1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlı yem mi beslenen canlı mı

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 3 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki canlılar artemiaya benziyor, fakat renkleri çok güzel ve boyları daha büyük. Dün yerli bir toptancımızda gördüm, tam soracaktım nedir diye balık alma telaşından unuttum. Aslında tam bu fotoğraftakiler mi bilemiyorum. Ama muhtemelen aynı canlılar. Karidese benziyor, ilgimi çekti sizinle paylaşmak istedim.

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi eğer bunlar canlı yemse atalarımız '' yemede yanında yat '' ata sözünü bu canlılar için söylemiş olabilirler haha:

3. stablizer

stablizer

Peki boyutları nasıldı abi gördüklerinin?

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bana oldukça iri artemia gibi geldi yada başka bir çeşidi.. Ama karides değil.. Kuyruğuda benzemiyor antenleride yok.. Büyük balıkları beslemek için yetiştirilmiş artemia olmasın ??

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, toptacıda diğer balıklar gibi kendilerine ayit bölümde satılıyorlardı. Boyutları 1,5, 2 cm cıvarı. Hakan'a yarın telefon açacağım bunlarla ilgili. Bakalım neymiş.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi belkide amano karidestir

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Alakası yok Emrah. Artemiaya çok benziyen ama renkli bir canlı. Yarın artık öğreneceğim. Ben de durup durup neler çıkarıyorum. :cekingen:

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Merakla bekliyoruz hocam bakalım bu canlı neymiş?

9. tolgacetin72

tolgacetin72

Fairy Shrimp denilen bir canlı olabilir. Aynen Artemia gibi ama tatlı suda yaşıyor. Uzakdoğuda ve ABD de kuru yumurtaları satılıyor, tatlı suya koyuyorsunuz sanırım 1 gün sonra yumurtalar açılıyor. Benim araştırırken internette gördüklerimin kuyrukları kırmızıydı, Temel Beyinkiler de kırmızı, aynı canlı olabilir diye düşündüm..

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    2 resimde karşılaştırılırsa kesinlikle aynı gibi gözüküyor.. Tolga bey buldu aradığımız canlıyı.. :) Ama karides denmesine şaşırdım hiç karideslere özgü bir yapısı yok.. Aynı olgun artemia gibi.. Karidesgillerdense o ayrı tabii..

11. tolgacetin72

tolgacetin72

Ben bunlara hasta olmuştum adeta, çünkü tatlı suda üreyebiliyorlar. Bulabilseydim bir akvaryum ayırabilirdim kendilerine :) İzmirden biri İzmir civarındaki doğal tatlı su havuzlarında bunlardan bulduğunu söylemişti ama hiç araştırma imkanım olmadı.

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla hem yerim yok hemde karides ve türevlerinden açıkçası sıkılmaya başladığım için pek ilgimi çekmiyor ama balıkları beslemek için düşünülebilir dersem kızmazsınız bana heralde :)

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben bulabilsem gammarus üreteceğim ama bulamıyorum

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Zamanında araştırırken denk gelmiştim bunlara.Bazı ilginç insanlar bunları besliyor.Temel Abi'nin gösterdikleri biraz fazlaca yosun yada siprulina yemiş o kadar :D Fairy shrimp (tatlısu karidesi)

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Akvaryumda üreyebiliyorlarsa güzel bir canlı yem olur bunlardan. :)

Eskiden çok daha güzel canlı yemler buluyordum fakat burdan yazarsam topa tutarsınız beni diye yazmıyorum. Özellikle abdullah hocam topa tutar beni Valla. ateş: :D :D :D

Ben tahmin edebiliyorum senin ne kullandığını ;) ama merak etme o senden daha marjinal bu konuda :D

16. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bu yemin türü fairy shrimp bu balığın yemin geyet kolay yumurtaları satılıyor. Hemen hemen her balıkcıda vardır. Suya döküyorsun 2 gün sonra çıkıyor yumurtadan 1 haftalıkken atıyordum balıklarıma. Cikletler için sindirimi çok kolay. Bunun yanı sıra isalliği geçiriyor. Ayrıca hızlı büyümede katkılı. Damızlık balıklar için ideal bir yem.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bravo Mert tebrikler. Ama ben ilk defa satıldığını gördüm açıkcası.

18. tolgacetin72

tolgacetin72

Yani Türkiyede yumurtaları satılıyor mu? Ben almak isterdim eğer satılıyorsa kargo ile yollamanızı rica edebilirim sizden.

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben isaktan hatırlıyorum sanki fairy shrimpi taylandtan killifishlerle beraber gönderiyolardı diye hatırlıyorum

20. tolgacetin72

tolgacetin72

Evet yurtdışında var. e-bay diye bir sitede rastlamıştım, olmazsa ordan alabilirim, sağolun, teşekkürler..

Sayfayı Paylaş