yemleri (Örneğin karides ezip toz haline getirdiğim kurusu) kullanıyorum. Hiç bir zararını görmüyorum...

9. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Hocam akvaryumda bitkiler olduğundan şöyle bir şey yapsam,
    Yavruları akvaryumdan ayrı bir yere alsam ve bu ilaç takviyesini orda yapsam. Yemi ve ilacı tamamen tükettikten sonra balıkları tekrar akvaryuma alsam sorun olur mu? Günde 3-4 yemleme yapıyorum azar azar ama bir defa bu şekilde yapsam sorun olur mu? Balıkların her gün bir kere ordan oraya taşınması sorun olur mu?

Saygılarımla...

10. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Onun yerine 20 liraya bir yavru akvaryumu alsan daha iyi olmaz mı Türker :) ;)

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Doğru Hocam :) eve kaçak sokmam lazım ama onu =)

12. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Kaçak mı :D

Annene şöyle de "Bu kaçıncı akvaryum yeter bee balıkçı mıyız biz. Buna para mı ödedin" derse...

-Bizim bir Eren abi var 12 tane akvaryumu var. Ona uydum anne.Kanıma girdi. Hem ne var yani ne olacak ki 1 akvaryum daha...

(Ben 12. akvaryumu şu bahane ile yaptım 5-6 ayda :
    -Eroinman değilim. Serseri değilim. Kopuk değilim. Ayyaş değilim. Bir hayvan sevgim var... Ne var yani hayvanları seviyorum bilmiyon mu anne. Hem 12 yaşımda 6-7 akvaryumum vardı ne olacak yani. Yaşım 24 oldu, sayıyı 12 yaptım fenamı oldu)

Direkt edebiyata gir senin anlayacağın...
    Anne yüreği erkek evlada karşı zayıftır. Üç erkek kardeşiz, tecrübe konuşuyor ;)

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Eren hocam,bugün tıbbi malzeme satan yerden satın aldım aldım.Yazdıklarını aynen anlattım tabiki faydası olur dedi.Dediğine göre akvaryumu komple dezenfekten görevide görür dedi.Aynı zamanda beyaz benek,yüzgeç erimesi(bakteriyel)hastalıklarda tavsiye ederim dedi.Çok güçlü antibiyotikmiş

14. MarsOyun

MarsOyun

Teşekkürler Hocam Bende Bir Deneyeyim
    Yarın Balıkcı Arkadasa Ugrayıp balık alacaktım
    Neo-Terramycin da Sipariş Ederim

15. Yunus A

Yunus A

İsim:
    Yunus ARPAÖZÜ

Merhaba Eren;
    Tavsiyen üzerine bu ilacı aldım.
    Bu ilaca en çok ihtiyacı olan birisiyim.
    Yavrularım doğuyor ve nedenini bilmediğim birşeyden dolayı 1 hafta 10 günlükken ölüyorlar.
    Yavrularım 20 lt.lik ayrı bir tank'ta , ısıtıcı var pipo filtre var derece 27 de bitki yok kum yok cama cam bir akvaryum.
    Sormak istediğim bu ilacı yemle karıştırırken 1 çay kaşığı yem 1 çay kaşığı ilaçmı katacağız?
    Bu karışımı kullanırken ne sıklıkta kullanmalıyız?
    Hergün'mü Haftada birmi?
    İlgine ve paylaşımana teşşekkür ederim.

16. Desert Falcon

Desert Falcon

Olabilir zaten terramycin yazıyor ya yüzgeç erimeleri gibi hastalıkların iyileşmesinde yararlıdır.

17. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Yunus Bey öncelikle siteye hoşgeldiniz.

Bu ilacı 2 türlü uyguluyorum.

1)Karides kurusunu, taze pond yemi, dip yemini havanda un ufak olacak şekilde eziyorum. Ardından bu toz yemi, bir çay bardağının %75'ini dolduracak şekilde bir çay bardağına boşaltıyorum. Daha sonra 1- 1.5 çay kaşığı arası (Tepeleme değil) Neo-Terramycin koyuyor ve yemi güzelce karıştırıyorum. Ardından yemi, yemleri muhafazada kullandığım kaba boşaltıyorum.

2)Bu yöntemi yeni uygulamaya başladım.Geçenlerde ilgisizlikten ve ısı değişimlerinden dolayı balıklarımın çoğu mantar oldu. Bu yöntemi uygulamaya başlamam sayesinde, ölümler bıçak gibi kesildi...
    Isı değişimlerine bağlı olarak mantar, beyaz benek gibi hastalıklar meydana geldiğinde, önce %50 su değişimi yapıyorum. Ardından iç filtre/pipo filtre/dış filtre (Kısacası suda döngü sağlayacak bir filtre uygulaması) 'yi çalıştırıyorum ve akvaryuma çay kaşığı ile tozu, her kaşığı döktükten sonra 1-2 beklemek koşuluyla boşaltmaya başlıyorum.
    Su sarı renge ulaştığında tozu dökmeyi bırakıyorum.
    Balıklar bu suda 3 gün kaldıktan sonra, suyun tamamını değiştiriyorum...
    Balıklara, bu yöntemle yoğun bir antibiyotik tedavisi uygulamış oluyorum.

18. Yunus A

Yunus A

İsim:
    Yunus ARPAÖZÜ

Teşekkür ederim Eren'cim sizlerle olmak sizleri tanımak güzel.
    Dediklerini uygulayacağım.
    Paylaşımın için tekrar teşekkür ederim ellerine sağlık.

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Arkadaşlar küçük bir katkı da bulunmak istiyorum... Bu karışımın içinde bulunan "neomisin" sıradan bir antibiyorik değildir... Aminoglikozid antibiyotikler grubundan bir antibiyotiktir... Bu antibiyotiklerin hemen her omurgalı canlı üzerinde ciddi yan etkileri vardır... Bu yan etkiler arasında en önemlisi sinir sistemi üzerine olanlardır... Balıklarda üç önemli noktayı kapsamaktadır... Görme ve işitme duyuları ile yatay organ... Bu üçü arasında bir balık için en hayati olanı yatay organdır... Yatay organ balığın su içindeki konumunun bilgisine ulaşmaktan tutun da, yakınlarında neler olduğu bilgisini edinmesine, dengesini sağlamasına, suyun sertliği, sıcaklığı, vesaire gibi birçok konuda bilgilenmesine olanak sağlayan yegane organdır... Kısacası balığın su ile olan bütün ilikisini yatay organ belirler... Yatay organın yanında gözler bile kifayetsiz kalabilir bir balık için... Periferik sinie sistemine dahil olan yatay organ aldığı uyarıları beyne iletirken ve beyinden gelen emirleri alırken AMPA/NMDAR reseptörlerini kullanmaktadır... Bunlardan NMDAR reseptörlerine aminoglikozid antibiyotikler sahip oldukları amin grupları aracılığı ile bağlanır ve bloke ederler... Sinyal iletim yolundaki blok balığın çevresi ile olan iletişiminin kopmasına ve dengesini kaybetmesine neden olur... Dengesini yitiren balık için "ölüm" mukadderattır...

Tabii aminoglikozidlerin yan etkilerinin ortaya çıkmasının iki yolu vardır... Bunlar doza bağımlı ve dozdan bağımsız yollardır... Doza bağımlı yol, basitçe yüksek dozda kullanıldığında istenmeyen yan etkilerin kesin olarak ortaya çıktığı durumu ifade etmektedir... Yani neomisin veya başka bir aminoglikozid antibiyorik içeren hiçbir karışım yüksek doz kullanılmamalıdır... Dozdan bağımsız yol ise, daha çok altta yatan genetik bozukluklar ile ilişkilidir... Bunlardan ilkinde, aminoglikozide maruziyet sonucunda -özellikle sinir hücreleri için hayati öneme sahip olan- F-aktin adı verilen proteinlerin yapısı bozulmaktadır... Bu proteinlerin hasara uğrayan kısımlarının tekrar eski hallerine ulaşmaları için yeniden sentezlenmeleri gerekmektedir... Bu sentez işlevinde rol oynayan diğer proteinleri kodlayan genlerdeki mutasyonlar sentezin gerçekleşememesine ve sonuçta F-aktin yapısının bozulup gitmesine neden olacaktır... İkinci olarak, aminoglikozid antibiyotikler de diğer antibiyoikler gibi bakteri hücrelerinde protein sentezini sonladırma özelliğine sahiptir... Ökaryot adını verdiğimiz ve biz insanlarında üyesi bulunduğumuz canlı grubundaki mitokondriler bakterileri fazlasıyla anımsatmaktadır... Mitokondrilerin kendilerine ait DNA'ları vardır ve sonırlı sayıda olsalar bile yaşamsal öneme sahip bir takım proteinler kodlamaktadırler... Mitokondri DNA'sında meydana gelen bazı mutasyonlar bakteri DNA'sını anımsatmakta ve aminoglikozid antibiyotiklerin hedefi haline gelmektedir... Bu durumda hücrenin enerji santrali olan mitokondriler ortadan kalkmaktadır... Sinir sistemi için enerjinin önemi açıktır ki sinirsistemi en çok enerji tüketen sistemdir... Sonuç olarak, F-aktin sentezinde rol oynayan genlerde ya da mitokondriyal DNA'da mutasyona sahip olan canlılarda aminoglikozid kullanımı ciddi sıkıntılara neden olacaktır... Balıkların bizim elimizdenolmadıkça aminoglikozidler ile karşılaşma ihtimalleri olmadığından gelişmleri sırasında bu koruyucu genlerde mutasyona uğramış olma ihtimalleri bulunmaktadır... Bu nedenle önerilen ilacın çok dikkatli kullanılması gerekmektedir... Özellikle kullanımdan sonraki dönemde balıkların bir veya birkaçında denge kaybı bulgusu olan sürekli dönme, hızlı hızlı yüzme, aniden dibe dalıp yukarı çıkma gibi hareketler fark edildiğinde derhal söz konusu ilaç ya da ilacı içeren yem karışımı kesilmeli ve akvaryuma bol miktarda magnezyum ya da yapısında magnezyum ihtiva eden B -özellikle de B12- vitamini verilmelidir... (NOT: Bu başlıkta önerilen ilacın içinde B12 vitamini bulunmaktadır ancak bu daha çok doza bağımlı etkileri önlemek için konulmuş gibi durmaktadır... Genetik bozukluğu olan canlılarda bu miktardaki B12 vitaminin koruyucu etki göstermesi pek beklenmemelidir...)

Saygılarımla...

20. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

İşte budur hocam...Eczacı çocuğu olduğumdan dolayı yazdıklarınızı azçok anlayabiliyorum.Bunları dile getirdiğiniz için size çok teşekkür ederim.Açıkcası bu tür şeyleri en fazla kalfa olabileceğim ve bu işin ilmini yapmadığımdan dolayı dile getirmekten çekiniyordum.Aslında açıklamam gerekiyordu ama işte, sonuçta en fazla eczacı kalfası sayılabilirim...

Sizin mesajınızla konuda bilimsellik iyice sağlandığı için eczanede yetişmiş birisi olarak ilacın diğer (Gözlemlerim ayrıca prospektüste yan etkilerini dile getirebilirim) yan etkilerini izninizle dile getirmek istiyorum :

Aşırı doz kullanımında içerisindeki neomisin sülfate maddesinin diğer bir yan etkisi canlılarda karaciğerde deformasyona (Nedenini Abdullah Hocam dile getirdi, kendisine tekrardan çok teşekkür ederim), ayrıca D3 ve  Kalsiyum Pantenot maddeleri kemiklerde kireçlenme oluşumuna (Balığa etkisi şu : Doğum sonrası kamburlaşında,yeniden hamile kalınca düzelme olmuyor), Oksitetraksilin HCI maddesi ise bağırsaklarda üretilen K vitamini üretiminin ciddi deformasyonuna (Zaten ilaçta bu yüzden K vitamini var) ve de zamanla virüslerin bu etkin maddeyi tanıyarak hastalığın sona erme durumu uzamaktadır.
    Diğer bir önemli nokta ise şu, E vitaminin balıkta aşırı birikimi neticesinde kuyruk çaplarında balığın vücut orantısına nazaran taşıyabileceğinden büyük büyüme meydana gelmektedir...

Sayfayı Paylaş