1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canlıdoğuranlar için en etkili RENK YEMİ

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    slm arkadaşlar.
    Canlıdoğuranlar için en etkili RENK YEMİ hangisi olur? Kırmızı biber dışında?

Sera san var? piyasada onun dışında kullanan arkadaş var mı?

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    İçerisinde karoten bulunduran herhangi bir yem olabilir...

3. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Kırmızı biber mi?! huh:

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Renklendiricili yemlerin içine testosteron yani erkeklik hormonu konulmaktadır genel olarak... Canlı doğuranlarda cinsiyet değişiminin yönü dişiden erkeğe doğru olduğu için testosteronun bu canlıların cinsiyet değiştirmesinde rol oynaması kaçınılmaz gözükmektedir... Bence doğal karoten içerikli besinler kullanılabilir Cem'in dediği gibi... Ancak hazır yemlerden uzak durulmalıdır...

5. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    SERA SAN ve SERA RED PAROT

bu iki yem renklendirici sanırım. kullanan var mı arkadaşlar.

bir de pahalı olan bi yem var: NL Spectrum Thera+A 80 Gr

6. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    nedir bunlar?

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Turuncu ve kırmızı meyve ve sebzeler... Örneğin havuç, kırmızı biber...

8. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Kırmızı biber olayı anlayamadım? huh: Yedirsek balıklar akvaryumda deliye döner! :D

9. baksu

baksu

İsim:
    Bahadır Aksu
    Uğur Bey,kırmızı bibere şaşırmış olduğunuzu görüyorum.Ancak kırmızı biber balık yemlerinde ve kanarya besiciliğinde kullanılan bir besindir.

10. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Doğrudan verilmiyor yani... Oh be! İçim rahatladı. Birden nasıl veririm! huh: diye düşünmeye başlamıştım. :cekingen:

11. Sarayalti

Sarayalti

İsim:
    Fatih Görgülü
    Kırmızı biber genelde acı değildir. Doğrudan da verilebilir. Neticede bir sebze. Ben hiç denemedim ama. ;)

12. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Fakat birçok şey bize göre zararsız olsa da, onlar için ölümcül olabiliyor!

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık beslemesini çok severim, hobinin en çok zevk aldığım yanlarından biridir. Özellikle balığı alırken elden yem yemesini hedeflemişsem bu yönde ilgimi alakamı esirgemem ve genelde de başarılı olmuşumdur. Kırmızı biberin renk faktörüne etkisi bilinmektedir. Ev yemlerinine ezilerek katılmaktadır. Benim beslediğim büyük balık türleri gibi elden yem alan balıklara küçük parçalar halinde de verilebilir. Platformlarda balık yemleri ve beslenmeleri üzerine tartışmalar, konuya sadece düz bakanlar, konuyu hatta kısır döngüde yürütenler, tek tip yemlemede sabit kalanlar, balıklarınızın severek yedikleri ve bizzat faydasına şahit olduğunuz gıdalara bolca itiraz edenler vardır.

Akvaryumportalı, yanlızca akvaryumcu tavsiye eden, yem markasını üyeden üyeye aktaran ve konuya dar çerceveden bakan bir platform değildir. Herkesin balığı kendisine kıymetlidir ve hobiye yıllarını vermiş hiç kimse belli bir dayanağı olmadan bazı besinleri vermez. Balıkları doğasından koparmak zaten başlı başına ego tatminidir ve beslenme alışaklıklarını genişletmek daha fazla faydalı ve sağlıklı olmalarını hedefleyen gıdaları denemekte bu egonun küçük bir bölümüdür. Soğan sarımsak familyasındandır ve balıklarım severek yiyor. Henüz çok fazla menüye katmamış olsam da, sarımsak olmadığında alternatifimdir. Mantık çercevesindeki gıdaların aynı Soğan gibi içeriklerine, faydalı ve zararlı olacak tüm yanlarına çekilecek yorum ve fikirlere açığız. Doğruyu burada bu şekilde bulacağız, konu üzerine fikri, araştırması olmadan gıdalar üzerine 'olmaz' ifadesi, mesaj sayısını bir mesaj artırmaktan öte gidemez. Aşağıdaki linkte videolarım var ve çeşitli şaşırtıcı gıdalar videolarda bulunmaktadır. Gıdalar üzerine yorum ve fikir henüz gelmedi. Gelen ' sadece ' bilindik sıradan ifadelerdi. Umarım artık değişir.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Renklendirici yemlere oldum olası karşıyım. Sağlıksız oluyorlar diye duydum. Ama karşı olmamın sebebi bu değil. Ne bileyim ? Sevmiyorum işte.

15. hca

hca

İsim:
    Hüseyin
    lepisteslere direk yedikleri yem kadar verilmesi sakıncalımıdır?

16. auctor

auctor

Ben Tropical Vitality and Color kullanıyorum balıklarımın rengide gayet güzel :)

Sayfayı Paylaş