1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Clarkii Palyaço Balıklarımın Hastalığı Nedir?

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde haves tarafından 9 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Merhaba arkadaşlar 2 adet aldığım clarkii palyaço balıkları çok hastalandı. 2 haftadır bu hastalıkla uğraşıyorum. 1 tanesini kaybettim, diğeri de can çekişiyor. Hastalığı nedir bilmiyorum bunun içinde bilgi bulamadım. Resimleri paylaşacağım ve diğer büyük clarkii palyaço balığında görmediğim o hastalığı da son 3 günden beri görmekteyim.

    Şimdiden teşekkürler..
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Geçmiş olsun, biraz akvaryumdan, sorundan bilgiler gerek doğal olarak. Fotoğraf eklersen iyi olur. Bu şekilde sorun hakkında fikir yürütmek imkansız.
     
  3. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Yanlız akvaryumtutkusu adlı site açılmadı yükleyemedim fotoğrafları. 1.5 hafta evvel 2 adet clarki aldım ve 30 ile 40 dakika arası suya alıştırdım. Sonra suyu akvaruma dökmeden sadece balıkları akvaryuma koydum ogunlerde bir sorun yoktu hatta bir tanesi çok hareketliydi diğeri onun kadar keyifli yüzmüyordu, sonraki günlerdi keyifsiz olan clarki nin gövdesi beyazımsı oldu ama beyaz benek hastalığı değil biliyorum o hastalığı böyle belli belirsiz beyazlaştı yem yemiyordu ve ne yaptıysam yemedi, başlardada yem yemiyordu. Bir kaç gün sonra iyice kötüleşerek öldü. Öldükten sonra diğer clarki'de yem sorunu oluştu yem yememeye başladı ve hafifçe beyazlaştı ve yüzgeçleri böyle kesik kesik olmuştu gözlemlediğim kadarıyla ve sol gözüde beyazlaşmıştı onuda şimdi kaybettim. Son olarak elimde kalan hızlı hızlı soluyan büyük clarki palyaço balığı kaldı ve pek fazla hareket etmiyor oda beyazlaştı gövdesi hafifçe oda ölcek muhtemelen ama nedir bu hastalık bilmiyorum 1 hafta evvel 150 lt su değişimi yaptım clarkiler ölmeden önce ama faydası olmadı.

    Bu arada tuzluluk 1.022 akvaryum 750 lt
     
  4. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    Geçmiş olsun, bu aşamada yapacak fazla birşey yok. Eğer hayvan da beyazlama varsa büyük olasılıkla bakteriyel bir enfeksiyondur. Tatlı su banyosu denenebilir. Ancak tank değerlerini düzeltmediğin sürece hiçbir tedavi ise yaramaz. En iyi tedavi sağlıklı ortam yaratmaktır. Amonyak, nitrat durumu belli mi ölçme şansın var mı?


    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Foruma yükleyebilirsin fotoğrafları, mesaj yazdığın editörde dosya yükle butonunu göreceksin. Beyazlıklar pamuksu ise Palyaço Balığı Mantar Hastalığı konusundaki mantar hastalığı ile benzer olabilir. Bu tür bu hastalığa yatkındır, kötü su koşullarında görünür. Balık üzerinden atamaz ise zaman içinde gövdeye yayılır ve kayıplar yaşanır.

    Genel akvaryum bilgileri, son yapılanlar ve diğer balıklar hakkında bilgi ve fotoğraf eklersen iyi olacak.
     
  6. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    IMG_0481.JPG IMG_0482.JPG IMG_0481.JPG IMG_0482.JPG IMG_0481.JPG IMG_0482.JPG IMG_0483.JPG IMG_0484.JPG

    Bende mantar hastalığı olarak düşündüm ama daha önce hiç karşılaşmadığım için bilmiyorum yani hastalığın nasıl olduğunu bilmiyorum sizin paylaştığınız linkte ise hastalanan balıkların yakından fotoğraflarını göremedim.

    Buda büyük clarkinin üzerindeki beyaz fotoğrafta görünüyor sırtına doğru bir beyazlık var.

    IMG_0491.JPG IMG_0492.JPG
     

    Ekli Dosyalar:

  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mantar hastalığı değil, su şartları bozukluğundan balığın solması sadece. Kum nedir görünen? Akvaryumda köklü bir işlem, ani fazla oranda çabuk hazırlanmış su değişimi gibi en son uygulamalar neler? Bu balıklar ne zaman alınmıştı, akvaryumda başka balık var mı ve varsa onların durumu nedir?
     
  8. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    Bir de yukarıdaki sorularla beraber genel görünümden fotoğraf eklerseniz iyi olur.
     
  9. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
  10. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Ben akvaryumu ikinci el olarak aldım söylemişlerdi akvaryumu aldığımda kumun adını ama unuttum 2 sene oldu akvaryumu alalı. Akvaryumdaki balıklarım Yellow tang , Blue tank , Butterfly ve Clarki . Bu eski clarkiyi çift olarak almıştım şimdiki boyundan küçüktü uzun 2 ay besledim ama sonra clarkilerden biri aynı şimdi anlattığım gibi öldü beyazlaştı derisi yer yer beyaz beyaz oldu ve öldü sonra tek kalan clarkinin kuyruğunda kocaman siyah bir yuvarlak oluştu bayada büyüdü uzun zamandır bende bu saydığım balıklar ve şimdi 2 hafta önce ayrı bi küçük clarki çifti aldım ve akvaryuma koydum zaten sonrası anlattığım gibi ilk biri öldü sonra diğeri sonrada benim eski clarki hastalandı... :(
     
  11. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Diğer balıklar sağlıklı iken clalrkilerin gitmesi, hatta daha önce akvaryumda bulunan clarkininde hastalanmış olması clarkilere spesifik bir etkenin akvaryuma girdiğini gösteriyor. Burdan büyük konuşmayayım ama viral bir hastalık olası, bence yapılacak pek bir şey yok, uzun bir süre akvaryuma benzer türler sokmayın bence.
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Düğme poliplerin tentaküllerine bakarsak su değerlerinin biraz toparlanmaya ihtiyacı var. Sadece belli balıkların etkilenmesi belirsiz durum yaratıyor. Su değişimleri yapmak iyi olur ve bilinçsiz katkı kullanımını bırakmak sonrası sorun kalmaz. Akvaryumda canlı az sorun yaşamazsın. Tuz markası nedir kullanılan?
     
  13. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    Öncelikle geçmiş olsun....Akvaryumda uzun süre barınan canlılar bozuk su değerlerine zaman içinde tölerans gösterir,nitrat yüksekliği gibi ama dışarıdan koyacağınız her canlı bu duruma negatif tepki gösterir...Su değerlerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim...amonyak,nitrit,nitrat ve ph öncelikli olanlar...
     
  14. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Tuz markası red sea coral pro salt Akvaryuma herhangi bir katkıda bulunmuyorum 3 haftada bir 300 litre su değişimi yapıyorum. Ozan bey akvaryumum 750 litre balık sayısı o kadar fazla değil çok az da denilebilir nitrat olabilirmi yinede ?? tuzluluk ve ph test aletlerim var başka test kiti yok malesef.. Peki bu hastalık akvaryumcudan gelmiş olabilirmi ?? PH 8.0 ölçüme göre
     
  15. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    IMG_0504.JPG IMG_0501.JPG IMG_0503.JPG BALIN BUGÜN ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARINDA BUGÜN AĞIZ KISMINA DOĞRU OLAN YERDE BİR KIRMIZILIK VAR ? BİRAZDAN BALIKLA İLGİLİ BİR VİDEO DA EKLİCEM DURUMU KÖTÜ GİBİ GÖRÜNÜYOR
     
  16. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Videoyu ekliyemiyorum malesef burdan eklenmiyor siteyede girmiyor. Balık çok nadir yüzüyo hasta olduğundan beri kendine yer bellediği musroomların kayasında yatıyo yüzmüyo. Son durumu budur. :(
     
  17. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    tabi ki balıklarla gelmiş olabilir,bu da bir ihtimal
     
  18. ogurcay

    ogurcay

    Mesajlar:
    2.336
    Yer:
    Silivri/İSTANBUL
    İsim:
    Ozan Gürçay
    3 haftada bir 300 lt değil haftada 100 litre olarak yapın su değişimlerinizi....ayrıca balıklar siyanürle yakalanmış iseler bu da bir ihtimal,belirli bir süre sonra bu tip ölümlerle karşılaşılabiliyor...
     
  19. haves

    haves

    Mesajlar:
    580
    Büyük olan clarki iyice kötüleşti şuanda yüzüyor ama çok garip sanki nereye doğru yüzdüğünü bilmiyo sersem gibi akvaryumun camlarına çarpıyo yüzerken :( :( yapılacak hiçbirşey yokmu acaba acil yorum ???
     
  20. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Lütfü balık ağzını açmış duruyor, bu aşamada sorunu bile net değilken, akvaryumda sağlam başka balıklar varken işlem yapmak olmaz. Bir umut varsa bir hazne veya yedek akvaryum balığı sıfır su hazırlayıp %20 akvaryumdan gerisi yeni hazırlanmış su ile dolduracağın bölüme alabilirsin. Oksijen vb. eklemek gerek elbette. Bulunduğu akvaryumda zor.
     

Sayfayı Paylaş