1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Clarkilerin biri keyifsiz...

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde lcturkey tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Clarkilerin biri keyifsiz duruyor ve deli gibi yem yerken şuanda yeme hiç saldırmıyor.Önceleri diğer clarki ile yan yana beraberdiler ama şimdi ayrı yerlerde takılıyorlar fazla ortalığa çıkmıyor genelde olanları kenardan izliyor.Sizce sorun ne olabilir ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Diğer balıktan etkilenmiş olabilir Levent. Yem almıyor mu şu anda ? Sorun olduğunu düşümmek veya sorunun ne olduğunu anlamak için akvaryumdaki diğer balıkların durumu ve isteksiz olduğunu düşündüğün balık üzerinde parazit vs gibi olumsuzlukları bilmek gerek. Yeni adapte edilen 4 balıktan biri keyifsiz diğereri normalse ve balık üzerinde herhangi bir belirti yoksa sebeb bulmak zor.

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Temel abi diğer balıklar fıldır fıldır geziyor akvaryumda deli gibi saldırıyorlar yemlere ama o pek ilgilenmiyor.Şimdi biraz hareketlendi bazen garip hareketler yapıyor düz yüzerken kendini yan çeviriyor öyle yüzüyor.Sanki kur yapmaya çalışıyor ama etrafında balık yok.Üzerinde herhangi bir parazit gibi birşey görünmüyor.Hareketli olan clarkinin sanki rengi değişmeye başladı ama onda bir renk değişikliği yok.

Acaba diğer clarki ile eş olamayışının sıkıntısı mı ? Çünkü diğer tomatolar gece kucak kucağa uyuyorlar :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dediğim gibi Levent eğer akvaryumun genelindeki balıklarda sorun yoksa ve sorun olduğunu düşündüğün tek balıkta herhangi bir parazit vs bulunmuyorsa sosyal sıkıntı yaşanması olasıdır. Diğer ihtimal ise balıklar yeni satın alındığından balığın bilemeyeceğimiz şekilde sorunlu gelmesinden kaynaklanabilir. Ancak ilk mesajımda belirttiğim gibi kuramadığı üstünlüğün ardından gelen durulma olabilir ve ya kaybettiği statünün verdiği eziklikle gizlenme eğilimi görülebilir. Müdahale etmemelisin. burda:gif

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Temel abi sıkıntı yaşayan clarki şuanda fıldır dıldır dönüyo ama bu seferde diğeri bir kayanın üzerinde kaldı çok nadir kıpırdıyor.1-2 gündür yem aldığını görmedim.Bu seferde o mu küstü diğerine acaba ? :) Diğeri arada yanına gidiyor sanki tomatolardan onu korur gibi bir bölgede duruyor.Bazen gidip ona kendini sürtüyor ve yerini değiştirmesine sebep oluyor.

Diğer balıklarda bir problem bulunmamaktadır.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Sorunun sosyal olduğuna şüphe yok sanırım gördüğün gibi Levent, zaten başından olursa da doğal olacağını konuşmuştuk. Sosyalleşmenin ve getirdiği sorunların sabırla sonucunu beklemek gerek.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

insallah sorunsuz atlatırlar temel abi.Tomatolara göre daha ufak olmaları adaptasyonu zorlaştırıyor galiba

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Olabilir mümkün bir olasılık. Ancak sabırla atlatılacak bir süreç bu. Normal gelişmeler kısaca.

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Arkadaşlar balığın üstünde sanki mantar benzeri birşeyler var.Clarki keyifsizdi ama bugün biraz daha hareketli duruyor.Tomato üzerinde de aynı şekilde mantar benzeri birşey var resimlerde tomatonun üzerinde net bir şekilde görünüyor.

Yapmam gereken birşey var mı ?

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Fotoğraf görme imkanım yok şu anda ancak tipik bir perculalarda daha çok görünen mantar sorunu olabilir Levent. Belki tuhaf gelecek ancak anemon olduğunda bu oluşumlar gerçekleşmiyor diyebilirim. Fotoğraf göremiyorum ama eğer ileri düzeyde ise yakmayan tentürdiyot ile oluşumlu bölge temizlenebilir. Stres ve su değerleri muhtemel sebebleri. Işıkları bir süre yakmazsan iyi olur.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Beyaz benek gibi geldi bana. .8.

Bu balıklarda beyaz benek oluyormu ? huh: Bizim akvaryumlarda beyaz benek tedavisinde ençok kullandığımız yol,kaya tuzu tedavisi. Ama seninki zaten tuzlu olduğu için beyaz benek olmaz sanırım. huh:

12. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Olcay hocam valla internette arattım ama benzer birşey bulamadım.Açık yem kullanıyordum acaba yemden dolayı olmuş olabilir mi ?

13. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Levent geçeeer,olur böyle şeyler hiç kafana takma balıkların yem alıyorsa problem yok almıyorsa sorun :heyo:

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Teoman abi balıkların sadece biri clarki yem almıyor görünüyor ama 4 gündür bu halde olmasına rağmen sürekli dışkı görüyorum üzerinde yem yemese dışkı olabilir mi ? Diğerleri çok iyi bir şekilde yem alıyor.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tahmin ettiğim gibi mantar ve en çok anemonu olmayan perculalarda görülür. Su değerlerininde etkisi oluyor bu oluşumlarda. İyileşme süreci kısa bir zaman aralığıdır. Ancak ileri seviyeye geldiğinde balığın koca bir kütle taşıdığına bile şahit olunabilir. Yüzgeçlerde görülür ağırlıklı olarak. Yakmayan Amerika'n veya çocuk tentürdiyotu ile oluşumlu bölge temizlenebilir. Dikkatli yapılmalıdır.

Yemlerine bu ara bol bol sarımsak suyu emdirerek ver Levent. Direk minik parça olarak alırlarsa daha iyi bir dene istersen.

16. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Levent yem olarak NLS thera A yanlış yazmadıysam bunu kullanmalısın hem sarımsaklı hemde parazit önleyicidir.

17. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Teoman abi yem olarak NLS marine fish formula ve sera marin granulat aldım.

Sayfayı Paylaş