1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Chıdlıd ile bitkiler

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde kemalguney01 tarafından 13 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. kemalguney01

kemalguney01

Cıhıdlıd akvaryumum da canlı bitki koyabilirmiyim?

2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    çiklet ile bitkiler

Merhabalar,

Bu durum balıklarınıza bağlı olmakla birlikte isteğinize göre kalın yapraklı bir bitki olan Anubias türlerini akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.
    Anubias

Ancak biraz araştırmak gerekir beslediğiniz canlıların doğal ortamlarında yeşil yapraklı, güzel bitkiler var mı yok mu, su değerleri buna uygun mu diye? ;)

Saygılar.

3. kemalguney01

kemalguney01

çiklet ile bitkiler

Beslediğim balıklar sarı ve mavi prenses ve 2 ateş ağız.Uygun olurmu ki onlara?

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    çiklet ile bitkiler

Sarı prenses ve mavi prensesler Malawi, ateş ağız amerikan cichlididir. Öncelikle bu farklı türlerin bir arada beslenmesi sakınca oluşturabilir, bunu belirteyim.

Sarı ve mavi prensesleriniz için bol kayalıklı, mağralı bir akvaryum daha uygun olur diye düşünüyorum.

5. kemalguney01

kemalguney01

çiklet ile bitkiler

Boyları birbirleriyle orantılı olduğu için uzun bir süredir bakıyorum şuan bı problemim olmadı. Kayalık ortam sevdiklerini biliyorum ama akvaryumumun diğer kısmı çok boş kalıyor cansız bitki koydum onlarında diplerinde dışkı birikmesi oldu. Aynı durum canlı bitkide olurmu?

6. *KONT*

*KONT*

çiklet ile bitkiler

O balıkların aynı mekanda yaşayaildiğini bilmiyordum...O türler aynı anda yaşayamaz.

Bence ayırın...

7. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    çiklet ile bitkiler

Geçenlerde arkadaşın ciklet akvaryumuna anubias türü bitkiler aldık. Bitkiler sadece 1 hafta dayanabildi :)

Ciklet akvaryumu = kaya

bitki istiyorsanız ciklet besleyemezsiniz :cicek:

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Chıdlıd ile bitkiler

Bence biraz eksik ve kesin bir cevap olmuş. :) Ciklit türlerinin tamamı bitkilere zarar vermiyor. Örnek olarak Leptosoma, kum kelebeği vb gibi. Anubias bitkisi ise bu türler ile süper olur. ;)

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Hatta ortaya bir karışık calvus ve bitkide güzel olur ...

10. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Chıdlıd ile bitkiler

Bende Nattereriye geçmeden önce çiklet besliyordum ben 4 kök canlı bitki almıştım adını bilmiyorum
    bitkiye hiç bir şey olmamıştı
    Balıklar(Sarı prenses,mavi imparator,yunustu)

yanılmıyorsam bitki buydu

11. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    Benim akvaryumda anubias iki tür olarak var,yunuslar kökleri kazırlar ve çıkarırlar,bitki kuma güzel yerleştirilirse 5cm kum olursa yunus,m.p.,s.p,ahli,balıklar sadece yeni filizlerden bir kaç ısırık alırlar o da yemleme düzgün yapılırsa.ama akvaryumda zebranız varsa 3 gün dayanmaz bitkiler.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Chıdlıd ile bitkiler

Sarı prenseslerin yanına anubias koydum sert bitkidir bişey olmaz dediler ama sabah kalktım baktım sadece kökler kalmış. .8. Bence cichlidlerle bitkiler aynı akvaryumda tercih edilmemelidir. Farklı dünyaların canlıları. :D

13. xdelix

xdelix

İsim:
    anıl
    Chıdlıd ile bitkiler

Merhabalar bitki olarak,ve güzellik bakımından crypto balansæ deneyin derim ,kolay kolay parçalayabilen ve yiyebilen malawiye henüz şahit olmadım balnsæ nazik gibi görünebilir ancak;balıkların ısıramayacağı kadar kalındır .

Saygılar.

Sayfayı Paylaş