1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Chicled Ama Hanqi Tür?

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde balıksever tarafından 19 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. balıksever

balıksever

Balığımın Türünü ve Cinsiyetini bilmiyorum.Boyu:4-5 cm civarında. yanına uygun, büyümeden bir eş alacağım. Şimdiden teşekkürler bay.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bu bir yunus. Cinsiyet belirlemek için henüz erken.

Lütfen profil bilgilerinizi doldurunuz. Hitap açısından faydalı olacaktır.

Saygılar...

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Aramıza hoşgeldiniz.
    Koloni oluşturmak istiyorsanız.Yunusunuzun yanına 5_6 tane ekleme yapabilirsin.Tabiki tank bilgilerinizde önemli.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Tank bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Saygılar...

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Aramıza hoşgeldiniz yunusunuzu fotograftan anlayacak kadar çok büyümemiş ama anlamak için
    suyu karıştırın rengini kayıp edip bir köşeye saklanmaya çalışırsa erkektir. Yunuslarda dişilerin suyunu karıştırırsan beneklerini karartır. Ben bu yöntemle belirliyorum.

6. balıksever

balıksever

Tank 60 lt civarında su alıyor anlayacağınız pek büyük bir akvaryum değil :)
    hepiniz çok Sağolun.
    Mert Balım dediğinizi birazdan uygulayacağım teşekkürler :helalolsun:

lütfen imla ve yazım kurallarına uyalım Türkçemizi düzgün kullanmaya çalışalım

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Esra hanım öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Esra hanım 60 lt akvaryum yunuslar için kesinlikle uygun bir hacim değil. dikkat:

Yunuslar için sağlıklı bir şekilde beslenip üreyebilmesi için asgari sınır 200 lt dir. dikkat:

Bence balığa işkence etmemek adına ya akvaryumunuzu büyütün,yada balığınızın türünü seçerken akvaryum hacimlerine göre seçin. ;)

Ayrıca sorunuza istinaden; tek kare resimden belirlemek zor olsada,balığınız %80 erkek.

Daha detaylı bilgi için:

Mert; senin şu yöntemlerin olmasa yanardık. :D Valla hergeçen gün yeni birşeyler öğreniyoruz senden. :D

8. balıksever

balıksever

Akvaryumumda 5 tane sarı prenses,2 tane beyaz zebra,2 tane kaşayan kaya,2 tane beyaz prenses,2 tanede yunus var (bu balıkları ben avkvaryumcuya sordum 60lt olan bi akvaryumda birlikte yaşayabileceklerini söyledi bana...)
    <<< verdiğiniz bu adresteki balıkla benim balığımın hiç alakası yok ki :(
    bunların kafasında şişkinlik gibi bişey var. Benimkinde ise siyah benekler var ;)

9. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    İnternet ortamında çoğu zaman akvaryumcu hatalarından bahsedilir, görünen oki sizde benzeri bir akvaryumcuya rastlamışsınız. 200 litre'nin altında akvaryum düşünmeyiniz bu türler için. Şu anki akvaryumunuzda yunustan yavru alamazsınız. Saygılarımla.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Esra hanım; bahsettiğiniz balık linkte gösterdiğim balığın aynısıdır. Sadece balığınız küçük olduğundan ve yeteri kadar gelişmediğinden kafasında şişkinlik felan yok. ;) Ayrıca her yunus illaki kafa yapacak diye birşeyde yok. Yunusların varyetelerine göre kafa yapmayanlarıda var. ;)

Ayrıca önemli bir konu daha; beslediğiniz türler, özellikle zebralar ve yunus vs. birbirlerine kesinlikle uyumlu türler değil ve 60 lt rede bukadar ve bu tür balıklar çok uzun süre yaşamazlar. dikkat: Normalde 60 lt rede tek bir tane dahi yunus beslenmemesi gerekirken siz bu akvaryumda 13 balık besliyorsunuz ve birde işin içinde zebra var. :hink:

Esra hanım kusura bakmayın ama ya çok bilinçsiz bir akvaryumcunuz var,yada çok paragöz. dikkat:

-- O hacimdeki akvaryumda o balıklar beslenmez, ve balık türleriniz,özellikle zebra uyumsuz. ;)

11. balıksever

balıksever

Anladım..
    O zaman bi ayıklama yapmamız lazım, yoksa balıklara işkence çektirmiş olurum :(
    Siz bana ne önerirsiniz Olcay Bey hangileri kalsın hangileri gitsin? Bi daha da o akvaryumcuya gitmem zaten. Bide ayıklama yapınca beyaz zebraları hiç kimse almaz(bunuda aldıktan sonra öğrendim)

Sayfayı Paylaş