1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Chicago - John G. Sheed Akvaryum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 14 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Herkese Merhabalar

Arkadaşlar sizlere Chicago şehir merkezinde bulunan John G.Sheed Akvaryumun resimlerini paylaşmak istiyorum.Tüm akvaristlerin saatlerce ayrılmak istemeyeceği biryer.. İçerde parmak kadar olan balıklardan köpekbalığı, yunus ve beyaz yavru balinaya kadar her tür canlıyı diplerinden izleyebiliyorsunuz.Yunus gösteriside yapılmakta fakat spiker o kadar uzun konuşuyor ki yunuslar 3-5 zıpladıktan sonra gösteri bitiyor zaten.. İçerde 3-D sinemada mevcut ve o güne göre seçilmiş 2 filmden birini seçiyorsunuz.En son su altı yaşamını seyretmiştim ve sırıl sıklam oldum desem yeridir :) İçerde sadece sucul canlılar yok.Kertenkelelerin, yılanların her türü bulunmakta.. Karıncalar bile var :) Girişte mutlaka harita almanız gerekiyor yoksa çoğu yeri görmeden pas geçebilirsiniz.Ortada bulunan ve içinde köpek balığından, vatoz balığına her tür balığın olduğu büyük tankın içinde nasıl beslendiklerini izleyebilirsiniz.. Her akvaryumun önünde içinde ki canlılar hakkında bilgi almanızı sağlayan paneller mevcut burdan sesli olarak bilgileri dinleyebiliyor her türlü bilgiyi edinebiliyorsunuz.

Tuzlu su meraklıları için harika akvaryumlar var.Resimler pek net değil ve daha çok resim var elimdeki diğer resimleride zamanla eklemeye çalışacağım.İçeriğin anlattığım kadar kısa olmadığına emin olabilirsiniz.Merak edenler youtube'dan arama yapıp içerde çekilmiş daha değişik görüntülerede erişebilirler.Söylenecek çok şey var ama ne kadar anlatsamda az kalır.. Florya'daki tesisin en kısa sürede bitirilmesini umut ediyorum ama şu ekonomik krizde çok zor gözüküyor.. İnşallah bizimde böyle bir tesisimiz olacak..

Nişanlım orda yaşadığı için ocak 20-21 gibi tekrar gideceğim.Ve bu seferde orda ki çok beğendiğim 2 petshop'un resimlerini çekip forumda sizlerle paylaşacağım..

Keyif almanız dileğiyle..

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: Chicago - John G. Sheed Akvaryum

Volkan, harika kareler ellerine sağlık. Bu tip kültürel paylaşımlara bayılıyorum ancak bence fotoğraflar daha fazla olmalıydı ! Bu kadarı kesmedi. :helalolsun:
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Evde daha düzinelerce var hepsini eklerim seve seve :) imageshack muhabbeti olmasa direk foruma koyabilsem çok güzel olucak :)

4. avşarbeyi

avşarbeyi

Size ve nişanlınıza teşekkür ederiz.Harika bir paylaşım olmuş...

Saygılar

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ynt: 2.parti - Chicago - John G. Sheed Akvaryum -devam-

Resim kaliteleri biraz düşük kusura bakmayın ortam yer yer çok loştu , hareket halinde yakalamak biraz zordu ve bizde biraz acele ettik açıkçası.. Resimleri ufaltmayı unuttuğum için yüklerken biraz uzun sürüyor.Konuya bakan arkadaşlardan özür dilerim.. :cekingen: Şimdi 2. parti resimleri aşağıda görebilirsiniz. Biraz eziyet olucak ama kusura bakmayın..Keyifli seyirler..

6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Çok güzel kareler,devamını bekleriz :basardim:

Elinize sağlık. :helalolsun: :helalolsun: :helalolsun:

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Volkan, söz verdin beni oraya götüreceksin... Tamam?...

Ellerine sağlık bu arada çok güzel fotoğraflar çekmişsin... Bunlardan daha var mı?

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Sözüm söz kanka programı yaptık biliyosun :) Köpekbalıklarından falan var ama tam net değil en netleri ekledim birde yunus gösterisi vardı onları eklemedim ilerleyen günlerde eklerim artık onlarıda.. Beğendiğinize sevindim.. Daha neler neler varya inşallah herkes bir vesile ile görür.. Kamuflaj yetenekleri yüksek böceklere ait bir bölüm vardı ve biz ordaki tankların içine niye sadece ağaç parçaları koymuşlarda boş bırakmışlar diye üstünde çok durmamıştık ki eve geldiğimizde ordaki böcekleri görebildiniz mi diye sormuşlardı.. Anlıyacağınız biz hariç herkes görmüştü :))))

9. İmparaToR

İmparaToR

İsim:
    SeRCaN KaRaCa

resimler için teşekkürler emeğine sağlık burda:gif

10. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar

Çok güzel kareker gerçekten, paylaşım için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş