1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

CO2 Karıştırıcısı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    CO2 Karıştırıcısı:

    [​IMG]

    Bir CO2 karıştırıcısı tüm işlevselliği yanında bitkili akvaryum tankları için sızdırmaz ve güvenli. Co2 kullanımının karmaşık yapısını ve kullanımını kolaylaştırmak için akıllıca ve bakıma gerek bırakmayacak bir yapım. Bu malzemenin orjinalleri Avrupa'da satılmaktadır. Malesef ülkemize uğramış değil henüz. CO2 kullanımında daha iyi bir baloncuk verimliliği alınıyor ve su ile temas halinde daha fazla kalan CO2 akvaryum suyuna daha iyi karışıyor. Malzeme şeffaf boru (akrilik boru) kullanılan tüpler yukarıdaki 'kapaklar halinde' 6mm , 10mm, silikon hortum 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm boyunda.

    [​IMG] [​IMG]

    Gövde malzemesi aslında bir çok malzemeden yapılabilir. Küçük şeker kutuları, kozmetik kutuları. Akrilik ürünler dayanıklı ve şeffaf olduğundan uygun, başka malzemelerden yapmak sizin yaratıcılığınıza kalmış. Kapak olarak yine uygun bir kutunun kapağını kullanacağız, fotoğraflarda görünmektedir.

    Önce bir bölüm oluşturun.

    [​IMG]

    Büyük olasılıkla iyi baloncuk ve performans sayesinde akvaryumda büyük değişiklikler olacak. Birkaç test ve gözlem yapın performansı test edin. Slikon hortumu göründüğü gibi keseceğiz.

    [​IMG] [​IMG]

    Ana gövdeye delik açılacak boru eklemek için gerekli, hortum gövdeye takılacak. Hortum bağlantıları biraz temkinli yapıştırın.

    [​IMG]

    Hazırlayacağımız fotoğraftaki aparatların yapılışına dikkat edelim. Boruda delik ve ve silikon hortumla takılan aparat boru içerisine açılacak. Buradan su akışı sağlanacak ve bu nedenle açık bırakılmıştır. Fotoğrafa dikkat edilirse anlaşılacaktır.

    [​IMG]

    Kapak üzerinde toplam üç delik açılacak, suyun akışı küçük bir hava taşına bağlanacak. CO2 dolaşımı için hortum bağlanacak .

    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    Gövde emme için bağlama işlemi,

    [​IMG]



    Gövde de iki delik daha açılacarak iki uc çıkarılacak.

    [​IMG] [​IMG]

    Hava taşını bağladığımız paratı gövde içerisine yerleştiriyoruz. Gvdeye eklediğimiz iki küçük boruya vantuz takıyoruz

    [​IMG]

    Bu hortumlar10mm, hortumlar ise mümkünse 6mm olmasına dikkat edin. Kaçırma olup olmadığını kullanmadan önce kontrol ederseniz iyi olur. Daha sonra Hava Taş (CO2 Taş) ve CO2 kaynağı bağlı olduğunu hortum bağlamak eklemlerin için. Bu diffuser boru eklem mağaranın için CO2 ve 6mm silikon döngüsünde bir hortum bağlayın. CO2 akışı, CO2 miktarı akvaryumun ihtiyacına göre ayarlanmalıdır.Kkarıştırıcı ile su miktarını en köklü değişiklikleri dikkate alarak yapmalısınız.

    [​IMG]

    www.akvaryumportali.com bak:

    Saygılarımla... ;)

    Not: Anlatımı fotoğraflara bakılarak yapılmıştır. Eksikler için kusura bakmayın, aklımıza takılan yerlerine birlikte çözüm üretmek adına başlık altında paylaşırsak sevinirim.
     
  2. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Resimler temel noktaları yansıtmış abi. Paylaşım için teşekkürler.


    Saygılar...
     
  3. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Temel Abi yanlış anlama ama anlayamadım...
    Çalışır halini görme imkanımız var mı acaba?
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bunlardan da anlamassan yandık gitti. Çalışır durumdalar ve döktürüyorlar. Kullanmadığım için sınırlı anlatıma girebildim. Bilgisi olanlar genişletir. Ben de harç bitti yapı paydos. :D

    [​IMG]

    [​IMG]

    Saygılar...
     
  5. Barış ER

    Barış ER

    Mesajlar:
    171
    Pasif bir difizör ve çok verimli olacağını sanmıyorum.
     

Sayfayı Paylaş