1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cichlid ve bitki neden olmasın

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde okan058 tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Bir çok akvarist bu hobiye başlarken ilk etap görsellikle başlar insanlara görsellik aşılanır ama daha sonra o ilk heves edilen görsellik alınamayınca hayal kırıklıkları olur .

Canlı doğuran akvaryumlarnın bitki ile uyumu her zaman için çok hoştur ama balıklar genelde fazla büyümez belli bir boya gelince artık oluşumunu tamamlar
    Tabiki biz akvaristler bu arada cichled akvaryumlarına gözümüz düşer gerek balıkların büyüklüğü gerekse renkleri her zaman cezbeder .

Cichlid akvaryumlarına genelde bitki olmaz denir ama bence çok yanlış bir düşünce anubias gibi sert yapraklı bitkiler olabilir hatta benim küçük ve nacizane bir tecrübemi anlatayım .

Yaklaşık boyları 16 ila 20 cm olan yunuslarmın akvaryumuna anubias diktim ve bir kaç kere tırtıkladılar ama yapraklar sert olduğu için fazla zarar veremediklerini gördüm daha sonra bir kaç gün sonra baktığımda bitkiyi yerinden sökmüşler yapraklar sert olduğu için birşey yapamamışlar ama kökler fene durumdaydı . Daha sonra sırf bitkili akvaryumum olsun diye yavru cichlidlerimin akvaryumuna bitki diktim daha sonra köklerin sağlamlaşması için ve yerinden çıkmaması için kökleri yaklaşık 8 cm kum kalılığına gömdüm dibine kaya parçaları ekledimki kumu eşeleyemesinler diye bu arada yanlış anlaşılma olmasın sadece bitkilerin dibine serdimki eşeleme olmasın diye Cichlidler kumu eşelemeyi çok sever ve genelede eş döneminde olur . Bitkilerin yerleri sabitlendikten sonra yemlemeyi arttırdım az ama günde bir kaç öğün verilerek hem balıkların dikkati dağıldı hemde açlık hisleri yatıştı ve yaklaşık bir yıl gibi bir süre bu tankımla mutlu mesut yaşadım . Bence bitkiler akvaryumda bir tür sigortadır ve sonuçta bitkilerin geneli nitrat ve atıkla beslenir ...

Resimler alıntdır ...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Okan, tecrübe paylaşımını keyifle okudum. Genel olarak cichlid türleriyle birlikte bitki önerilmemesinin nedenleri birkaç sebebe dayanıyor. Bitkileri yediklerinden, parçaladıklarından. Tabi seninde sözünü ettiğin gibi kalın ve sert yapraklı bitkiler örnek olarak, anubias eklenebilir. Ancak bu bitkiyi kumu kazımaları ve bölgelerinden uzaklaştırmak için hasar vermeleri yüzünden önermeyenler var. Bu bitki her ne kadar kayalara ve kütüklere misina ile bağlanabilse de, tam bilinememesi konusuda var. Bazı aşırı bölgeci türler misina ile bağlı bitkilere bile zarar verebiliyor.

Ancak genel olarak seninle bu konuda aynı fikirdeyim, Anubias bitkisi Cichlid türlerinin bulunduğu akvaryumlara göreceli olarak eklenebilir.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Buraya SeBo'da ilk akvaryumundaki tecrübesini aktarsın bence :D

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bencede kısa süreli olarak cichlid akvaryumlarına bitki eklenebilir. fakat uzun vadede mutlaka bitkiler zarar görecektir.Tecrübe ile sabittir. :)

Bu güzel paylaşım için teşekkürler Okan.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Bende malavi macaremda bitki ile uğraşmaya çalışmıştım ama bir türlü başarılı olamadım.
    Mbuna,tropheus akvaryumlarında rahatlıkla bitki beslenebiliyor.

6. stablizer

stablizer

Özgür kusura bakma ama muhalefet yapacağım :cicek: .Tropheuslar otcul bildiğim kadarıyla Mbunalarda öyle.Tropheussla 4 sene tecrübe yaşadım ne Anubias bıraktılar ne başka birşey.Tropheus kadar çevresine etki edentaşı kayayı oynatan bitkileri kemiren bir balık türü görmedim.Mbunalarlada işyerindeki bir akvaryumda biraz tecrübe yaşadım onlarda aynı şekilde devasa bir anubiası derbeder etmişlerdi.Yanlız aynı tür balıklarda olsa farklı kişilerde farklı davranışlar gösterebiliyorlar.Bu davranışlar benim beslediğim balıklarda daha yoğun olmuş olabilir.Birde az yemleme sonucu olabilir.İşyerindeki akvaryumda bu olmuş olabilir fakat evdeki Tropheuslarda olması imkansız.
    Otcul Chicled lerde ağızlarında etcillerdeki diş yerine pütürlü ve kıkırdaksı bir yüzey oluyor.Genelde balıklar bunu kayalardan yosun kazımak için kullanıyorlar.Hakikaten öylesine serki Tropheuslara yemi elimle verirken ara sıra elimede diş atıyorlar ve sağlam hissettiriyorlardı.Bu ağız yapısı ile ve ot sevgisi ile akvaryumda ot bırakmadı namıssızlar.Şimdi Leptosoma ve Calvus olarak türü değiştirdim.Hemen 2 kök Anubias aldım ve ileride iri bir kök cryptocorn balansea eklemeyi düşünüyorum.Hadi hayırlısı bakalım naz:
    Son olarakda Okanın eklediği Anubias resimlerinden ikincisi mükemmel bir bitki.Çok güzel bir yere tutturmuşlar birde

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Tropheus beslerken akvaryuma saz ve anubias ekledim.Sazları 3 günde bitirdiler.Anubiasla uğraştılar ama çok fazla zarar veremediler.Cichlidlere bitki eklenecekse - malawi,tanganyika gölüne ait olanlardan kastım - mutlaka kalın ve sert yapraklı bitki eklenmelidir. Zaten kumla çok fazla oynayan balık türleri.Anubiası lastik kullanarak kayaya tutturdugunuzda balıkların bitkiye karşı olan tepkisi azalır.

8. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Şuan leptosoma akvaryumumda 2 anubias ve 5-6 kök cryptocoryne wendtii green var...Balıklarda bitkilerde çok rahat...Elbette tüm cichlidlerde bu rahatlık olmaz...
    Ancak balıkları henüz fazla tanımıyorsak başlangıç aşamasında söylendiği gibi kalın ve sert yapraklı bitkilerin eklenmesi en doğrusu olacaktır.

9. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Sayfayı Paylaş