1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı domates arka fonlu akvaryum

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde Neverlander tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Projenin adı: Canlı domates arka fonlu akvaryum

Malzemeler:
    Özel yapım akvaryum (Detaylar için resimlere bakınız)
    Domates (Solanum lycopersicum) bitkisi ya da tohumu
    Bu bitkiler için uygun toprak ve gübre

Bir keresinde arka fonu canlı/yaşayan toprak üstü bitkilerden oluşan bir akvaryum kurmak istedim. Akvaryum imalatçısı verdiğim ölçüleri yanlış okuyup canlı toprak üstü bitkiler için çok dar bir alan bırakınca bu projeden soğudum. Ama madem böyle bir proje geliştirmişim bari ben de “DIY Yarışması”na katılayım dedim. :D

Öncelikle bize lazım olan aşağıdaki resimde görülen gibi özel bölmeye sahip olacak şekilde yapılmış bir akvaryum. Özel bölme uygun boyutta kesilmiş iki camın birbirlerine 90 derece açı ile birleştirilip tabana yapıştırılması ile elde diliyor. Tabana ve birbirlerine yapıştırılan camlar sayesinde arka bölme akvaryumdan izole ediliyor ve akvaryum ile arasında su/toprak geçişi engelleniyor. (Not: Özel bölme turkuaz renkte ve önden, yandan ve üstten görünüşlerde tuğla desenli olarak gösterilmiştir. 3 boyulu görünüşte ve diğer resimlerde akvaryumun özel bölümünün yanındaki boşluk şeklin net anlaşılabilmesi için bırakılmıştır.)

Daha sonra özel bölmeli akvaryumun büyük kısmına gerektiği gibi akvaryum kurulumuna başlanır. Özel olarak ayrılmış bölgeye de uygun toprak ve gübre yerleştirildikten sonra domates bitkileri dikilir ya da tohumları ekilir. Bitki ya da tohum konmuş olmasına göre gerekli bakımlar yapılır. Zaman içinde bitkilerin/tohumların büyümesi ile arka fonu her gün değişen/gelişen bir akvaryum fonu sağlanmış olur.

Tohum ektiğimizi düşünürsek zaman içinde özel akvaryumumuzun görünüşü A şeklinden B şekline doğru değişim/gelişim gösterecektir.

2. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Ah keşke gerçekleştiripte öyle yayınlasaydın valla süper bir fikir,gerçektende çok hoş olur,herhalde sadece domates değil başka bitkilerlede bunun açılımını çoğalta biliriz,benim aklıma yattı hatta benim aklımdan şöyle bir şey geçti canlı bitki filan değil ince bir cam katman bırakılır içine boyalı su, kum, ince kaya, süper arka fon oluşturulabilir Tebrikler Abdullah kardeşim.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Nurullah Bey, benim aklımda da başka bitkiler vardı... Yarışma için domatesi seçtim hani meyvası dolayısı ile kontrast oluştursun ve çizimde kendini ve benim amacımı net bir şekilde gösterebilsin diye... Sizin fikriniz de çok hoş doğrusu...

Neyse bir gün bu tip bir akvaryumu adam gibi yapabilecek birini bulup tekrar deneyeceğim inşallah...

Saygılar...

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah Hoca'm yarışmaya katılan paylaşımları böldüm bugün, dıy katagorilerine taşıyacağım. Daha evvel belirttiğim gibi, tüm fikirler değerlidir ve üzerine yorumlar yapılmalıdır. Gelişimin bu şekilde olacağını düşünüyorum.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş