1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Clarki Halsiz

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 20 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Balığın tür ve adı: Clarki

Hastalık olduğu düşünülen kanı ve belirtiler: Yüzgeçleri yenilmiş gibi özellikle alt yüzgeçleri bitik sayılır mukozası zarar görmüş herhalde vücudu kabarcıklarla kaplı.Hareketleri yavaş ve sersem gibi

Akvaryumun hacmi:500l

Akvaryumdaki balık sayısı ve türleri : 2 adet clarki

Beslenme şekli ve düzeni: günde 2 sefer az olmak üzere sera granulat

Akvaryumun tahmini kuruluş süresi: 1 ay

Akvaryumda kullanılan ekipman: ps hava motoru

Akvaryuma en son balık ekleme tarihi: eklediğim ilk balıklar

Fotoğraf:

Varsa ek bilgi:

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Clarki Halsiz

Kamil bey su değerleriniz ne durumda ?

3. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Sıcaklık 26 derece
    tuz 1024
    ph 8,3
    birazdan video yükleyeceğim onay bekliyorum montz:
    Balıklar keyiflendi ben bişe anlamadım bu işten ilk bulduğumda ölüyor sandım.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kusura bakmayın arkadaşlar telaştan video ekleyememiştim şimdi ekledim ama garip bir şekilde balıklar keyiflendi ilk balık sağlam olan yüzgeçlerinde biraz erime var ama 2. balığın özellikle alt yüzgeçleri bitmiş gibi siyah çizgileri yok olmuş ama keyfi ilk bulduğumdan iyi ,yemde alıyorlar sizce yapmam gereken bir şey varmı?
    [izlesene=432,344]1167628[/izlesene]

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Clarki Halsiz

Parçalanma göremedim tam olarak ancak kabarcık konusunda sormak istediğim akvaryum içinde balıkların üzerini kaplayacak kadar kabarcık var mı ? Yüzgeçlerde pullanma yani erime gibi bir oluşum mu yoksa parçalanma mı söz konusu ? Eğer erime ise iyi değil bu.

5. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Clarki Halsiz

Abi akvaryumun içinde bir sürü küçük kabarcık oluşuyor.kabarcıklar akvaryum içinde geziniyor.camlara yapışıyor,ısıtıcının altı komple kabarcık olmuş,kayaların gözeneklerinde bile var.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Clarki Halsiz

Askılı ps olduğundan akvaryum içine su çıkışı bakıyor. Bu yüzden bir miktar olması normal ama balığın gövdesini kaplayacak kadar olmamalı. Su çıkış ağzına siyah veya mavi sünger takarsan bu sorun çözülür. Çünkü kabarcıklar mukozanın kurumasına neden olur.

7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Clarki Halsiz

Tamamdır abi hemen tıkıyorum.

8. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Clarki Halsiz

Bence bu balıklar sabaha çıkamaz ters yüzmeye başladılar akvaryumun içide kabarcık dolu.

9. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Clarki Halsiz

Selamlar .Akvaryuma eklenecek olan ilk balıklar yeni başlayanlar için demsıl türleri olmalıdır ama illada palyaço olacaksa clarki,tomato,maron vede en son olarak percula cinsi tercih edilmelidir perculalar diğer türlere nazaran daha nazik vede kolay kolay akvaryuma adepte olamayan balıklardır size böyle söylüyorum ama yıllar önce ilk kurduğumda bende 2 perculayla başladım (herhalde beynimizde yer etmiş bu balıklar vede anemon çünkü deniz akvaryumu deyince çoğumuzun aklına percula ve anemon gelir)dolayısıyla akvaryumunuz oturana kadar daha dayanıklı türleri beslemenizi öneririm . :heyo:

10. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Clarki Halsiz

Sabah kalkar kalkmaz akvaryuma gittim ve Temel Abinin verdiği taktik işe yaramış kabarcık kalmamış ve balıklar da gayet keyifli ama hala akvaryumun üst kısmında yüzüyorlar ara sıra 6cm filan aşağıya iniyorlar sanki camda yansıyan gölgeleriyle oynuyorlar gibi .Birde aşağılara kayalara inseler sorun kalmayacak gibi.Başta Temel abi olmak üzere hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zaman ilac olacak Hocam, biraz sabir ilacli mudahale suyu cope dokmek demek. Yemleme yaparken az az dikkatli yapmak lazim. Su yuzeyinde olmalarinin sebebi olarak alg kaplamayan beyaz olan taban kumunun ve kayalarin baliklari rahatsiz ettigini dusunuyorum. Isiklar bu surede yanmazsa iyi olur.

Cep mesaj...

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Clarki Halsiz

Kamil abi temel abininde söylediği gibi zaman en güzel ilacı balıkların.Benim clarkilerden biri de keyifsizdi biliyorsun ama son iki gündür kendine geldi ve diğeri ile bol bol geziyorlar akvaryumda.Zamanla seninkilerde adapte olacaktır senin akvaryum şartlarına.

13. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Clarki Halsiz

Nispeten daha iyi durumdalar.Bu gün Keşanda bir akvaryumcu buldum benim aldığım balıkların tanesine 60 tl diyor ve balıklar sağlıksız.yem sordum tarihi geçmiş yemi vermeye kalktı.Anlaşılan internetten alışverişe devam edeceğiz.

Sayfayı Paylaş