1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Carxlanun A.P Bakkal Fit Yem

Başlığı 'Canlı Yem Kültürleri ve Diğer Yemler' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Başlığı görünce yabancı marka deniz akvaryumu balık yemi çıkmış bakalım dediniz ama işin içinden bizim Laz tarhanası çıktığını anlayınca kaçınız yüzünü buruşturdu delikanlı gibi yazın! :) Benim hobi hep antin kuntin işler malumunuz.:)

    Carxlanun A.P ultra bakkal balık yemini yani Tarhanayı doğal ve mümkünse iyi bir markanın uygun boyutlarda öğütülmüş ürünlerinden seçmeye çalışın. Ben memleketten köy yapımı (kendi köyüm akraba) kullanıyorum. Sizlerin balıkları tür olarak farklı farklı olabilir ama çekinmeyin içiniz rahat şekilde verin. Kabul etmeleri için bazılarına zaman gerekebilir, bazıları anında tüketebilir. Bakkal ve marketlerde 1 kg tarhana 16 TL civarına satılmakta.

    Elbette Tarhana vermenin ne amacı var diye soruyorsunuz?

    Yem yüksek oranda lift içerir, bağırsaklar rahatlar, açılır, kabızlık mümkün değil görülmez. Probiyotik içerir ve ayrıca aşağıdakileri içerir.

    • Karbonhidrat (g) 4.99 15
    • Protein (g) 2.30 6.9
    • Yağ (g) 3.29 9.9
    • Kolesterol (mg) 10.83 32.5
    • Sodyum (mg) 197.07 591.2
    • Potasyum (mg) 142.10 426.3
    • Kalsiyum 78.40 235.2
    • Vitamin A 44.16 132.5
    • Vitamin C 6.03 18.1
    • Demir
    • Liftler
    • Probiyotik

    Fazla uzatmaya gerek yok, sizlerde araştırmanızı yaparsınız, isteyen arkadaşlar dener görür zaten. Tecrübelerinizi aktarmanız da etik değerler açısından yerinde hareket olur.

    Benim yavruların tarhana ziyafeti ile sizleri baş başa bırakıyorum.;)

     
    Düzenleme: 29 Mart 2015
    cesur, murer, İlhan Yılmaz ve diğer 10 kişi bunu beğendi.
  2. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.565
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Enteresan buluşların var valla hocam
     
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.705
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Temel abim bu balıklar sumo değil yeniçeri versiyonu olacak galiba.:D
    Yaratıcılığına hayranım bende tarhana vereceğim yerli malı yurdun malı olsun...:)
     
  4. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.264
    Yer:
    İstanbul
    Temel hocam tarhana yöresel olarak farklılıklar arzediyor.Videodan anlayamadım bu kırmızı biberde konan turuncu renkli tarhanadanmı?
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet farklılıklar var ama dediğin gibi kırmızı biberden ibaret fark. Benim kullandığım turuncu acılı olandan değil, biberli türü olmasa iyi olur, olsa da sorun olacağını sanmam zaten biber de veriliyor malum ama gerek yok.
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  6. Montimahir

    Montimahir

    Mesajlar:
    5.718
    Yer:
    Bursa
    Temel bey ne yapiyorsunuz ? :)
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çalışıyoruz Mahir bey, siz ne yapıyorsunuz asıl?:) Şöyle biraz konuda zorlasanız diyorum hani, ne bileyim bilimsel sorular, alttan apargat vs çalışsanız, olmaz bu deseniz, bilimsel verilerle itiraz vs etseniz diyorum da canlansak.:D
     
  8. Deniz YILDIZ

    Deniz YILDIZ

    Mesajlar:
    131
    İsim:
    Deniz YILDIZ
    Bence Temel bey bu yavrulardan bir kısmını ayırıp 1 sene boyunca günlük tarhana yemleme miktarını not tutarak bir bilimsel deney yapabilir. Diğer tankta ise yine ayrılmış yavrular ama tarhanasız yetişecek . 1 sene sonunda gözlemler güzel kanaatler getirebilir. Bilimsel veriler için güzel olur. Hatta balıkları elektronik tartı tarası sıfırlanarak balıkların ağırlıkları da not düşülebilir :D
     
    harfuzmani, Montimahir ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aslında bunu yapmayı çok istiyorum ama malum evin salonu gerçekten bu işleri kısıtlıyor. Aslında aklımda daha neler var ama inanın gerçekten ev ortamında şartlar buna izin vermiyor. Bu tarz yavruların ayrı ayrı duracağı bölmeler tanklar gerek bu kadar yerim maalesef yok.

    Cüce palyaço varyetesi peşindeyim bu ara.:D
     
    Deniz YILDIZ bunu beğendi.
  10. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.228
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Benim bildiğim 3 çeşit tarhana var.

    1- Anamın yaptığı katıklı(Süzme yoğurt), yarmalı,elle sıkılan ve kurutulan model
    2- Üniveristede (Manisa) ev sahibimin yaptığı turuncu renkli kişiye göre acılı ve toz halde olan model
    3-Kahraman Maraşta olan ince kağıt gibi model

    Bunların hangisini kullanabiliriz?
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  11. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.228
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Bu arada balıklar baya büyümüşler Temel abi.Gözle görünür fark var.Benimkiler hala didişiyorlar.Aile içi şiddetli geçimsizlik var:D
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ananın yaptığını kullan İbrahim.:D

    Hazırlar içinde de var boyut olarak ince taneli, pellet modeli onlara da bakabilirsin, acılı olmasın normal halinde konuda verilen besin içeriği zaten bilimsel olarak onaylı, bu da gayet güzel.

    Didişme olmadan güçlü çıkmaz ortaya ama kafana yatmazsa erkeği veya dişiyi getir değiştirelim, üzmeyelim seni.
     
  13. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.228
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Anamın tarhanasını kullanayım o zaman.İçinde yoğurt olduğu için yağlanma yapar mı acaba?

    Zarar verecek kadar ciddi didişmiyolar abi.Bir ara video atarım sana.Halleri iyi değil dersen değiştiririz yoksa balıklarımdan çok memnunum.Özellikle kızım güccük baluklar diye çok sevdi:DKonuyu daha fazla dağıtmayım.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  14. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.264
    Yer:
    İstanbul
    Olmadı şimdi Temel hocam:) İçerikleri inanılmaz farklı.Süzme yoğurt+iri bulgur nerde,biber ,soğan,yoğurt,un,tarhun otu,domates karışımı nerde.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuya bayan eli değdi durun şimdi daha sağlam ve lezzetli içerik olacak. :D Yağmur aynen içerik o şekilde ama kesinlikle domates olandan olmasın, zaten dediğin pembemsi rengi de biber ile domates veriyor, rengi normal açık kahve olanlar iyidir. Onlarda buğday var, soğan var, tarhun otu vs olabilir.

    Kendin yapacaksan zaten süper olur, benim kullandığım el yapımı mesela.
     
  16. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.228
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Bu konuda bir açıklama bekliyoruz:D
     
  17. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.228
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Arkadaşlar için resimli anlatım yapalım

    Bu yoğurtlu,yarmalı model
    [​IMG]

    Bu domatesli ve biberli model (Az tavsiye edilen model)
    [​IMG]

    Buda üsttekinin domates ve biber olmayan modeli.
    [​IMG]



    Temel abi öncelikli tavsiyen 1 ve 3 numaralı olan değil mi?
     
    TencoMelih ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.767
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Son fotoğraftaki güzel, domates ve biber olmayan uygun tür. Üstteki iri olanlarda olur ama öğütmek lazım tabii.
     
  19. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.264
    Yer:
    İstanbul
    :) Yoğurt ve yarmayla yapılan hariç diğerlerinde biberin kullanım miktarına göre renk farkı var.İçerik aynı.Karadeniz bölgesinde yapılan tarhana biraz daha açık renkli oluyor.Temel hocam son yıllarda pek yapmıyoruz ama annem eskiden yapardı.Kevgirden geçirme ve kurutma aşamasında kediler neyin gelmesin diye başında bekleme görevi bana aitti:)
     
    argento76, 8020_r31s ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  20. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.272
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    o_O Tarhana o_O
    Abi sırada ne var?

    Resif tanka öneriyor musun?
     
    argento76 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş