1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı kaya aldım.

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde lcturkey tarafından 15 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Bugün edirnedeki bir akvaryumcudan 5 yıldır akvaryumunda olan 6 kilo canlı kaya aldım.Hepsinin üzerinde coralin alg kaplamış durumda kilosunu 9 dolara aldım biraz pahalı geldi ama akvaryumdan çıktıktan 10 dakika kadar sonra akvaryumuma koyabilmem almama neden oldu işte resimleri.Kayaların üzerinde yıldızlar filan var ve birde kolları olan bir canlı aptesia'ya benzettim ama bilmiyorum.Ustalarımız baksın eğer zararlıysa icabına bakarız :)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aptasia galiba Levent, kolları kalın geldi biraz bana ilk bakışta. Cüce ama çok yayılan bir anemon türünede benzettim aynı zamanda. Sen aptasia fotoğrafları ile karşılaştırırsan daha iyi anlarsın. Diğer başlıkta düşüncemizi yazdım: Kayaları almakla çok iyi yaptın. Akvaryumda uzun süre kalmış kaya oturmuş ve temiz demektir. Böyle böyle dekoru oluşturacağız işte. ;)

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi şimdi o canlının üzerine plastik bir kablo ile dokundum kolları ile kabloyu yakalıyor sanki ama kaçmıyor.Çok kolay şekilde öldürülebilir bu durumda ama emin olamadım aptasia mı değil mi diye.Kayanın başka bir yerinde vardı çok ufak birşey dokununca içeri kaçtı.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent iyi yapmışsın, Aptasia değil o. Cüce anemon türü, çok hızlı yayılan bir tür. Herkes istemiyor ama ben zararlı olmadığını söyleyebilirim. Tercih senin. Ama kesin aptasia değil. Çünkü aptasia daha yaklaşmadan içeri kaçar. Tahmin ettiğim gibi cüce anemonlardan.

İçeri kaçan aptasiadır muhtemelen. Ona önlem al istersen. ;)

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi suyun tuz yoğunluğunu arttırmamıştım ben yani hiç tuz ilavesi yapmadım şuanda tuz yoğunluğu 1020 civarında sence tuz eklemeye başlayım mı ? Birde sen nutrafini kayaları koyunca ekleyeceğiz demiştin ekleyim mi sence şuanda ?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tuz yoğunluğun hemen ekleme yapacak düzeyde değil. Bence tuz yoğunluğu ile hiç oynama. Sadece önümüzdeki 3-4 buharlaşma ile eksilecek olan suyu tamamlayacağımız tatlı suya bir avuç veya az daha çok şekilde ilave ederek karıştır ve ekle. Kısaca hiç acelemiz yok yoğunluk zaten normal. ;)

Nutrafini daha sonra ekleyeceğiz demiştin diye yazmışsın...Düzeltme yapalım ben bu ürünü ne kullanırım ne de tavsiye ederim. :bilmem: Ben kalsiyum ekleyeceğiz demiştim. ;)

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    o zaman karıştırdım temel abi :) okan söylemiş olabilir.Kayalar ile birlikte ufak bir domates anemonu gelmiş onu beslemem gerekiyor mu ? Ne ile besleyebilirim ?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Karidesi kabul eder ve zaten rüşveti vermezsen hayatta açmaz. Gece ışıklar kapanınca açar ve avlanır. Diğer anemon türleri gibi ışıkla beslenmez bizim anemonumuz. Tuhaflığımız anemonumuzdan belli. :F

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    temel abi az önce aptasia'yı hallettim :) kayayı çıkarıp deliğinin üzerini sıcak silikon ile doldurdum :) çıksında görelim bir daha :) Kayaların üzerine ufak ufak kurtçuklar çok ufak kırkayak gibi birşey gördüm.Çirit atıyorlar üzerinde :)

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğal hayata müdahale etmeyelim, akvaryumdan elimizi ayağımızı çekelim. Kendimizi de üzmeyelim bizi de. öp:

11. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent hayırlı olsun kardeşim kayaların gerçekten güzel seçim . Temel abininde dediği gibi müdahale etme bende önce bir kac aptasil çıktı sonra yıldızlar onu haletti birde baktım yıldızlar çoğalmaya başladı sonra yengeç çıktı bitane yıldızları halletti sen kendi haline bırak o kendi yolunu bulur . Nutrafini sonra kullanmanı ben söylemiştim baya bi değişiklik olmuştu benim tankta . Bu arada suyun ph sını merak ettim ne durumda ...

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    okan sağolasın,

test almadım henüz o yüzden test yapamıyorum.

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Okan, Nutrafin önermiş olmanda sorun yok yanlış anlaşılmasın. Senin fikrindir ve kullanılan doğru bir üründür. Ama bana hitap etmez ayrı konudur. Tecrübe etmedim ve araştırmadım da. Belkide çok iyi bir üründür. Açık konuşmak gerekirse mesajlara bu önerilerle katılmanız bizi daha çok mutlu ediyor. Farklı öneriler ve yorumlar daha iyi gelişim demektir. ;)

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar domates anemonuna dondurulmuş karides mi vereceğim ? Karides alırken dikkat edeceğim birşey var mı ?Yoksa ne verirsen yiyen bir canlı mı :)

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dondurulmuş karides olur, kalamar olur, balık eti olabilir. Ne verirsen yiyen bir canlı değildir. Domates, patlıcan ve biber yemez. :F

Sayfayı Paylaş