1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ciklet balığım ölüyor.

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Silahşor tarafından 22 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Balıllarımdan biri dün gece durduk yere öldü. Hiç bir şeyi yokmuş gibi görünüyordu ama birden bi baktığımda ölmüştü.

Bugün de biri akvaryumun dibine çöktü ve öldü ölecek gibi. Yatıyo sanki.

N yapmam gerek ölmemesi için lütfen yardımcı olur musunuz acil, her an ölebilir.

Tuz banyosu yaptırsam olur mu ? Ama tuz banyosu için ayrı kaba aldığım zaman, oksijen verebileceğim fazldan bi motorum yok.

Şu an 11 ciklet var.
    Akvaryumun boyutları:
    http://www.taymurakvaryum.com.tr/urunler/50%20cm%20%C3%96n%20Bombe%20Plastik/index.html
    http://www.taymurakvaryum.com.tr/urunler/65%20cm%20%C3%96n%20Bombe%20Plastik/index.html

ikisinden biri.

Ayrıca sularını da az önce değiştirdim. 2 günde bir dinlenmiş suyla değiştiriyorum.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hakan kardeşim öncelikle geçmiş olsun.

Balığının ani ölümünün ardında birçok neden olabilir.Linkteki akvaryum ufak gibi geldi bana ? Biraz daha bilgi verirsen daha detaylı yardımcı olabiliriz. Akvaryumun kaç lt ? İçinde hangi tür ve kaç cm boylarında balıkların var? Kullandığım yemler? Yaptığın periyodik bakımlar? Filitrasyon vs ?

3. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Hakan merhaba,

bende akvaryum konusunda yeniyim. 3 aydır edindiğim en önemli tecrübe, akvaryum suyunun sık değişimi, heleki tankın tamamen değişimi balık ölümlerinin en önemli sebeplerinden biri. Çünkü, balıklar suda kendi tabiatlarını kuruyorlar ve kendileri için gerekli yararlı bakteriler ürüyor. Ama su değişimleri ile balıklar için faydalı olan bakterileri her seferinde tuvalte dömüş oluyorsun. Bu şekilde çok balık kaybettim. Ben haftada bir 1/3 oranında değiştiriyorudum. O sıklıkta bile çok balık kaybım oldu. Bence balıkların suyunun eskimesini bekle. Su değişimini iki haftada bir 1/3 oranında yapabilirsin. Yinede tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.

4. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hakan kardeşim eğer akvaryumun suyunu 2 günde bir tamamen değiştiriyorsan ölümlerin nedenini uzaklarda aramana gerek yok...Akvaryumda oluşmaya çalışan dengeleri her seferinde sıfırlayıp yeniden başlamaya zorluyorsun su değişimlerinin süresini biraz uzat ve değişimi 3/1 şeklinde yap

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Mesut Abi'ye aynen katılıyorum. Su değerlerinin bir kerede tamamen değişmesi bir çok türü olumsuz yönde etkiler. Su değişim sürelerini ayarlamanız lazım hocam. Yoksa bu tür kayıplar yaşamaya devam edersiniz. Geçmiş olsun.

Saygılarımla...

6. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Teşekkür ederim yardımlarınız için. Bu arada bahsettiğim balık öldü :( Neyse sağlık olsun.

Akvaryumun suyunu 2 günde bir 3/1 oranında değiştiriyorum.
    Bundan sonra daah uzun aralıklarla değiştiririm o zaman.

Akvaryumun boyutu çok küçük değil aslında. Resimdekilerden biri olması lazım (yanlışım yoksa eğer).
    Ortalama 3 kova su alabiliyor.
    şu an 10 ciklet var.
    Önceden 12 ciklet vardı, ikisi öldü iki günde.
    Boyutları ise: bir kaç tanesi 3-4 tanesi 4 cm civarında. Diğerleri de daha ufak 3 cm falandır ya da 2,5.
    İç filtre.

Ayrıca sormak istediğim başka bir şey daha var (yeni konu açıp kirlilik yapmak yerine burada sorayım, ayrıyetten bunu da cevaplarsanız sevinirim).
    Büyük olan balıklarımdan biri oldukça sağlıklı görünüyor. Oldukça harekeli, yem alıyor vs. Yani davranışlarında bi anormallik yok.
    Ancak hafif yan duruyor nedense.
    Bu neden olabilir ? Hastalıktan mı yoksa normal midir olağan bir şey midir ?

7. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Balıklarınızın türünü yazarsanız daha sağlıklı bilgiler verilebilir 90 litrede 12 balık bence fazla birçok dezavantajı var balıklarınız yanık kalır akvaryumunuz çok çabuk kirlenir çok balık çok yem çok yem çok dışkı ve beraberinde nitrat eğer filitre sisteminizde zayıfsa kaçınılmaz son siz balıklarının cinslerini yazın daha sonra konu daha detaylı incelenir :heyo:

8. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses
    Başlıkta da dediğim gibi ciklet balıklar.
    Ancak daha çok büyük olmadıklarından azaltmıyorum sayılarını. Bi süre sonra biraz büyüyünce azaltırım diye düşünmüştüm.

9. myillar

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Hakancığım ciklet denilen balığın 50 türü var istersen resim ekle hatta hasta balığın resmini ekle yardımcı olmaya çalışalım

10. Silahşor

Silahşor

İsim:
    Hakan Gürses

Sayfayı Paylaş